Tilbake

Krakow – Europas vakreste by?

Velkommen til Polen og byen som regnes som en av Europas vakreste. Her får du en blanding av kultur, shopping, vakker natur, nydelig mat og opplevelser som ikke koster skjorta. Det er ingenting å lure på, dette er en storby som definitivt er verdt et besøk!

I Krakow finnes det kultur og historie på hvert eneste gatehjørne. Arkitekturen er helt enestående, og sørger for at alle sanser skjerper seg når du spaserer rundt i gamlebyen. Fortiden møter nåtiden, og det fanger vår oppmerksomhet.

I tillegg så er prisnivået gunstig for lommeboken, og flyreisen er både tilgjengelig og kort. Det er et skikkelig godt utgangspunkt for en storbyweekend!

Har du ikke vært i Krakow tidligere? Da bør denne byen definitivt opp på ønskeliste din.

Våre anbefalte hoteller i Krakow

Vi anbefaler deg å finne et hotell i gangavstand til gamlebyen. I og med at prisene er såpass lave her, kan du unne deg litt ekstra luksus. Sjekk ut Holiday Inn Krakow City CentreMercure Krakow Stare Miasto og Sheraton Grand Krakow Hotel. De er alle sentrale og flotte hoteller i 4- og 5-stjernerklassen.

Kultur og historie på hvert gatehjørne

Byens historie har sørget for at Krakow troner høyt som en av Europas mest verdifulle byer. Polens tidligere hovedstad ble i 1978 oppført på UNESCOs verdensarvliste. En slik kåring setter liksom to streker under svaret – det er en by som må oppleves!

De fleste store byer har en spektakulær kirke som skiller seg ut, og i Krakow har de Mariakirken. Kirken er laget av murstein, i gotisk stil, og er lett gjenkjennelig med sine to usymmetriske tårn. Ta deg tid til å besøke den vakre innsiden av kirken, som også inneholder Europas største altertavle i tre. Denne er hele 11 x 13 meter høy. For turister koster det noen kroner i inngangspenger.

Kirken befinner seg på markedsplassen, som er Europas eldste middelalderplass. Noen mener også at dette er kontinentets vakreste markedsplass. I tillegg til Mariakirken finner du kjent attraksjoner som St. Wojciech kirken, Adam Mickiewicz monumentet, samt det svært populære Sukiennice.

Stikk opp i rådhustårnet for en fantastisk utsikt over hele Krakow. Her kan du virkelig få testet ut panorama-funksjonen på mobilkameraet ditt.

Under markedsplassen går det et nettverk av underjordiske stier, som det er mulig å besøke. Dette er en annerledes og skikkelig kul måte å suge til seg litt historie på.

En severdighet som er obligatorisk er et besøk til den flotte Wawel-katedralen og slottet. Dette er bygninger som dateres tilbake til 1300-tallet, og som har spilt en sentral del i Polens historie opp igjennom tiden. Her ble også alle de polske kongene kronet og senere gravlagt.

Saltgruvene har i over 900 år stått for mye av Polens saltproduksjon. Gruvene er i dag et av landets desidert mest besøkte attraksjoner, og det av god grunn. Det er ikke mange steder du finner et postkontor og en suvenirbutikk 125 meter under bakken. Du finner også et kapell her, med mange fine utsmykninger. Vi lover at de 300 kilometer lange gruvegangene vil fascinere deg og reisefølget ditt!

Vi anbefaler også et besøk innom det jødiske kvarteret, Kazimierz. Her finner du restaurerte bygninger, restauranter og små hoteller som skaper en helt unik atmosfære.

Dersom du er interessert i historie og ønsker en utflukt som virkelig gjør inntrykk, kan vi organisere en guidet tur til Auschwitz og Birkenau konsentrasjonsleirer. Her får du en innføring i den politiske historien, med kommunismen og 2. verdenskrig.

Med fokus på miljøet

Krakow blir stadig mer opptatt av miljøet og de gjør store satsninger for å gjøre byen mer grønn og miljøvennlig.

En miljøvennlig aktivitet kan eksempelvis være å leie en sykkel og følge en guide som viser deg byen på to hjul. Byen har en rekke vakre parker som er perfekte for piknik og avslapping om sommeren.

Er du i Krakow på høsten bør du ta turen innom den Botaniske Hagen, som er fylt med nydelig farger, planter, blomster og trær.

Gode matopplevelser

Du finner flere gode restauranter i byen, og når du først er i Polen bør du utforske det polske kjøkken.

For et deilig polsk måltid anbefaler vi deg å teste 27 Porcji Slow Food. Denne restauranten serverer tradisjonell mat med en moderne vri, og vant pris for beste kjøkken for et par år tilbake.

For en litt spesiell anledning, eller hvis du vil unne seg litt ekstra, anbefaler vi Restaurant Wierzynek. Restauranten byr på storslått og ekstravagant interiør som er en opplevelse i seg selv.

Vi vil også trekke frem Zazie Bistro, som er en fransk bistro nevnt i Michelin Bib Gourmand 2018. Litt mer moderne og som passer både for lunsj og middag er Restaurant Karakter.

Husk å bestille bord god tid i forveien, for å få plass på dine favorittrestauranter!

Ble reiselysten trigget?

Vi er helt sikre på at du kommer til å elske Krakow! Sjekk ut vår inspirasjonspakke til Krakow her, eller ta kontakt med oss for mer informasjon.