Tilbake

På ekspedisjonscruise med Hurtigruten

Med Hurtigruten kan du utforske spennende destinasjoner med verdens første hybride ekspedisjonsskip, MS Roald Amundsen. Vil du oppleve Alaska, Nordvestpassasjen eller Antarktis? I så fall kan en tur med Hurtigruten være midt i blinken for deg!

MS Roald Amundsen, Hurtigruten
Foto: Hurtigruten/Karsten Bidstrup

Hurtigruten har drevet med cruise siden 1893 – mye har skjedd siden den gang! Selv om Hurtigruten for de fleste her til lands forbindes med cruise langs norskekysten, tilbyr de så mye mer enn bare det. Ekspedisjonscruisene gir deg muligheten til å se uberørte og ukjente destinasjoner mens du nyter den luksuriøse tilværelsen om bord. MS Roald Amundsen har turer som går nesten over hele verden. Fra neste år av vil også MS Fridtjof Nansen være klar, slik at enda flere passasjerer kan reise på bærekraftige turer i ekte pionerånd.

Vedskjul på Svalbard
Foto: Hurtigruten/Karsten Bidstrup

MS Roald Amundsen

Det er ikke langt mellom høydepunktene på en tur med MS Roald Amundsen. Båten er topp moderne med utallige fasiliteter. Lugarene er komfortable med et skandinavisk-inspirert interiør. Om du vil kose deg ekstra kan du også oppgradere til en suite for den ultimate cruiseopplevelsen. Vil du slappe av, kan du gjøre dette på dekk. Dersom været ikke tillater det, eller du vil nyte et bedre glass innendørs, kan du slappe av i de gode lenestolene på Explorer Lounge & Bar. Dette er også et sosialt midtpunkt hvis du vil bli kjent med nye mennesker.

Inuitt på Gronland
Foto: Hurtigruten/Karsten Bidstrup

Mat og drikke om bord

Hvis du er bekymret for at maten ikke står i stil med resten av turen kan vi fort avfeie den bekymringen. Om bord på MS Roald Amundsen finner du hele 3 restauranter. Restaurant Aune er skipets hovedrestaurant. Her får du måltider med 3-5 retter som er inspirert av tidligere oppdagere som Nansen og Amundsen. Restaurant Fredheim serverer internasjonal mat i uformelle opplevelser. Med et åpent kjøkken er det en behagelig atmosfære her. Måltidene på Aune og Fredheim er alltid inkludert. Restaurant Lindstrøm er den eksklusive restauranten om bord. Her er det et moderne nordisk kjøkken med upåklagelig service og et stort vinkart.

Tips! Hvis du har en suite, er måltidene på Lindstrøm inkludert i prisen.

MS Roald Amundsen, Hurtigruten
Foto: Hurtigruten/Espen Mills

Aktiviteter og fellesområder

Det er flere rekreasjonsmuligheter og aktiviteter om bord for gjestene. Om du ønsker kan du alltids ta deg en dukkert i infinity-bassenget(!), eller bruke tiden på treningssenteret utendørs. Eller velge treningssenteret innendørs, med boblebad og en fantastisk panoramabadstue. Det finnes også et velværesenter hvor du kan få behandlinger etter ditt ønske. Det er lov å skjemme seg selv bort etter en dag i kalde omgivelser.

Det er dessuten utallige aktiviteter om bord. Du kan blant annet få et introduksjonskurs i foto med tips og råd i samarbeid med Canon. Det blir holdt forelesninger innen historie, bærekraft og dyreliv. Det finnes vitenskapsprogram om bord – hvis du ønsker å lære mer om omgivelsene. Her finner du gode og interaktive læringsverktøy. Du kan også omgås ekspedisjonsteamet eller offiserene om du vil vite mer om Hurtigruten eller omgivelsene.

Whale Island
Foto: Hurtigruten/Karsten Bidstrup

Lær noe nytt av ekspedisjonsteamet

Du lurer kanskje på hva ekspedisjonsteamet vi snakker om er? Det er ikke så rart. Det er ikke helt vanlig på cruise, men på tur med Hurtigruten er ikke dette noe nytt. Ekspedisjonsteamet blir du godt kjent med. De er dine guider om bord og eksperter på sitt fagfelt,  som blant annet er geologi, ornitologi og biologi. Ekspedisjonsteamet er tilstede for at du skal få mest mulig ut av turen din til for eksempel Antarktis. Du kan være med ut i småbåter eller til lands for å utforske interessante steder, uten å forstyrre dyrelivet eller naturen. Ekspedisjonsteamet er engelsktalende, mens offiserene om bord er norsktalende. Det er også muligheter for å bli med på et utvalg av utflukter på turen som blant annet telttur i Antarktis – eller å padle kajakk!

To polarrever på Ny Ålesund
Foto: Hurtigruten/Karsten Bidstrup

Opplev Sør-Amerika og Antarktis

MS Roald Amundsen har blant annet et ekspedisjonscruise som starter i Santiago. Her starter turen med et par dager i Chile, hvor du blant annet er inne i de chilenske fjorder og får se et rikt dyreliv i avsidesliggende fjorder. Deretter går turen sydover for å gå i land på Kapp Horn, før man krysser Drakestredet på vei mot Antarktis.

Ved ankomst Antarktis, er det bare å glede seg til noen uforglemmelige dager. Her kommer høydepunktene på en lang rekke! Fordelen med å reise med et lite skip til Antarktis er at du faktisk kommer i land på isen. Ekspedisjonsteamet tar deg med på turer tilpasset ditt nivå. Vil du se på dyrelivet, padle i det islagte havet eller se på gamle hvalstasjoner, så er det opp til deg. Hvis du heller vil nyte den fantastiske utsikten fra dekk, er det store muligheter for at en hval kanskje tar en tur opp til overflaten for å vise seg frem. Det skal med andre ord mye til at du kjeder deg i Antarktis!

Etter 6 dager bærer turen videre mot Falklandsøyene. Om du ikke har fått dekket din appetitt for historie enda, er det gode muligheter for at du får det her. Det er også andre høydepunkter på Falklandsøyene. På Carcass Island er det et utrolig rikt fugleliv – og du bør bli med på fuglekikking. En tur på de uberørte strendene på New Island er også å anbefale.

Turen går deretter tilbake til Chile i fantastiske omgivelser. En av de store fordelene på en tur med Hurtigruten er at du alltid kan forlenge reisen om du føler at den ble fort kort. Ønsker du noen ekstra dager i Santiago, er det fullt mulig!

Isbjørn
Foto: Hurtigruten/Andrea Hermle

Erfaringer fra ekspedisjonscruise

En kollega av oss var på ekspedisjonsreise med MS Fram til Falkland, Sør-Georgia og Antarktis for noen år siden. Hun opplevde at det var en hyggelig og avslappet atmosfære om bord. Det var mennesker fra hele verden med på turen, hovedsakelig flest tysktalende, samt en del nordmenn og svensker. De fleste på turen var godt voksne, men det var også barn med. Dette var med andre ord en tur som passer for folk i alle aldre.  Maten om bord var god og variert. For vår kollega var turens høydepunkt den fantastiske naturopplevelsen gjennom hele turen.

Hvis du er interessert i natur, dyreliv eller bare ønsker en avslappende og interessant tur er Hurtigruten kanskje det du har vært på jakt etter.