Tilbake

Liverpool – Engelskmenn er gode på hjemmebane

Til dere som enda ikke har vært i Liverpool. Det er mange gode grunner til å legge en tur dit – fotball, musikk, mat og en god fest. Engelskmenn er gode på hjemmebane!

En by i forandring

Liverpool er en fin by og akkurat passe stor til å tusle rundt i. Du merker fort at byen er i utvikling, og her finner du en salig blanding av gammelt og nytt. Jeg likte meg spesielt godt i havneområdet som kan minne mye om det som skjer av utvikling i Hamburg. Waterfront og Albert Dock står på UNESCOs liste over kulturarv og det er et flott område å besøke. Siden havnen er en del av sentrum, er det svært mange av byens innbyggere som bruker området. Gode restauranter finner du også her.

Liverpool er preget av musikk på barer, puber og i gatene. Pub i England er en stor fornøyelse og absolutt noe man burde ta seg tid til. De lokale prater til deg uoppfordret, du får alltid plass ved baren når du kjøper øl og innbyggerne er veldig hyggelige på puben. Liverpool er en utrolig fin og morsom by enten du er yngre eller noe eldre.

Et lite tips: Det lønner seg å lese litt i forkant av reisen om Liverpool FC og Beatles. Da har du mye å prate om med de lokale når du møter de, enten det skulle være på puben eller gaten. Fotball og musikk gir deg alltid et godt samspill med de lokale, og kanskje spesielt i Liverpool?

Severdigheter i Liverpool

Cavern Club – Alle har vel hørt om stedet? Her spilte Beatles, men også The Rolling Stones og The Kinks har stått på scenen her. Stedet har flere scener og er kjempepopulært selv i dag. Her finner du alltid en topp stemning og mange folk.

Anglican Cathedral – Storbritannias største katedral. Her finner du en fantastisk arkitektur og storslagen utsikt over byen. I katedralen finner du også verdens høyeste gotiske bueganger og Storbritannias største orgel. Katedralen har enormt mange kunstskatter. Det er mulig å ta seg opp til toppen av hovedtårnet for panoramautsikten over byen!

Anfield Road – Kanskje en av verdens meste kjente fotballstadioner? Anfield Road er hjemmebanen til Liverpool FC. Her kan du få guidet omvisning og billetter til kamp om du er ute i god tid. Anfield Road er absolutt verdt et besøk for den fotballinteresserte.

Tate Liverpool – Har en stor samling av moderne samtidskunst, museet finner du i området rundt Albert Dock. Museet har over 600 000 besøkende hvert år, og er en av de viktigste arenaene for moderne kunst i Europa.

Spisesteder

Stanley’s Bar & Grill – Restauranten ligger på Titanic Hotel. Dette er stedet du ønsker å være! En plass for å møte venner og familie, stedet for business, stedet for en feiring og stedet hvor du du kan slappe av i en behagelig atmosfære. Restauranten passer godt til lunch, middag eller en afternoon tea. Når været tillater det, så kan du sitte ute på terrassen med utsikt over kanalen.

The Restaurant Bar & Grill in Halifax House – Restauranten ligger midt i forretningsstrøket på Brunswick Street. Bar & Grill passer fint for både små og store grupper. Det er også et trivelig sted å dra med venner. Maten er utrolig god, og du sitter i fine lokaler. Bar & Grill har også et private dining rom om det er ønskelig.

The London Carriage Works – Restauranten ligger på Hope Street Hotel. Her finner du mat fra det nye britiske kjøkken, og restauranten er åpen hver dag. Fungerer supert både for de lokale og hotellets gjester. Restauranten har tidligere vunnet flere priser.

Gusto – Restauranten befinner seg i Albert Dock like ved havnen. Gusto er et flott sted for både lunch og middag. Her får du god italiensk mat i flotte lokaler med meget god service. Gusto kan absolutt anbefales. De har en egen cocktail meny som er meget innholdsrik. Sjansen er stor for å treffe noen av byens fotballspillere akkurat her!

Aktiviteter i Liverpool

Beatles Tour – Er et absolutt must når du er i Liverpool. Her besøker du blant annet Penny Lane, Strawberry Fields, Beatles Home, Woolton Village, Hope Street og Castle Street området. Dette er bare noen av stedene du besøker på denne turen.

Mer musikk? – Ta en tur innom Magical Beatles Museum og Matthew Street Quarter. Magical Beatles Museum er det største privateide museet med autentiske Beatles gjenstander i verden. Det er verdt et besøk. I Matthew Street Quarter finner du blant annet The Cavern. Her finner du også en statue av John Lennon, en Beatles butikk og mange puber som tidligere serverte Beatles.

Hope Street – Sjekk ut nattelivet rundt Hope Street. Her er det en livlig og god atmosfære. Du kan besøke Ye Cracke som var stampuben til John Lennon. Om du ønsker god stemning i de sene nattetimer er dette stedet for deg!

Royal Liver Building 360 – Denne vakre bygningen befinner seg like ved havnen. Dette er et av byens mest kjent bygg. På taket finner du selve symbolet på Liverpool – to fugler som er laget i kobber med en høyde på 6 meter. Det er fint mulig å booke seg en guidet omvisning på taket av bygningen. Her får du en fantastisk utsikt over byen!

Hoteller i Liverpool

Hilton Liverpool City Center – Dette er et firestjerners hotell i sentrum med utsikt over havnen og Albert Dock. En klar favoritt blant de mange nordmennene som besøker Liverpool. Hotellet har treningssenter, møtesenter, konferanserom og bar.

Titanic Hotel Liverpool – Dette er hotellet for deg som vil ha noe ekstra på turen din. Helt unikt og annerledes. Titanic Hotel befinner seg rett utenfor sentrum i området Stanley Dock, men det er ikke lenger unna enn at du kan spasere inn til sentrum. Bygget var tidligere et gammelt lagerbygg som ble omgjort til et hotell. Hotellet er eksklusivt og spesielt i positiv forstand. Det er ofte store og kjente fotballag som bor her, og om du er «uheldig» kan du møte noen store stjerner til frokost. Hotellet har restaurant med uteservering ved kanalen, en spa og wellness avdeling, møterom, eventlokaler og det meste du skulle trenge for konferanser og andre markeringer.

Hope Street Hotel – Et svært hyggelig hotell. Dette er litt mindre, men ligger i rolige omgivelser sentralt i sentrum. Hotellet har en egen restaurant, treningssenter, møterom og en lounge.

Kontakt oss

Ønsker du vår hjelp til å sette sammen en reise til Liverpool? Ta kontakt med oss!