Tilbake

Klar for norgesferie i sommer? Dette er Marit sine tips!

Marit er ferieekspert på kontoret vårt i Bodø, og hun gleder seg til ny sommer i Norge. Hun hjelper nå kunder fra hele landet med sin norgesdrømmeferie. Er ikke planene dine spikret enda? Da anbefaler jeg deg å lese videre. Her får du nemlig Marit sine beste tips for årets norgesferie.

Ferieekspert i Nord-Norge, Marit Sandvær
Ferieekspert Marit Sandvær

Kan du si noen ord om deg selv og fartstiden din i reiselivsbransjen?

Marit her. Jeg kommer opprinnelig fra Brønnøysund og har jobbet i reiselivet siden 1987. I løpet av disse 34 årene har jeg vært innom både hotell, turoperatør og reisebyrå, og har jobbet flere steder i både inn- og utland. De siste 7 årene har jeg jobber for Berg-Hansen Nord-Norge, som teamleder for ferieselgerne våre.

Du jubler når du kan selge flere norgesferier, og spesielt til Nordlandsregionen – hvorfor er dette en stor lidenskap for deg?

Er det noe som helst positivt vi har fått ut av koronapandemien, så er det den «påtvungne» norgesferien i 2020 og mest sannsynlig nå også i 2021. Jeg tror veldig mange har fått øynene opp for hvor utrolig flott en ferie her i Norge kan være. Jeg velger ofte å feriere innenlands av egen fri vilje, og elsker det. Og når jeg i tillegg bor i et så langstrakt fylke som Nordland, trenger jeg ikke en gang å forlate fylket for å få de skikkelig gode ferieopplevelsene.

I Nordland står opplevelsene i kø, og du skal ha ganske mange norgesferier før du rekker å oppleve alt her. Det høres kanskje litt klisje ut, men Nordlandsregionen har faktisk noe for absolutt alle og enhver – uavhengig om du reiser som singel, med partneren din eller familien, eller som ung eller gammel. Uansett om det er eventyr, aktivitet eller mat og drikke som er lidenskapen, bør Nordland stå øverst på ønskelisten din.

Når du har så mange spennende muligheter som du har her, er det vanskelig å IKKE bli lidenskapelig opptatt av dette 😉

Skjørgården i Helgeland
Helgeland. Foto: Terje Rakke | Visit Helgeland

Hva er status på bestillinger nå for tiden?

Vi får forespørsler på Nordlandsferie fra hele landet, i tillegg til at vi bistår kolleger på andre Berg-Hansen-kontorer med vår unike lokalkunnskap. Det er viktig for oss at alle kunder, uansett hvor i landet de befinner seg, får de beste tilbudene ut fra ønskene de har.

Vi ser at Helgeland og Lofoten er populære destinasjoner, og det er jo ikke uten grunn. Begge områdene er fantastiske, og med så uendelig mange tilbud og muligheter. Selvfølgelig er det også noen som er litt avventende, i og med at det har vært så mange nedstengninger den siste tiden. Men nå går vi lysere tider i møte – på alle måter, så vi håper og tror at sommeren vil gi oss mange flotte reiseopplevelser i eget land.

Kvinne sitter og ser ut over Vega
Utkikspunkt på Vegaøya. Foto: Øyvind Flatmo

Hvilke tanker har du om norgesferie, post korona?

Jeg tror at mange for alvor har fått øynene opp for alle de perlene og mulighetene som Norge har å by på, og at de ønsker å fortsette å feriere i eget land, også etter koronapandemien. Etter å ha snakket med både kunder, venner og bekjente som var på norgesferie i fjor, har jeg stort sett bare fått rosende omtaler. Det er mange drømmende blikk når de forteller om norgesferiene sine, og det forteller jo ganske mye.

Det som kan lokke norske turister ut av landet igjen, er selvfølgelig prisnivået. Det er jo ingen hemmelighet at prisnivået her hjemme er noe høyere enn flere steder i eksempelvis Sør-Europa.

På fjelltur på Rødøyløva
Fjelltur på Rødøyløva. Foto: Terje Rakke

Kan du gi oss 5 tips til årets norgesferie?

  1. Her kan jeg skrive en hel bok om ulike anbefalinger, men mitt aller beste tips er å oppleve Helgeland – en fantastisk skjærgård med utallige øyer, holmer og skjær. Ta med egen- eller lei sykkel, og opplev dette utrolig flotte området i sakte tempo.
  2. Ta en kjøretur langs Kystriksveien, som starter ved Steinkjer i Trøndelag og ender opp på Tverlandet utenfor Bodø. Veien er ca. 630 kilometer lang uten fergestrekninger, så du må helt åpenbart ikke ha hastverk. Sett av flere dager, og legg inn «slakk» for massevis av spennende avstikkere langs ruta.
  3. Besøk Torghatten ute på øya Torget, ca. 12 kilometer fra Brønnøysund sentrum. Det karakteristiske fjellet med hull tvers igjennom er godt synlig, selv om det kun «rager» 258 meter over havet. Jeg vokste opp kun få kilometer herfra, og kjenner hver eneste krik og krok her 😊 Gå tvers igjennom, opp på- eller rundt fjellet. Ved foten av fjellet ligger Torghatten Camping og Strandrestaurant, som tilbyr både overnatting og eksepsjonelt god mat og drikke – i nydelige omgivelser. Ønsker du husmannskost, eller et skikkelig godt kakestygge til kaffen, finner du dette på Torgarhaugen like ved. Lei en kajakk eller bli med på organisert båttur mellom holmer og skjær. Dykk i krystallklart vann og grill selvfisket fisk på et bål mens sola går ned i havet. Finere blir det ikke… ❤️
  4. Ta turen ut til vakre Vega, som er et øysamfunn oppført på UNESCOs verdensarvliste. Gjennom de siste 1500 årene har generasjoner av fiskere og bønder opprettholdt en bærekraftig levemåte, basert på den nå unike tradisjonen med ærfugldrift. Ganske imponerende, ute på dette værharde område nær Polarsirkelen. Det er vanskelig å tro, men Vega består faktisk av mer enn 6500 øyer, holmer og skjær! Vegatrappa og Ærfuglmuseet er noe av det du kan oppleve på hovedøya. Du trenger ikke mer enn én dag på å oppleve selve Vegaøya, men ønsker du mer tid der ute så finnes det flere overnattingsmuligheter. Kombiner oppholdet med en tur til vakre Lånan, hvor du får ta del i historien om ederduns-produksjonen som har foregått der i århundrer. Og kanskje et besøk til Ylvingen, der serien «Himmelblå» ble filmet? Du kommer deg over til Vegaøya og Ylvingen med ferge eller hurtigbåt. På hurtigbåtkaia i Brønnøysund får du forresten kjøpt verdens beste softis, gjerne med nyrørt jordbær når det er sesong for det. NAM!
  5. Lenger nord på Helgeland anbefales et besøk til Rødøy. Rødøyløva er en majestetisk fjellformasjon som fra toppen kan tilby fantastisk utsikt i alle retninger. Litt luftig, men ikke verre enn at selv jeg som har en ganske velutviklet høydeskrekk kom meg opp 😉 Om du er her midt på sommeren, så blir du møtt av kritthvite strender, turkist hav og en sol som aldri går ned. Nyt et godt måltid og en deilig seng på Klokkargården, så er dagen fullkommen!
Ærfugl på Helgeland
Ærfugl (Ea). Foto: Visit Helgeland

Det begynner å fylle seg opp for årets sommerferie, så jeg anbefaler deg å booke de første nettene i forkant. Da er du garantert overnatting når du kommer frem. Det er mange som liker å ta ting litt på sparket, og det kan du jo også legge inn mulighet for i løpet av turen. Men du kan risikere å møte fullbookede overnattingssteder, så ha en plan B i bakhånd. Jeg ville tatt med telt og sovepose, så har du alltid en «seng» tilgjengelig. Da kommer du også tettere på naturen, og kan oppleve nattelyder i midtnattsol, mens du sitter i teltåpningen og nyter utsikten.

God tur 😊


Reisebyråene har hatt et tøft år, men vi i Berg-Hansen er på full fart tilbake. Reiselystne kunder står og tripper ved døren, klare for å reise igjen – så snart myndighetene gir grønt lys. Vi er et stort byrå, proppfullt av dyktige mennesker som også står og tripper – ivrige etter å dele sin kunnskap og erfaring. Hver uke presenterer vi en av reiseekspertene våre, som sitter på et av kontorene våre rundt om i landet. Ekspertene våre har mye på hjertet, og deler i denne faste bloggsaken litt om sitt ekspertiseområde, fremtidsutsikter, og kommer med gode og uvurderlige tips som det ikke er mulig å Google seg frem til. Følg med!