Tilbake

Luksuriøs fjelltur med spa i Tatrafjellene

Dette er et forslag på en luksuriøs fjelltur utenom det vanlige. Bo på eventyrlige Grand Hotel Kempinski High Tatras og nyt fjell, spa og eksepsjonelle muligheter for fotturer i de flotte Tatrafjellene. Fristende, ikke sant?

Hvor er egentlig Tatrafjellene?

De aller fleste kjenner til Alpene og drar gjerne dit for å nyte utsikten. Et sted du kanskje ikke har vært er i de høye Tatrafjellene i Karpatene. Karpatene er Europas nest lengste fjellkjede. Den største delen av Tatrafjellene ligger i Slovakia, mens en mindre del ligger i Polen. Slovakia ble medlem av EU i 2004 og er et land i sterk økonomisk vekst. Slovakia har mye å by på, som for eksempel fantastisk natur, mye kultur, eksepsjonelt kjøkken, egne lokale viner (og selvsagt også øl), meget gode veier og et prisnivå, som gjør at du kan lene deg tilbake og virkelig nyte det gode liv.

Grand Hotel Kempinski High Tatras

Dette hotellet har alt du trenger, for å slappe av på fjellet! Du kan fint reise hit om høsten. Tatrafjellene er høyere en Galdhøpiggen og den høyeste toppen ligger 2655moh. I Strbske Pleso, hvor hotellet ligger vil temperaturen i gjennomsnitt ligge på rundt 20 grader i juli-måned.

Hotellet har romservice, turistinformasjon (for deg som vil på hiking eller besøke den Unesco-vernede byen «Levoca»), fri tilgang til SPA- og velværeavdeling, basseng med utsikt på fjell, kjæledyr tillatt, avgiftsfri parkering, gratis Wi-Fi, restaurant, bar og fantastisk frokost!

Innsjø og hiking

Hotellet ligger rett ved innsjøen «Strbske Pleso Lake», hvor det er svært flott tursti rundt hele vannet. Vil du på mer avansert hiking, tar du kabelheisen opp til «Predne Solisko». Turistinformasjonen på hotellet hjelper deg med kart og muligheter for hiking på det nivået som passer deg best.

Vårt anbefalte program for et 5 dagers opphold

Dag 1
Fly til Krakow i Polen, og lei en bil på flyplassen slik at du kan kjøre til Slovakia. Vi anbefaler at det brukes god tid på reisen, så legg inn noen stopp på veien. Naturen underveis er fantastisk og det er mye flott å se. Uten stopp tar turen opp til hotellet 2 timer og 45 minutter.

Kvelden kan brukes til SPA, turgåing rundt Strbske Pleso Lake like utenfor hotelet og en deilig middag på hotellet.

Dag 2
Våkn opp til en eksklusiv frokost og start gjerne dagen med den fantastiske utsikten fra SPA-avdelingen . Videre anbefaler vi å ta kabelheisen opp til Predne Solisko, hvor det er nydelige hiking-muligheter. Hotellet har turistinformasjon og kan gi deg tips og kart over gode hikingområder. På kvelden anbefaler vi å ta en tur til byen Poprad, hvor du finner gamle bygninger og flotte restauranter. Nyt lokal vin, øl og herlig tradisjonell mat. Det er i gjennomsnitt 75% billigere å spise i Poprad enn i Oslo (Numbeo). Taxiprisene er også lave, så bilen kan godt stå igjen på hotellet. Pass godt på å velge et seriøst taxi-selskap og spør om pris på forhånd.

Dag 3
For deg som er interessert i kultur, så er det verdt å ta turen til Levoca. Levoca står på UNESCOs liste over verdens kulturarv. Byen har et historisk senter med rådhus, en renessansekirke med det høyeste trealteret i verden og en rekke andre renessansebygninger. På kvelden er det digg å ta en tur til SPA-avdelingen etter mye gåing.

Dag 4
Etter frokost kan kanskje rutsjebaner friste? Hvis du er glad i å bade, så kan Aqua park Tatralandia være noe for deg. Her har du skikkelig badeland midt oppi fjellet med nydelig utsikt. Eller hva med en ny tur opp med kabelheisen og prøve en annen hiking-tur? En annen mulighet er å gå tur i områdene rundt hotellet. Her finner du turområder som for eksempel Jazierka Lasky (kjærlighetens innsjøer) hvor det er skog, innsjøer og garantert en rekke insta-moments.

Dag 5
På avreisedagen er det fint å starte morgenen med frokost og SPA, for å bearbeide og samle inntrykkene fra turen. Sett deg deretter i bilen, og kjør tilbake til Krakow Lufthavn.

Er du overbevist og ønsker å bestille en reise hit?

Det skjønner vi godt. Tatra er helt nydelig. Kontakt våre ferieeksperter for bestilling!