Tilbake

Reisetips for deg som vil se Bratislava

Bratislava er en nydelig by, og foreløpig ukjent som reisemål for mange av oss. Har du ikke vært her? Da bør du lese videre. Bratislava er både billig og utrolig vakker, og faktisk ikke så utilgjengelig som mange kanskje tror. Vi gir deg våre beste reisetips til Bratislava, for at du skal få mest mulig ut av turen din.

Hvordan komme seg til Bratislava?

Det går ingen direktefly fra Norge, men Bratislava ligger helt ved grensen til Østerrike og det er derfor enkelt å komme seg hit med direktefly til Wien. Kjøreturen fra flyplassen og inn til sentrum av Bratislava tar en liten time. Du kan fly til Budapest, Praha eller Krakow.

Det er rimelig å leie bil i både Ungarn, Tsjekkia, Østerrike, Polen og Slovakia, så vi vil absolutt anbefale deg å leie bil. Da kan du reise rundt på egenhånd, og kombinere flere av byene dersom du ønsker det. Avstandene er nemlig forholdsvis korte.

Avstander med bil fra Bratislava

Her er en liste over avstandene med bil fra Bratislava, slik at du enkelt kan se mulighetene.

Bratislava – Wien: 56 minutter
Bratislava – Budapest: 2 timer og 2 minutter
Bratislava – Tatrafjellene: 3 timer og 34 minutter
Bratislava – Praha: 3 timer og 15 minutter

Det er med andre ord enkelt å komme seg fra sted til sted og land til land. En kombinasjon av de ulike byene vil gi deg en fantastisk reise i nydelige byer og fjellandskap.

Bratislava – akkurat passe stor

Bratislava er hovedstaden i Slovakia og landet forveksles ofte feilaktig med Slovenia. Slovakia var tidligere en del av Tsjekkia (Tsjekkoslovakia) og da var det Praha som var det store turistmålet i landet. Bratislava kan nok ikke sammenlignes med Prahas store praktfullhet, men Bratislava har helt klart mange fordeler og kvaliteter som ikke Praha har. Byen er liten – mindre enn Oslo i areal og befolkning. I løpet av en weekend kan du derfor oppleve alt det byen har å tilby, og føle på at du faktisk kjenner byen fra innsiden og ut.

Gamlebyen, med unik stemning og flotte gamle slott

Byen er full av kultur- og matopplevelser, og i gamlebyen kan du storkose deg med de nydeligste trange gater og flotte butikker. Restaurantene har svært god service og prisene er så lave at du føler deg kongelig. Slovakisk kjøkken skiller seg ut med deilige lokale spesialiteter, selvfølgelig toppet med lokal øl og vin i verdensklasse. Prisene på restauranter i Bratislava ligger 63 prosent lavere enn i Oslo. Det finnes også mange fine slott å besøke.

Marrol´s Boutique

Når du er i Bratislava anbefaler vi deg å oppleve Marrol´s Boutique, som har blitt kåret til verdens beste hotell.

Marrol´s Boutique er et lite og hjemmekoselig hotell, som gir deg en personlig og hjertevarm opplevelse i hyggelige omgivelser. Servicen er upåklagelig og maten på hotellet er helt nydelig. Her får du champagne til frokost og servitørene serverer deg saus med tørris iført hvite hansker. Hotellet ligger bortgjemt i selve hjertet av gamlebyen, rett ved operaen! Du kommer til å elske det.

Noen høydepunkter i Bratislava

Byen er spekket av spennende severdigheter og gjøremål, men her er noen av våre absolutte favoritter:

  • Restauranten UFO, som er ranket som #1 i Bratislava. Restauranten har en svært spesiell konstruksjon, og du må ta heis som går skrått til toppen. Bygningen ligger på en bro og når du sitter i selve «ufoen», har du utsikt over hele byen.
  • Vandring i Gamlebyen. Her kan du vandre fra gate til gate og oppleve de mange caféene, bakeriene, butikkene, barene og galleriene.
  • Ta deg et glass slovakisk vin og smak på «Halusky», som er nasjonalretten. Halusky er laget av raspede poteter og er toppet med en helt spesiell ost som heter «Brynza». Denne osten finnes ikke i Norge og har en en helt spesiell og deilig smak, som absolutt er verdt å smake!
  • Besøk slottet i Devin, som går tilbake til neolitisk alder. Slottet ligger på en klippe på 212 meter, og hadde ideell beliggenhet i sin tid. Slottet ligger like ved Østerrike, akkurat der hvor eleven Morava og elven Donau møtes. Elvene var viktige handelsruter, så slottet lå strategisk plassert. Før jernteppet falt mellom østen og vesten i 1989, ble slottet brukt militært. På kvelden er slottet opplyst og synlig fra alle kanter av byen. Her har de også en utsøkt restaurant, som vil glede deg i både smak og utseende.
  • Ta et elvecruise på den vakre elven Donau, som deler byen i to. Her får du oppleve byen fra en litt annen vinkel.
  • Shopping er et must i Bratislava. Du finner massevis av kunstbutikker og nydelige antikviteter over alt. I gaten som kalles «Obchodna» (obchod = butikk), finner du kjente merker, lokale butikker og små markeder i bakgårdene. Etter å ha shoppet i denne gaten, kan man ta seg en tur til shoppingsenteret Eurovea. Her finner du kjente luksusmerker. Husk tax-free-skjemaet, som du får i butikkene, det er mye penger å få tilbake hvis du shopper mye.
  • Danubiana Maulensteen Art Museum er en opplevelse, også for dem som ikke er så interessert i kunst. Dette er plassert på en kunstig halvøy, midt i elven Donau. Utenfor står fantastiske skulpturer fritt ute i landskapet. Dette er stedet hvor kunsten møter naturen, og opphøyes til noe helt eget. Hvis du leser omtaler på nettet, finner du fort ut at dette er et sted som tar pusten fra turistene. Det er restaurant på stedet som er et nydelig sted for lunsj.

Kontakt oss

Drømmer du om en weekend i Bratislava, eller kanskje du ønsker å kombinere flere storbyer mens du først er på denne kanten av verden? Snakk med våre ferieeksperter for gode råd og bestilling 😊