Tilbake

Ramen, karaoke og Hello Kitty! Bli med til Tokyo

Ramen, Sushi, Sake, Harajuku, Shibuya, Hello Kitty og Kawaii er bare noe Japan er kjent for. Det er et hav av opplevelser her, og derfor blir Japan mer og mer populært, spesielt for de yngre. Her gir vi deg inspirasjon til hva du bør oppleve i fantastiske Tokyo og omegn!

Shibuya Crossing

Fokuset i denne bloggen er best mulig reise og opphold til en rimelig penge. Opplevelser, mat og kultur som er et must å få med seg. Vi anbefaler minst en ti-dagerstur om du skal oppleve mer enn Tokyo by. Kombiner gjerne flere byer med å benytte deg av lyntog (bullet trains) effektivt og raskt!

Lyntog må bestilles på nett på forhånd, dette kan du gjøre her. Det er litt å spare på å velge en eller to uker, så legg opp ruten din mest mulig effektivt og spar noen kroner.

Tokyo (toʊkioʊ)

Hvor skal vi starte? Den tidligere småbyen Edo er i dag blitt til en av verdens største byer. Ti prosent av alle innbyggere i Japan bor i Tokyo og er virkelig en pulserende by. Vi kunne ha ramset opp mye, men velger ut litt, men mye godt for deg.

Overnatting i Tokyo

Du bør gjøre deg litt kjent på forhånd. Vi kan anbefale deg å bo i området Shibuya eller Shinjuku hvor du finner bra uteliv, butikker og restauranter. Det berømte Shibuya Crossing ligger i denne delen av byen. Vær forberedt på at hotellrommene i Tokyo er små, mindre enn hva vi er vant til. Da vet du det og du blir ikke skuffet 😊

Du kan få overnatting i alle prisklasser, men her har vi funnet noen rimelige alternativer for deg som vil bruke pengene på andre ting!

  • APA Hotel Shinjuku Goyemmae ligger sentralt til i Shinjuku. Kort vei til tog og Metro. Lyst og trivelig med hyggelige fellesområder og restauranter.
  • JR Kyushu Blossom Shinjuku ligger midt i hjertet av Shinjuku. Sentralt med tanke på å komme seg rundt.
  • Dormy Inn Premium Shibuya Jingumae Hot Spring ligger sentralt, kort vei til Shibuya og Harakjuku. Enkel standard, med en liten hot spring og hyggelige fellesområder.

Hva bør du smake på?

Mat er viktig og det er ikke bare sushi du kan spise. Ramen er en typisk matrett (opprinnelig kinesisk), deilig nudelsuppe som oftest er laget med kylling eller svinekjøtt. Det finnes utallige varianter, her finner du en liste over de beste stedene i Tokyo for Ramen.

Du må også få med deg en runde med Nabemono eller Nabe. Enkelt forklart, mat som er tilberedt i gryte. Utallige varianter her også, så du finner nok en variant du kan like. Hva med Japansk pannekake? Prøv Okonomiyaki, med alt du kan tenke deg av topping. I Tokyo har de en egen variant som heter Monjayaki, men er neste det samme.

Legg merke til ordet «Tabehodai» dette er all you can eat deals flere restauranter har. Vi anbefaler at du prøver dette på Japanske gastro puber, her er noen gode eksempler.

Har du spist sushi på rett måte? Se videoen under her og lær!

Opplevelser og severdigheter i Tokyo

Det er hele fire Pokemon Centers og noen Pokemon Stores, best utvalg finner du på en av de fire Pokemon Centers. Nakano Broadway er kjøpesenteret med et stort utvalg av butikker spesialisert seg på anime. Er du i Akihabara, ta deg en pause på Maid Cafe eller om du er i Harajuku må du stikke innom Kawaii Monster Cafe for en spesiell opplevelse.

Ved Tokyo Tower er det innendørs temapark etter serien One Pice. Sanrio Puroland, kjent for Hello Kitty har selvsagt også egen temapark. Det samme med klassiske Pacman som har egen temapark sammen med flere kjente Arcadespill i Namja Town. J-World Tokyo er manga mekka med blant annet Dragon Ball.

Om alt dette ikke er nok, finner du mye spennende på flere museer: Ghibli Museum med My Neighbour Totoro, Princess Mononoke and Spritited Away og Fujiko F Fujiyo Museum, mest kjent som Diraemon Museum, for å nevne noen.

Akihabara: Mekka for deg som elsker alt av elektronikk, duppedingser og spill.

Onsen: Japanske varmekilder. La deg friste med en rolig og avslappende tid med bad. Tradisjonelt sett finner du onsen utendørs, men du finner de nå overalt i alle varianter. Har du tatoveringer kan du bli nektet inngang til flere bad, men det skal finnes alternativer.

Tokyo Skytree: Verdens høyseste tårn og strekker seg hele 634 meter over bakken! Vel verdt et besøk. Du må bestille på forhånd og kan gjøre det her.

Karaoke: Finnes overalt og du kan godt sette av en helkveld til dette. Her kan du bestille mat og drikke og la popstjernen i deg komme ut!

Palass og parker: Selv om du er i en storbymetropol finner du flere grønne vakre parker og palass. Ta deg tid til å besøke Tokyo Imperial Palace og Sensoji Temple. Sistnevnte er et fargerikt buddhistisk tempel. Skal du til Kyoto eller Nara anbefaler vi å besøke templer der, mindre folk og minst like fascinerende byggverk!

Shopping i Tokyo

I området Shinjuku finner du det meste av butikker og kjøpesentre i alle prisklassser. Hva med en tur innom Japans 100-Yen butikker, Daiso? Her er alt du ikke visste du trengte! 

Travel shoppinggate i Tokyo, Japan

Uteliv i Tokyo

Shinjuku er kjent for sitt red light district, som ligger i området Kabukicho ikke langt fra Shinjuku Station. Det er kanskje greit å vite at dette kan bli litt too much for noen. Da vil vi heller anbefale Shibuya som er litt mer main stream.

For det skeive publikummet vil Shinjuku være spot on! Her finner du hundrevis av barer og mange klubber. Liker du karaoke, drinker, drag eller bamser? Det kan virke overveldende, så gjør litt research her først. Du vil garantet finne noe som passer deg.

Shibuya passer best for yngre, med barer og klubber for alle. Her skal du kunne kommunisere godt på engelsk på de fleste stedene. I Shibuya legger du sikkert merke til «Love Hotels» (som du ikkje skal bo på!). De er ofte merket med «Stay» eller «Rest» avhengig av hvor lenge du skal ha rommet. Er egentlig en fin greie, for flere unge bor sammen med familien sin og trenger litt privatliv 😉

Skal du flotte deg kan du gå ut i Ginza, her er alt flott, fancy og dyrt! Eller vil du kjøre turistfellen kan du gå ut i Roppongi, men vil du det?

Uansett så har du litt å velge i! Vi sier bare: Kanpai! Tanoshinde!

PS. Japanerne er veldig høflige! Bukker de, så bukker du! Gjør som de lokale og legg til et smil, da kommer du langt!

Drinker på bar i Japan

Kamakura

Kamakura er byen som tar deg tilbake i tid med mange tradisjonelle hus, bygninger og templer. Kort vei fra Tokyo gjør dette til en ypperlig dagstur fra hovedstaden (cirka 1 time). På sommeren kommer flere badegjester til de vakre sandstrendene i denne kystbyen. De mest populære attraksjonene her er Great Buddha of Kamakura, laget av bronse og er hele 11,4 meter høy! Så har de flere templer, en liste finner du her.

Kamakura i Japan

Osaka

Osaka er Japans tredje største by. Dette er byen for mat og underholdning. De mest kjente tingene er Universal Studios og The Wizarding World of Harry Potter og vakre Osaka Castle.

Kyoto

Kyoto er den historiske og kulturelle hjerte i Japan. Kanskje den beste byen å oppleve tradisjonelle templer, shrines, hager og geisha for å nevne noe. Når du er i Japan bør du også få med deg et besøk på tehus eller sake brygghus, her er det en god anledning å gjøre det. Du har sikkert hørt om bambus-skogen, den finner du her.

Gamlebyen i Kyoto

Hiroshima

Hiroshima er nok mest kjent for atombomben som ble sluppet her under 2. verdenskrig. Besøk Peace Memorial Park og museene som er her og få med deg hele historien om ettervirkningene for denne tragiske hendelsen.

Hiroshima Shrine Torii-porten, Japan,

God tur!

Ønsker du å snakke med en reiserådgiver om andre alternativ, bestille transport eller guided tur kan du sende oss en forespørsel eller ringe oss på 810 00 003