Tilbake

Våre autentiske feriefavoritter i Montenegro

Montenegro er det nye hotte feriestedet i Europa. Her finner du milevis med strender ved Adriaterhavet, et fantastisk kjøkken og priser som gjør at du kan kan unne deg litt ekstra luksus.

En åpenbaring for de reiselystne

Montenegro er et paradis som har ligget gjemt for den store reisehorden, men som nå skyter fart i popularitet. Kall det gjerne en åpenbaring for de reiselystne. Det er flere grunner til at denne destinasjonens popularitet har eksplodert. Vi kan blant annet takke gode flyforbindelser, hoteller tilpasset vår vestlige standard, og det lave prisnivået.

Montenegro ble selvstendig stat i 2006, og siden den tid har de hatt økonomisk vekst som følge av turismen. Landet ligger i sørøst-Europa ved Adriaterhavet, og landskapet kan sammenlignes med det italienske. Her finner du lange flotte strender, i kombinasjon med fantastiske fjellområder.

Fun fact: Navnet Montenegro betyr «svart fjell». Veldig passende.

Opplev den autentiske kulturen

Turismen er helt i startgropen, så det er nå du må reise hit for å oppleve den autentiske kulturen. Mange av landets attraksjoner er flott restaurert, mens utallige andre ligger i ruiner. På landsbygda lever mange etter gamle tradisjoner og livet går litt saktere. I de store byene er det derimot høyere levestandard, og du finner flere utpregede luksussteder her.

Det er mange flotte steder å besøke i Montenegro, men her er våre 3 autentiske feriefavoritter:

1. Kotor

Langs kystlinjen ligger store og små byer på rekke og rad.

Helt innerst i Kotorbukten ligger byen Kotor, som kan friste med en utrolig flott gamleby. Gamlebyen er omringet av tykke festningsmurer som strekker seg høyt opp i de bratte fjellsidene, og som avsluttes med slottet San Giovanni på toppen. Herfra får du en helt fantastisk panoramautsikt mot bukten. Til toppen er det 1350 trappetrinn, som fort kan bli varmt på dagtid, men den formidable utsikten er verdt turen.

Om du vil unngå trappene kan du ta stien bak kjøpesenteret Kamelija. Stien kalles The Ladder of Kotor og går i sikk sakk oppover fjellsiden. Når du har talt deg til rundt 30 svinger er du på høyde med slottet og kan gå gjennom vinduet og inn i festningsmuren. Med mindre du vil følge stien alle 70 svingene helt til toppen.

Gamlebyen i Kotor består av labyrintiske gater det er lett å gå seg bort i, men før eller senere ender du opp på et av de mange torgene. Et uendelig antall butikker, kafeer og restauranter fyller de gamle bygningene. Forbered deg på å møte på massevis av katter, dette er nemlig Europas katteby nummer én. De kan til og med by på et eget kattemuseum.

2. Budva

Budva ligger flott til ved en bratt fjell- og klippekyst, langs en 16 kilometer lang strand. Byen er et naturlig midtpunkt i regionen Budvanska rivijera. Her finner du en rekke strender og to flotte middelalderbyer. Ved sørenden av stranden går det en odde ut i havet, hvor gamlebyen ligger. Her finner du murer fra senmiddelalderen, tre kirker fra 600- og 700-tallet og et citadell fra 1835.

I Budva kan du nyte late dager på stranden, og deretter gå over i et pulserende natteliv. Innenfor murene i gamlebyen ligger hyggelige restauranter, små kafeer og utallige lokale kunstnerbutikker. Her vil du også finne teater- og musikkfestivaler.

Budva er en svært malerisk og vakker by, som vi varmt kan anbefale.

3. De Dinariske Alper

Herceg Novi er en by og kommune i det sørvestligste Montenegro, ytterst i Kotorbukta under fjellet Orjen. Herceg Novi ligger vakkert til langs lange strandområder ved Adriaterhavet.

Fjellet Orjen er av kalkstein og er en del av De Dinariske Alper. Den høyeste toppen her er Zubacki kabao med 1894 moh, og er et populært turmål. På toppen av Orjen og de omkringliggende ryggene og platåene, kan man se tydelige spor etter tidligere isbredanning. Dette er et utrolig spennende område, men massevis av muligheter for en sporty og aktiv ferie.

Det finnes gode muligheter for fjellklatring på Orjen, for de som ønsker å bryne seg på det.

Både for de aktive, kulturelle, familier, unge, eldre og par

En reise til Montenegro anbefales mellom april og oktober. Både Norwegian og SAS tilbyr direkteflyvninger til Dubrovnik om sommeren, men flyvningene er svært populære så her bør du være tidlig ute med bestillingen.

Montenegro passer for alle, både de aktive, kulturelle, familier, unge, eldre og kjærestepar. Ønsker du å lade batteriene med sol og bad, er Montenegro midt i blinken. Ønsker du en aktiv ferie, har du både vannsport, fjellturer og klatring lett tilgjengelig.

For den kulturelle, så kan du oppleve flere av verdens skatter her. Besøk Durmitor nasjonalpark, Tarakløften (verdens lengste kløft etter Grand Canyon i Arizona) og gamlebyen i Kotor. Alle disse severdighetene står på UNESCOs verdensarvliste.

Det beste med det hele, er at du ikke trenger å sprenge feriebudsjettet ditt. En pizza på restaurant koster rundt kr 80,-, mens en øl ligger på kr 20,-. Du kan også få billig og bra overnatting, med priser helt ned i kr 1.300,- per natt for et 5-stjerners hotell.

Ønsker du vår hjelp til å bestille?

Kontakt våre ferieeksperter for hjelp til reise og overnatting. Vi skreddersyr ferien etter dine ønsker, og sørger for at alt blir helt perfekt.