Tilbake

«Instahotellene» – for deg som ønsker hotellrom med utsikt

Det finnes mange ulike kriterier der ute for valg av hotell, og for noen er utsikten fra hotellrommet, frokostsalen eller hotellets terrasse det aller viktigste. For det første gjør utsikten noe med sjela, og for det andre så ser det bra ut på Instagram.

Walaker Hotel i frodige omgivelser
Foto: Walaker Hotell | De Historiske

Vi er ganske bortskjemte her til lands hva gjelder Instagram-vennlige hoteller og overnattingssteder. Det finnes hundrevis av steder med eventyrlig beliggenhet og utrolig vakker utsikt.

Listen nedenfor er satt sammen av klassiske hoteller rundt om i landet, som garantert vil få følgerne dine til å stoppe opp og tenke «WOW»:

 1. Walaker Hotell, Sogn
  Dette er Norges eldste hotell, beliggende vakkert til i Sogn mellom høye fjell og dype daler. Stedet er som et nasjonalromantisk maleri – som skapt for å deles i sosiale medier.
 2. Solstrand Hotel & Bad, Os
  Kun 30 kilometer syd for Bergen finner du denne oasen av et hotell. Her får du storslått utsikt over fjord og fjell, vakre soloppganger og lyden av måker som varsler om godvær.
 3. Hotel Union Øye, Norangsfjorden
  Hotel Union Øye er et av Europas mest herskapelige hotell, beliggende i enden av Norangsfjorden. Gjør som de kongelige, og nyt stillhet og storslagen natur akkurat her!
 4. Scandic Holmenkollen Park, Oslo
  Hotellet på toppen av Oslo tilbyr eventyrlig utsikt over Oslofjorden og hovedstaden. Scandic Holmenkollen Park har gjennomgått omfattende renoveringer det siste året, og er nå et av byens mest unike hoteller.
 5. Hotell Utsikten, Geiranger
  Hotellet fra 1893 ligger helt øverst i Geiranger, rett ved det kjente utsiktspunktet Flydalsjuvet, og byr sine gjester på en helt fantastisk utsikt mot Geirangerfjorden og de bratte fjellene.
 6. Hardanger House, Jondal
  Hardanger House er et lekkert designhotell i Jondal, omkranset av den vakre Hardangerfjorden, Folgefonna og majestetiske vestlandsfjell. Her er du garantert spektakulær utsikt over fjorden fra hotellrommet ditt.
 7. Clarion Hotel Admiral, Bergen
  Clarion Hotel Admiral ligger midt i hjertet av Bergen sentrum, og har fantastisk utsikt mot den berømte Bryggen, Fløyen og fisketorget. Husk å be om hotellrom ut mot Vågen!
 8. Kviknes Hotel, Balestrand
  Det tradisjonelle hotellet i Balestrand sentrum ligger idyllisk til nede ved Sognefjorden, midt i et frodig og vakkert postkort-landskap. Listen over prominente gjester er lang, så her vil du følge i kongelige og filmstjerners fotspor.
 9. Henningsvær Bryggehotell, Lofoten
  Henningsvær Bryggehotell ligger midt på bryggen i Lofotens største fiskevær, og byr på bølgeskvulp og en enestående utsikt over havet, havna og landemerket Vågakallen.
 10. Lovund Hotell, Helgelandskysten
  Dette er et av Helgelands flotteste hoteller, og som gjest får du servert nydelig utsikt mot både hav og solnedgang. Kanskje du er heldig og får øye på den fascinerende Lundefuglen også?