Tilbake

Planlegg neste års ferie allerede nå

Mens vi venter på lettelser i reiserestriksjoner, har mange startet planleggingen av feriereiser for 2022. Her deler vi reiseekspertens beste råd for hva du bør tenke på når du bestiller ferie frem i tid.

Evy Ann Hummervoll, reiserådgiver

Evy Ann finner du til daglig på det blide Sørland, nærmere bestemt på vårt kontor i Kristiansand. Her gir hun gode råd og trygge anbefalinger til alle som skal planlegge ferien sin. Vi har spurt Evy Ann både om hva som er lurt å tenke på når en reise frem i tid skal bestilles – og ikke minst, hvilke reisemål er populære for neste år!

Hvor lang tid i forveien kan man egentlig bestille feriereiser?

Når det gjelder reiser med fly så er det lurt å bestille så tidlig som mulig, gjerne 10-11 måneder før avreise når avgangene blir gjort tilgjengelig. Charterreiser legges gjerne ut enda tidligere. Slik situasjonen er nå, med «åpne kjøp» og stor fleksibilitet når det gjelder endringer og avbestillinger, så ville jeg uansett bestilt tidlig! Da er det liten risiko om noe skulle inntreffe. Turoperatørene har veldig gode betingelser for å få folk til å bestille tidlig. Det blir en vinn-vinn situasjon slik jeg ser det. Det kan fort bli kostbart om du venter med å bestille til kort tid før avreise.

Hvilke reisemål er det folk etterspør for 2022?

Mange har lyst på sol og bad så det er de greske og spanske reisemålene som gjelder, som tidligere egentlig. Det er også fint å se at mange spør om cruise for neste år. Da er det Middelhavet om sommeren og Karibien om vinteren som gjelder. Hurtigruten og ferie i Norge er populært som aldri før. Vi ser også at mange ønsker seg en tur til Kanariøyene vinteren 21/22.

Storbyferie i Europa er ikke så etterspurt enda, naturlig nok. Dette er gjerne turer som bestilles litt tettere på avreise, og det er klart at folk vi se an situasjonen på reisemålet før de bestiller. De mest eksotisk langreisene hvor vi vanligvis skreddersyr ferien vil vi nok også se mer av etter hvert som folk er fullvaksinert og reisemålene åpnes.

Er det noen ferieformer som er mer populære enn andre?

Norge har blitt et populært reisemål, og det er gøy! Vi har så flott og variert natur og ikke minst mange opplevelser og aktiviteter å by på for hele familien. Det er ikke bare Lofoten som gjelder lenger, flere ønsker å se nye og ikke fullt så kjente reisemål i Norge. Charterreiser anses som trygt i disse korona-tider, så det er det vi ser mest av nå. Det er også mange som planlegger reiser til USA, med flyreiser til New York og Florida – og gjerne leiebil, feriehus og cruise i tillegg! «Den store amerikareisen» står på ønskelisten for mange!

Har du 3 tips til de som skal bestille seg ferie for 2022?

  1. Så lenge vi har reiseråd så må du sjekke hva reiseforsikringen dekker, og tegne avbestillingsforsikring hos arrangøren.
  2. De fleste flyselskapene har fleksibilitet i forhold til endring og refusjon, men det er også lurt å dobbeltsjekke dette før du bestiller en flyreise.
  3. De aller fleste turoperatører og charterselskaper har veldig gode og trygge vilkår. Vi sjekker alltid dette for kundene våre og gir gode råd. Med våre oppdaterte verktøy ser vi hva som til enhver tid gjelder i landet du skal reise til.

Det er med andre ord trygt å bestille en feriereise for 2022 – men det er greit å være klar over at endringer kan skje, også for reiser frem i tid. Som kunde i Berg-Hansen hjelper vi deg selvfølgelig med dette, og følger opp eventuelle «bumper i veien» og gir deg gode alternativer hvis det blir nødvendig.

God ferieplanlegging! Send en e-post til våre ferieeksperter hvis du lurer på noe eller vil bestille reise.