Tilbake

Våre beste tips til Paris – kjærlighetens by

Paris er byen for de frankofile, de kulturelle, romantikerne, de shoppinggale, for osteelskerne og for vinkjennerne. Hovedstaden i Frankrike byr på noe for enhver smak. Det eneste som er bedre enn rødvinskos og ostefat til kvelds i Paris, er croissanter og champagne til frokost!

Paris er det perfekte reisemålet for en venninne- eller kjærestetur. Byen kan besøkes hele året, men spesielt om våren, sommeren og sensommeren viser den seg fra sin beste side.

Kjærlighetens by er spekket med spennende severdigheter og opplevelser, og det er helt umulig å få med seg alt i løpet av en helg. Eiffeltårnet, Louvre og Moulin Rouge er alle selvsagte høydepunkter, men les videre og du vil få innsikt i våre helt egne Paris-favoritter 😊

Våre anbefalte hoteller

Byen er stor og kan være overveldende for noen, men dersom du bor i nærheten av metroen har du et perfekt utgangspunkt. Vi anbefaler deg å sjekke ut Hotel Paris Louvre Opera, Hotel California Paris Champs-Elysées eller K+K Hotel Cayré. Dette er tre flotte hoteller i Paris, i ulike prisklasser.

En deilig fransk frokost

Stikk innom det lille bakeriet på hjørnet for frokost. Be om en baguette, en croissant og nyt en deilig kopp med kaffe. Dette er den perfekte måten å kickstarte dagen på i Paris, og du gjør det på samme måte som de lokale.

Le Marais – bydelen med særpreg

Etter frokost tar du turen mot Le Marais, som er et av de områdene i Paris med mest særpreg. Her har de utmerket shopping med massevis av små spennende butikker, i tillegg til trendy restauranter og flotte gallerier.

Titt innom Maison Européenne de la Photographie, som er et av de største fotokunstgalleriene i verden. Alternativt anbefaler vi deg å besøke Place de Vosges, stedet der Victor Hugo (forfatter av Les Misérables og Ringeren i Notre-Dame) bodde da han levde.

Boblende lunsj på Le Comptoir du Relais

Besøk Hellstrøms favoritt, Le Comptoir du Relais, i lunsjtider. Restauranten ligger kun 5 minutters gange fra metrostoppet Saint-Germain-des-Près. Den lange køen av franskmenn utenfor tilsier at dette stedet serverer førsteklasses mat. Både mat og drikke er i toppklasse, og vi lover at ventetiden vil være verdt det.

Noen gloser fra fransktimen er for øvrig greit å ha med seg, da meny og service er på fransk.

Shopping på Galeries Lafayette

Etter et par glass med bobler går shoppingen lekene lett. Er du på utkikk etter en ny designveske eller en flott kjole? Da er Galeries Lafayette kjøpesenteret for deg. De ni etasjene inneholder eksklusive designerklær, dyrere matvarer, smykker og souvenirer.

Alternativt drar du innom her for litt vindusshopping. Det fantastiske taket med høy kuppel i bysantisk-inspirert stil og med farget glass, er enestående. Bygningen bærer preg av mye historie, og det er lett å drømme seg bort mellom hattehyller og fine franske fruer.

Har du tid anbefaler vi deg også å ta en drink på kjøpesenterets takterrasse, der de byr på en fantastisk utsikt til Eiffeltårnet.

Spis deg mett på magiske makroner

Du kan ikke reise til Paris uten å nyte et par søte fristelser. På annethvert gatehjørne ligger det fristende konditorier, som selger makroner i alle regnbuens farger. Skal du unne deg det beste av det beste, må du besøke Pierre Hermé og Ladurée. De to konkurrentene er kjent for å servere de beste makronene i Paris, og de er begge lokalisert på venue des Champs-Élysées. Unngå kø ved å ta med kaffen og makronene ut, og sett deg på en benk i nærheten.

Karamell med et dryss havsalt fra Pierre Hermé er vår favoritt. Hvilken er din?

Kveldstur til Montmatre

Når kveldsmørket smyger seg på er det utrolig god stemning rundt området Montmatre. Dette området ligger nord i Paris, og er kjent for sine sjarmerende fortausrestauranter, smale gater og trange smug. Følg de smale gatene hele veien opp til toppen, hvor du finner den vakre romersk-katolske kirken Sacré Coeur. Her har du flott utsikt over byen, og kan se Eiffeltårnets lys i det fjerne.

Det er flere hyggelige steder å spise her, men da må du være på vakt for dyre turistfeller med dårlig mat. Vi anbefaler heller å ta turen mot Gare de Nord, som ligger et lite steinkast unna. Spis middag på Les Arlots, en liten og utrolig sjarmerende bistro. Stedet tilbyr fantastiske franske retter tilpasset dagens råvarer. Bestill bord i forveien, for her er det trangt om plassene.

Ta en kveldsdrink på Candelaria

Den perfekte avslutning på dagen er en drink på det godt bortgjemte Candelaria. Bak kjøkkenet i det meksikanske taqueriaet, ligger en liten bar i kjelleren. Mørkt, intimt og lavt under taket, med god stemning og solid drinkmiksing av drevne bartendere. Her serveres drinker i verdensklasse, og stedet har spesialisert seg på drinker med agave-sprit.

Drømmer du om å besøke kjærlighetens by?

Da kan du bestille fly og hotell her, eller kontakte våre reiseeksperter for mer informasjon.