Tilbake

Sommerferie 2021 – Bør jeg bestille eller vente?

Januar er høysesong for planlegging og bestilling av sommerferie. I hvert fall var det slik før pandemien. Vi får mange spørsmål fra kunder som lurer på om det er smart å bestille ferien allerede nå. Eller om vi bør vente til land åpner grensene sine, og norske myndighetene gir grønt lys for reiser igjen? Her gir vi deg våre beste tips og anbefalinger for bestilling av årets sommerferie.

Familie på tre går tur på stranden

Vår beste anbefaling er at du velger reiser som kan refunderes dersom du ønsker å bestille årets sommerferie i disse dager. Det kan også lønne seg å ha en plan B, dersom den opprinnelige reisen ikke kan gjennomføres som planlagt. 

Det er mange gode tilbud i 2021 og mange reiseaktører vil få i gang salget. Det er viktig og bra, men vi må fortsatt ha et bevisst forhold til hva vi bestiller.  Det er fristende for mange å kaste seg på et tilbud, og det er jo ingen tvil om at du kan gjøre en god deal i disse dager. Hvor vi kan reise i sommerferien er fortsatt usikkert, og derfor er det viktig at du velger reiser som er full refunderbare enten det er fly, hotell, leiebil eller andre aktører.

Vi vet ikke hvilke land som vil være såkalt grønne. Samtidig er det mange andre usikkerhetsmomenter som bør tenkes gjennom før reisen bestilles, eksempelvis hvor rammet helsevesenet er i landet du ønsker å besøke og hvor lett er det å komme seg hjem på kort varsel dersom man har behov for det.

Ha en plan B 

Alle bør ha en plan B for sommerferien. Velger du reiser i Norden, kan nok dette være mer sannsynlig enn reiser til Europa og resten av verden. Vi vet at flere kunder eksempelvis har bestilt ferie til et reisemål i Europa, og samtidig har en backup på sommerhus i Danmark.

Når det gjelder høstferien og senhøsten er tonen litt annen. Det å planlegge høstferien i Syden er ikke like usannsynlig, og da har nok utrullingen av vaksinen også kommet lengre.

Her er våre tips:

  • Vil du bestille nå – sørg for å bestille full refunderbare reiser (hotell, fly, leiebil etc.)
  • Sjekk landet du skal reise til og hvordan de helsemessige forholdene er der. Har de kapasitet i disse tider til også å ta hånd om syke turister?
  • Velg trygge og mer nære destinasjoner, slik at det er enklere å komme seg hjem dersom du skal ha behov for det. Det er også større sannsynlighet for at Norden åpner før resten av Europa.
  • Sjekk at du har reiseforsikring som gjelder for din reise.
  • Bestill kvalitetssikrete leverandører så du vet de ivaretar smittevern, og at du alltid har noen å snakke med om noe uforutsett skulle oppstå før eller under reisen.
  • Bestill hos seriøse aktører som sikrer at kontaktinformasjonen når frem til bostedet, så du blir kontaktet med viktig informasjon dersom det skal oppstå en smittesituasjon.
  • Vær bevisst på bosted. Forsøk å tilpasse ferien, slik at du er på steder hvor du unngår for store folkemengder.