Tilbake

Slik får du den ultimate cruiseopplevelsen

Det å velge rett cruise er ikke alltid enkelt. Du kan velge mellom mange selskaper, og enda flere skip og reiseruter. Det som er helt topp for en barnefamilie, er ikke nødvendigvis det du vil ha når du reiser med kjæresten. Her får du gode råd som kommer godt med i planleggingen av cruiseferien!

Celebrity Cruises

Skipene

Noen liker store skip, mens andre foretrekker mindre skip. Dette går rett og slett på smak og behag – og hva du ønsker å oppleve. De største skipene tar godt over 5000 passasjerer, uten at det føles folksomt av den grunn. De mindre cruiseskipene har fordelen av å komme til mindre havner, hvor de store ikke får plass.

Du må også tenke på hva slags type lugar du vil ha. På de nyeste skipene er det flest lugarer med balkong. Ikke uten grunn, det er denne typen som er mest populær. Det er ganske deilig å tusle ut på balkongen på morgenkvisten, og hilse til en ny havn! Vil du unne deg noe ekstra? Velg en suite!

Dekk og bassengområde på skipet Harmony of the Seas

God morgen

En ting som er sikkert, det mangler ikke på ting å gjøre når du er på cruise! Jo større skip, jo flere aktiviteter. Bassenger er en selvfølge, men på noen skip finnes det også basketbane, skøytebane, klatrevegger, barneklubber, treningsrom, minigolf – for å nevne noe.

Reiser du med kjæresten trenger du nødvendigvis ikke barnebassenger og skøytebaner. Da bør du heller velge skip med gourmetrestauranter, spa-avdelinger eller solsenger for to.

Kaffe og is på Celebrity Cruises

Uten mat og drikke..

Ja, du kjenner til ordtaket. Ingen fare, du kommer ikke til å gå sulten! Det finnes spisesteder for enhver smak. Fra kaffe for «earlybirds», til frokost, lunsj, ettermiddagssnacks, middag og kanskje noe å bite i før du legger deg. I tillegg til «hovedrestauranter», finnes det på de fleste skip mange forskjellige restauranter å velge mellom. Ta en kaffe i kaffebaren, eller kanskje du vil ha en iskrem?

Noen tror at du må «stivpynte» deg på cruise, dette er en myte. Du kommer langt med vanlig, pene, sommerklær. Noen spisesteder krever «pent antrekk», men det er alltid et sted å spise uansett om du vil pynte deg eller ikke.

Cinque Terre i Italia

Nye opplevelser – hver dag!

Valgets kval, hvilken reiserute skal du velge? I Middelhavet deles det gjerne mellom østlige og vestlige ruter. Vil du oppleve greske øyer, eller foretrekker du Italia, Frankrike og Spania? Det er mange reiseruter som går på 7 netter, men det finnes også på 10, 11, 12 eller kanskje du vil være borte 14 netter.

I land bestemmer du selv om du vil være med på en organisert utflukt, eller om du vil tusle rundt på egenhånd. Jeg liker godt å oppleve reisemålene i eget tempo, og nyter gjerne en kaffe i vannkanten på Mykonos, eller lar meg sjarmere av det vakre landskapet og fargene som preger byene i Cinque Terre i Italia.

God natt

La dagens høydepunkter synke inn med en kveldstur på dekk før det er tid for å krype til køys. Vel tilbake på lugaren kan du legge planer for morgendagen.

PS: Husk å unne deg en frokost eller to på lugaren – snakk om avslappende start på dagen!

Bildene i bloggen er fra cruise med Celebrity Reflection og Harmony of the Seas.

Kontakt oss

Drømmer du og kjæresten om solfylte dager i luksuriøse omgivelser? Eller ønsker du kvalitetstid og unike opplevelser sammen med familien?

Ta kontakt med oss, så hjelper vi deg med både planlegging og bestilling.