Tilbake

På cruise til ABC-øyene i Karibien med kjæresten

Myke og florlette gardiner blafrer i den milde karibiske brisen. Vi ligger sammenfiltret i vår helt private cabana på øverste dekk. Havet er uten en krusning og blått så langt du kan se. Livet leker. Det er fantastisk å bare være – i stillheten.

I denne bloggen forteller en av våre erfarne cruisere, Evy Ann Hummervoll, om sin cruisereise til de vakre ABC-øyene i Karibia.

Et sansenes cruise til ABC-øyene

Det går fint an å ha det romantisk om bord et cruiseskip med nesten 3000 andre mennesker! Cruise er en fantastisk ferieform, og Celebrity Cruises egner seg spesielt godt for voksne par. Hverdag, sludd og stress er langt, langt borte. Om bord kan vi bare ha fokus på hverandre.

Vi har selvsagt balkonglugar. Utseilingen fra Fort Lauderdale i solnedgang er magisk, og vi nyter forventningenes bobler i høye glass. Vi har valgt et 11-netters Ultimate Karibiencruise, og det viser seg å være like eksotisk som det høres ut. Orkanene rammer ikke sydlige Karibien slik som på mange av de andre småøyene. Skipet duver og gynger ut i Karibien.

Smak på ordene: Aruba, Bonaire og Curacao… En slags cocktail av kokos, ananas og rom! Pina Colada blir forresten en formiddagsfavoritt når vi ligger på Solstice-dekk de dagene vi bare seiler. Den blir brakt til den myke solsengen din av en kelner i hawaiiskjorte og er deilig forfriskende i varmen. «Til sjøs»  står det i programmet. Den greske kapteinen er litt av en komiker, og kommer med meldinger som: Full fart! (morsomt på engelsk) «Lurer dere på hvordan været blir i dag? Reis dere opp fra solsengen og kikk over rekka!»

Kanskje starter dagen med noen runder i joggeløypa på dekk 15 etterfulgt av en deilig yogatime? Nytelse! Samvittigheten blir bedre, for kaloriene fester seg fort med all deilig mat og drikke om bord!

Om du ikke ønsker det samme bordet i hovedrestauranten hver kveld, er det nok av spesialrestauranter å velge mellom. Vår favoritt ble Qsine – et sant eventyr! Du designer din egen meny fra en Ipad. Alle sanser tas i bruk. Vi overraskes, smaker, nyter og begeistres.

Livet om bord er behagelig, og det er lite bølger. For oss handler det også om å oppleve mest mulig i disse eksotiske havnene på turen. Fotomotivene står i kø. For noen farger! Øyene i Karibien er utrolig fargerike. Menneskene. Husene. Drinkene. Fuglene. Havet. Blått, turkis. Alt er så sanselig.

Det er litt vilt at vi befinner oss rett utenfor Venezuela og så tilhører disse ABC-øyene Nederland. Og det snakkes ennå nederlandsk, i større eller mindre grad. Vi er på rundtur i den spennende gamlebyen i Cartagena. Øyrundtur på den vakreste øya Aruba med verdens kuleste lokalguide. Den eksklusive økosafarien på vår favorittøy Bonaire med barske Mike. Du kan svømme med delfiner. Se skilpadder og pelikaner. Eller gå i land og bare vandre hånd i hånd langs 7 Mile Beach på Grand Cayman og nyte strandlivet.

Vi rusler om bord for siste gang, og fylles et øyeblikk av vemod. Men mest av takknemlighet. For at vi har hatt denne unike muligheten til å fylle våre krukker med sanselige minner. Og pleie kjærligheten.

Anbefalinger for turen:

  • Tips er inkludert, men gi gjerne ekstra til lugarassistenten om du er fornøyd. Gi høy score på evalueringsskjemaet etter cruiset – det er det viktigste for de som jobber om bord.
  • Om du har valgt Select Dining uten fast bordsetning – husk å bestille bord dagen i forveien. Det kan fort bli køer ved restauranten.
  • Oppgrader gjerne til Premium drikkepakke – da kan du velge og vrake uten noe styr.
  • Ha gjerne et par netter på South Beach Miami før cruiset. Shopping, natteliv og starte litt soling.


Har du spørsmål om cruise eller ønsker at vi sender deg et uforpliktende tilbud? Ta kontakt med en av våre reiseeksperter.