Tilbake

Våre favoritt-tretopphytter verden rundt

Drømte du om trehytte i hagen da du var liten? Nå kan du oppleve voksenversjonen av barndomsdrømmen! Trehushotell og tretopphytter har eksplodert i popularitet, og du finner flere kule fasiliteter rundt om i verden.

Mirrorcube på Treehotel
Foto: Treehotel

Treehotel, Sverige

Nyt stillheten i en av de moderne trehyttene i Harads, nær elva Lule i Sverige. Her møter samtidsdesign urørt skog. Hotellet tilbyr 7 unike hytter, alle designet av skandinaviske arkitekter, inkludert vår egen Snøhetta. Ideen bak hyttene er høy standard og unikt design, i en harmonisk atmosfære. Dette er virkelig en morsom opplevelse, og flere TV-produsenter og kjendiser fra hele verden har tilbragt netter her.

Hva med å tilbringe natten i en UFO? Eller et fuglerede?

Living-Room Treehouses, Wales
Foto: Living-Room Treehouses

Living-Room Treehouses, Wales

Bortgjemt i de walisiske fjellene, omringet av vakkert landskap, finner du Living-Room Treehouses. Dette er rammene for en perfekt hyttetur for familien, høyt oppe i trærne. Her tilbyr de 6 trehytter, hver av de med én dobbeltseng til foreldre og køyeseng til barna.

Området er perfekt for fjellturer og vandreturer gjennom grønn mark – alt du trenger å huske på er gode sko. Hotellet kan kun nåes til fots, og når du ankommer blir du møtt av hyggelige bøker, varme tepper og fyr i peisen.

Tsala Treetop Lodge, Sør-Afrika
Foto: Tsala Treetop Lodge

Tsala Treetop Lodge, Sør-Afrika

Opplev en litt annerledes hyttetur inne i Tsitsikamma-regnskogen i Sør-Afrika. Her finner du luksushytter av tre, stein og glass, inspirert av afrikansk kultur. Dette er et sted for hvile og avslapping, langt borte fra travle byliv, midt blant tropisk natur. Disse hyttene er perfekte for bryllupsreise, eller en tur med din kjære.

De 10 ulike suitene og de 6 fantastiske villaene er utstyrt med basseng, innendørs- og utendørs dusj, peis og høye vinduer. Nyt utsikten fra den flotte terrassen, eller ta et privat bad omringet av trær.

Tretopphytter, Norge
Foto: Tretopphytter

Tretopphytter, Norge

Vi har selvfølgelig også tretopphytter her hjemme i Norge. I Veldre i Brumunddal finner du 5 vakre og idylliske hytter – som passer perfekt for turer både vinter og sommer. De første hyttene stod klare allerede i 2005, og siden den gang har anlegget blitt en stor suksess med mye omtale i media.

Hyttene er omringet av vakker natur og er alle unike på hver sin måte. De er dessuten helt perfekte for venneturer eller for storfamilien, ettersom de har minst 3 doble senger. Det tilbys også mange spennende aktiviteter i området, som hundekjøring, fisking, ski og truger.

The Woodman's Treehouse, England
Foto: The Woodman’s Treehouse

The Woodman’s Treehouse, England

I en gammel eik i Dorset i England, finnes du et helt unikt hus, som er bygget med bærekraftige materialer og med luksuriøs dekor. Her finner du roterende peis og et badekar av kobber, kun for deg og din kjære. I tillegg til innendørs kjøkken finnes det en utendørs steinovn og grill. På toppdekket har du eget spa – komplett med boblebad, sauna og oppvarmet utedusj. Over sengen kan du se rett igjennom et takvindu, opp i trekronene til den gamle eika.

Dette er et perfekt sted for en privat getaway!

Eagle View Suite, Finland
Foto: Eagle View Suite

Eagles View Suite, Finland

Eagles View Suite tilhører Iso Syöte Hotel, og byr på en storslagen utsikt over Syöte nasjonalpark. Suiten er konstruert rundt et voksende tre, med vakkert design og vinduer fra tak til gulv. I tillegg er det et stort vindu i selve taket, så du kan nyte både stjernehimmel, soloppgang, midnattssol og nordlys fra både sengen og suitens boblebad. På stuen kan du krype opp i den myke sofaen, foran en tent peis, og nyte et stort glass rødvin.

Ikke veldig overraskende at dette stedet har blitt kåret til et av verdens mest romantiske hotellrom av The Telegraph.

Huilo Huilo Nothofagus Hotel, Chile
Foto: Huilo Huilo Nothofagus Hotel

Huilo Huilo Nothofagus Hotel, Chile

Midt i regnskogen i Huilo Huilo biologiske reservat, ligger et hotell ulikt alt annet du har sett tidligere. Hovedbygningen på syv etasjer ser ut som et eksotisk eventyrslott av tre, omringet av vakker natur. Her finner du private balkonger med utsikt over Andesfjellene og vulkanen Mocho Choshuenco. Rommene har vinduer fra gulv til tak, slik at du virkelig skal føle på nærheten til naturen. Hotellet har et svømmebasseng i nederste etasje, spa-fasiliteter som oppvarmet boblebad og sauna.

Omgivelsene er også spekket med spennende aktiviteter, så dette er drømmehotellet til deg som både vil slappe av og dra på oppdagelsestur i jungelen.

Hapuku Lodge + Tree Houses, New Zealand
Foto: Hapuku Lodge + Tree Houses

Hapuku Lodge + Tree Houses, New Zealand

Kaikoura er en liten by kjent for sin fantastiske hvalsafari og gode surfebølger, men litt utenfor byen på en reinsdyrfarm, står det 5 trehus høyt over omgivelsene. Hyttene er laget av resirkulert tre fra New Zealand, og er designet for å komplimentere naturen og omgivelsene. Kaikoura var det første lokalsamfunnet i landet som fikk miljøsertifisering som turiststed.

Hyttene byr på enestående arkitektur, med store vinduer og flott panorama utsikt. Her ser du ut over en vakker kystlinje med ruvende fjell i bakgrunnen. I tillegg tilbyr de fasiliteter som basseng, sauna og boblebad. En annerledes ferie i eventyraktig natur!

Watamu Treehouse, Kenya
Foto: Watamu Treehouse

Watamu Treehouse, Kenya

Watanamu Treehouse er en uforglemmelig opplevelse langs den kenyanske kysten. Dette private ferieanlegget består av 2 «tårn» med til sammen 7 hotellrom. Du kan enten leie et helt tårn, begge tårnene, eller et og et rom. Mellom tårnene finner du et basseng på deling.

Dette er virkelig en unik arkitektonisk konstruksjon, som er plassert høyt opp i trærne. Stedet tilbyr yoga-opplevelser i et eget yoga-rom, med panoramautsikt over sjø og skog. Det finnes ingen andre hoteller i dette området, så her kan du nyte privatlivet, vakre soloppganger og en deilig frisk bris fra havet, uten en hel drøss av andre turister.

Tranquil Resort, India
Foto: Tranquil Resort

Tranquil Resort, India

Lad opp batteriene på en kaffe- og krydderplantasje i Kerala-regnskogen i India. Plantasjen ble bygget på 1800-tallet i kolonitiden, og huser et hotell med 7 rom og 2 trehytte-villaer laget av kaffetrær. De to villaene har utsikt over plantasjen og regnskogen rundt, og inne kan du se trestammen som slynger seg gjennom rommet og opp gjennom taket.

Anlegget tilbyr helårs basseng, massasjer, og en rekke flotte turstier gjennom plantasjen. Ønsker du å tilbringe en rolig og avslappende ferie i vakre omgivelser, er også dette et utrolig flott alternativ.