Tilbake

Kvalitetstid med vennegjengen

Vink farvel til nydelige familiemedlemmer og tilbring noen minnerike døgn sammen med gode venner! Forskning viser faktisk at dette er helsefremmende. Ingen plikter eller ærender, bare dager fulle av tull, fjas og fine samtaler.

Venneturer er for alle, uansett alder, kjønn eller størrelse på lommebok. De heldige av oss opplever både heisatur til Hellas i slutten av tenårene, storbyshopping og spa i en hektisk småbarnsperiode, avanserte aktivitetsferier, kulturreiser og tilrettelagte gruppeturer. Kanskje til og med med én og samme vennegjeng?

Her får du våre favorittdestinasjoner for venneturer.

Wales – legendenes land

Storbritannia er så mye mer enn urbane London og koselige hager i Sør-England. Tenk nytt og reis vestover til ville og vakre Wales. Øv inn noen walisiske fraser, for eksempel Dw i ddim wedi dy weld ti ers sbel (Lenge siden sist!) og reis inn i Kong Arthurs mytiske rike.

Wales har en 1400 km lange kyststi som snor seg langs klippekantene, gjennom nasjonalparker, gamle pilgrimsledere og forbi utrolig vakre strender. Dette er et mekka for alle fotturister.

Få med dere både kulturopplevelser og spennende lokale råvarer i St. Davids, Storbritannias minste by. Her kan dere også få blodet til å bruse – stedet er nemlig kjent for kayakpadling, grottevandring, klippehopping og surfing.

København – verdens beste

København er ikke bare deilig for oss nordmenn. Danmarks hovedstad topper nemlig Lonely Planet’s liste over verdens beste reisedestinasjoner i 2019. En rimelig prestisjetung kåring! Det er den unike kombinasjonen av ustoppelig, urban, kul og nedpå som fører København opp på listetoppen.

København er et sted dere kan reise uten å ha de store planene, det er deilig å bare «være». Vår favoritt er å leie sykkel og trille mellom gammel og moderne arkitektur, high street fashion og byens mange varierte nabolag. Hiv innpå med lune «smørrebrød» og «en lille en» den ene dagen, og spis deg igjennom hele verden på matmarkedet Refshaleøen den neste.

San Sebastian – der gresset er grønnere

Si farvel til tettpakkede badestrender og brunsvidde knauser sør i Spania. Gjør heller som spanjolene; reis til den grønne nordkysten. Her ligger også badebyene som hvitslipte perler på en snor, men klimaet er svalere og tempoet er lavere.

Vakre San Sebastian, innerst i Biscayabukten, er hovedstaden i den selvstyrte Basque-regionen. Dette er et perfekt reisemål for vennegjengen som ønsker en innholdsrik tur. Byen og nærområdet byr på alt fra vakre badestrender, til 100 år gammel arkitektur, shopping, vingårder, surfing og fjellklatring. Kjenn på historiens sus og gå på den kjente pilgrimsleden til Santiago de Compostela, som går til fiskelandsbyen Pasajes de San Juan. De som ikke vil gå kan ta båt i nydelige omgivelser. Uansett dagsprogram møtes hele gjengen om kvelden på én av byens mange pinxtosbarer, for varme småretter og iskald lokal øl.

Miami – virkeliggjør drømmen

Miami troner høyt blant nordmenns reisedrømmer. Byen med de sterke fargene, det pulserende bylivet og de langstrakte strendene. Dette er den ultimate destinasjonen for venninnegjengen med Marilyn Monroe-nykker eller gutta med rastløse Vagabond Shoes.

Heng på byens glamorøse hoteller som kjendisfavoritten Fountainebleu, eller rollerblade nedover strandpromenaden på Miami Beach. Om dere foretrekker margarita eller grønnkålsmoothie, er dere uansett på rett sted. Når shoppingen blir for utmattende for føtter og lommebok, kan dere trekke dere tilbake til det særegne Art-Deco-distriktet i South Beach. Just do it!

Riga – Baltikums Paris

Latvias hovedstad er blant de billigste storbyene i verden, bare halvannen times flytur fra Norge. Avstandene er korte, som betyr at dere rekker masse på en helg.

Nyt eksklusive små hoteller og gourmetmat til en brøkdel av norske priser. For en mer livlig handel, dra til sentralmarkedet, Rīgas Centrāltirgus, som regnes for et av Europas største, og gjør et kupp på skinnprodukter av høy kvalitet. Gamlebyen i Riga står oppført på UNESCOs verdensarvliste, og er verdt et besøk. Spaser mellom trange middelaldergater, små kafeer og nisjebutikker. Riga har også Nord-Europas best bevarte jugendarkitektur, og kvartalene rundt Alberta- og Strelnieku gaten oppleves best med nesa i sky. Enda eldre enn jugendbygningene er brenneritradisjonen i Latvia. Ingen vennetur til Riga blir komplett uten Riga Balsam innabords.

Har dere lyst til å dra på vennetur?

Fyll inn forespørselskjemaet nedenfor, eller ta kontakt med en av våre ferieeksperter for et godt tilbud 😃

TIPS: Slik organiserer du en vennetur!