Tilbake

Med vennegjengen på tur? Dette bør du tenke på

Turen med vennegjengen blir en hodepine lenge før gjengen er samlet på Gardermoen: Det er mange billetter og spesielle interesser å holde styr på. Så hva gjør man for å lykkes?

Prosjektleder Kjersti Kvikstad Strand
Prosjektleder Kjersti Kvikstad Strand

Prosjektleder i Berg-Hansen, Kjersti Kvikstad Strand, har bestilt hundrevis av gruppereiser. Her ordner hun alt fra venneturer til reiser med flere hundre for firmaet på tur.

Bli enige om budsjett først

Kjersti har ett grunnleggende råd for dem som vil ut og reise sammen:

– Bli enige om budsjettet først. Og se om dere har muligheter for flere datoer. Da er sannsynligheten for å finne rimelige billetter og hoteller større. Det kan ofte lønne seg å unngå reiser torsdag/fredag til søndag. Prøv heller lørdag til mandag eller midt i uken om dere har fri, sier hun.

Ikke la transporten bli en plage

Med store og små grupper på tur er faren overhengende for mye venting og frustrasjon – kanskje allerede på vei ut fra flyplassen.

Det er som regel en smal sak å bestille transport på forhånd og sørge for at gruppen blir hentet på flyplassen og kjørt rett til hotellet eller planlagte opplevelser.

– Det er ikke særlig dyrt å bestille transport på forhånd, sier Kjersti.

Restaurant bør bookes på forhånd

Enda verre enn taxiventing er grupper som må vandre gatelangs på jakt etter restauranter som både ser gode ut og har plass til større grupper.

Velger dere restaurant før avreise kan dere dessuten se over menyen og forhåndsbestille serveringen – så måltidene går av seg selv på turen. Noen godtar i tillegg forhåndsbetaling, så dere slipper kjedelige oppgjørsrunder etter desserten.

Gruppebilletter gjør kabalen enklere

Om dere har bestemt reisemål og dato, blir billettbestillingen gjerne gjort etter «førstemann-til-mølla»-prinsippet. Den som er tidligst ute får den rimeligste billetten, mens sistemann må grave dypt i lommene for å komme med.

Bestille eget fly

Berg-Hansen har lang erfaring med å organisere gruppeturer både for bedrifter og privatpersoner. Gjennom samarbeidspartnere på alle populære destinasjoner kan byrået skreddersy reiser, måltider og opplevelser og sikre at alle blir godt tatt vare på underveis om noe skulle skje.

– Senest i høst hadde vi en gruppe på vei til et hotell i Berlin hvor det hadde vært en brann. Vi fikk booket dem om før de kom uten at de trengte å tenke over det, sier Kjersti.

Gjennom sitt nettverk av internasjonale partnere kan Kjersti og hennes kolleger dessuten arrangere opplevelser det ellers er vrient å få til selv. Det kan være billetter til sportsarrangementer, bord ved de mest populære restaurantene eller nattklubbene i byer som London eller New York.

– Det er en jungel av både seriøse og useriøse formidlere av slike type billetter og tjenester. Da er det betryggende å vite at vi har skikkelige samarbeidspartnere og at du får det du betaler for, sier Kjersti.

Og kanskje enda heftigere: Er dere en større gjeng som skal reise, er det heller ingen stor sak å bestille et helt eget fly til turen. Er dere mellom 50-250 mennesker, kan prisene for slike egne fly komme ned i 3.000-5.000 kroner tur/retur.

Ønsker du vår hjelp med bestilling av gruppereise? Ta kontakt med våre prosjektledere her!