Tilbake

Siste nytt om covid-19 på noen av feriefavorittene våre

De nordiske landene har lenge ligget foran resten av verden når det gjelder avvikling av innreiseregler og smittevernregler som følge av covid-19. Men heldigvis beveger verden seg i riktig retning, og stadig flere land opphever de strengeste reglene. Her får du en status på noen av våre feriefavoritter!

Railay beach in Krabi Thailand

Åpner grensene etter to år

Malaysia har hatt stengte grenser i to år som følge av koronapandemien, men nå er endelig grensene åpnet for turister igjen! Fra 1. mai ble det bestemt at alle fullvaksinerte kan reise inn i landet med et gyldig koronasertifikat, uten å måtte fremlegge negativ koronatest ved avreise og ankomst. Dette er en utrolig hyggelig nyhet for alle som ønsker å oppleve dette eksotiske og kontrastfylte landet.

Når vi først er på denne kanten av verden kan vi også nevne at Thailand også har kuttet den obligatoriske koronatesten ved avreise og ankomst. Det betyr at fullvaksinerte turister kan reise inn i Thailand kun ved bruk av koronasertifikat og innreiseskjemaet Thailand Pass.

Ukentlige endringer i Europa

I Europa skjer det lettelser og endringer hver eneste uke, og vi ser at flere og flere land følger i Nordens fotspor.

Hellas har nå fjernet kravet om fremvisning av koronasertifikat ved ankomst. De har også fjernet kravet om koronasertifikat for adgang til restauranter, kafeer, barer, butikker og underholdningssteder. Kapasiteten på restauranter, barer og ikke minst fergene er oppe i hundre prosent, som har mye å si for øyhoppende turister fremover!

Feriefavoritten Kroatia har også fjernet alle innreiserestriksjonene, og det samme har Albania som for mange er en ny og spennende feriedestinasjon. Storbritannia har senket skuldrene på lik linje, så her kan du reise inn og ut av landet akkurat slik du gjorde før pandemien.

Spania har fjernet kravet om innreiseskjema, men beholder inntil videre kravet om fremvisning av gyldig koronasertifikat ved ankomst for alle over 12 år.

Nordmenn kommer inn i Frankrike med et gyldig koronasertifikat og et ferdig utfylt innreiseskjema. Landet har under hele pandemien hatt et strengt sett med smittevernregler på plass, men i midten av mars begynte lettelsene å komme på en rekke områder. Det er slutt på å vise koronasertifikat for å komme inn på restauranter, kafeer og barer, og det er også gjort store lettelser knyttet til bruk av munnbind. 

For å komme inn i Italia må du fremlegge et gyldig koronasertifikat på engelsk, men det obligatoriske innreiseskjema ble fjernet 1. mai. De har også fjernet kravet om gyldig koronasertifikat for å få tilgang til restauranter, barer og severdigheter. Munnbind er fremdeles obligatorisk på offentlig transport, og ved innendørs teater, kino, konserter og sportsbegivenheter.  

Munnbind om bord flyvninger i Europa

Det europeiske flysikkerhetsorganet EASA og det europeiske smittevernbyrået ECDC har nå endret sin anbefaling, og dropper anbefalingen om bruk av munnbind på flyplasser og om bord flyvninger i Europa fra 16. mai. Men hvordan reglene vil praktiseres fremover kan variere mellom ulike flyvninger og ulike flyselskap – spesielt til land som fremdeles har smittevernregler på plass. Det er derfor viktig å sjekke flyselskapets nettside i forkant av reisen, for å se hvilke regler som gjelder for akkurat din reise.

Det tryggeste vil være å ha et munnbind eller to i vesken en liten periode til fremover.

Skal du ut å reise? Du kan enkelt sjekke gjeldende innreiseregler ved hjelp av CIBT innreiseguide. Husk å sjekke denne rett før du drar, da reglene endrer seg raskt.