Tilbake

Tips for deg som planlegger å besøke Budapest

Byen som byr på flotte severdigheter, restauranter i verdensklasse og er tettpakket med historie. Det er mange ting som gjør at Budapest er en fantastisk storby. Her har vi samlet noen tips enten du skal besøke byen sammen med kjæresten, familien, venner eller kolleger.

Budapest om kvelden

3 severdigheter du ikke bør gå glipp av

St.Stephen’s Basilica
St.Stephen’s Basilica er en av de største attraksjonene i Budapest, og ligger sentralt til. Basilikaen er romersk-katolsk og oppkalt til ære for Stephen, den første kongen i Ungarn (975-1038). I dag er det den tredje største kirkebygningen i Ungarn.

Parlamentbygningen
12 minutters gange fra St. Stephen’s Basilica ligger Ungarns parlamentbygning. Dette er et kjent landemerke i Ungarn og et populært turistmål i Budapest. Parlamentet ligger i Lajos Kossuth Square, på bredden av Donau. Det er den største bygningen i Ungarn og fortsatt den høyeste bygningen i Budapest.

Budapest Castle Hill Funicular
Før solen går ned bør turen gå videre til Budapest Castle Hill Funicular (Budavári Sikló). Dette er en togbane som ble åpnet 2. mars 1870 og har vært i kommunalt eierskap siden 1920. Det ble ødelagt i 2. verdenskrig og gjenåpnet 4. juni 1986. Utsikten fra slottet er ubeskrivelig vakker og når man kikker utover, så skjønner man hvor stor byen faktisk er.

St.Stephen`s Basilica, Budapest, Ungarn

Fortreffelige matopplevelser

I Budapest kan du nyte fortreffelig mat til en meget god pris. Byen har nemlig flere Michelin- restauranter. Her kan du faktisk nyte en god 7-retters middag med vinpakke til overkommelig pris. Mange serverer tradisjonell ungarsk mat med en moderne twist.

Det er absolutt også verdt å prøve riktig ungarsk husmannskost, så som Gulasj, Langos og Pörkölt. Tradisjonelt sett er ungarsk mat fet og tung, oftest basert på kjøtt og flesk servert i store porsjoner. De fleste nordmenn har vel smakt eller hørt om nasjonalretten gulasj, en tung og krydret suppe med storfe eller lammekjøtt, løk og paprika. Den blir ofte spist som hovedrett, servert i et uthulet brød. Dersom du ikke har smakt gulasj, så må du selvsagt prøve dette når du er i Budapest.

Uteliv i Budapest

Budapest har et rikt nattelivstilbud, og for å få med deg «det siste» bør du plukke med deg et eksemplar av Pesti Est Visitors Guide, når du ankommer. Dette får du gratis på turistkontorene og i mange kiosker og kafeer.

Vi anbefaler deg å ta turen til passasjen Gozsdu Udvar i jødekvarteret. Her finner du utesteder på rekke og rad i alle kategorier og for alle målgrupper.

Alternativt kan vi anbegale Fat Mo’s, som er et populært utested, med kombinasjon av nattklubb, bar og restaurant. Stedet ligger i en sidegate til Vaci Utca, og har et voksent klientell, levende musikk med blues og jazzpreg, og er nesten alltid fullt.

Matmarked i Budapest

Shopping er et must

Shopping er et must i Budapest, da prisnivået er lavt sammenlignet med her hjemme.

Du finner fine håndlagde skinnsko her, i tillegg til rimelige klær av god kvalitet. Skal du shoppe luksusvarer er det gaten Andrássy som gjelder. For andre merkevarer er Deák Ferenc Square det rette stedet å dra. Her er det også et koselig marked med deilig mat og suvenirer. I juletider forvandles dette torget til et nydelig julemarked.

Ruinbarer og termiske bad og spa

Ruinbarene er virkelig noe som kjennetegner byen og som blitt veldig populære de siste årene. Disse barene er egentlig rivningsobjekt som noen kreative mennesker har klart å gjøre noe kult utav. Disse for du bare ikke misse når du besøker byen!

Byen har ved flere ganger blitt utnevnt til Europas spahovedstad, og det med all rett. Byen har over 100 ulike varme kilder. Et eller flere besøk her er en opplevelse og du kan unne deg gode og billige spa & massage behandlinger! De to største badene er Gellert- och Szechenyibadene. Det er fort gjort å miste tiden og du bruker lett flere timer her.

Badeanlegg i Budapest

Hvor bør du bo?

To netter på hotell er nok for å få masse spennende ut av denne nydelige byen. Velg et sentralt hotell, så du ikke kaster bort unødvendig tid på reising frem og tilbake.

Det som er deilig med Budapest, er at man kan unne seg litt ekstra lukses uten at det koster for mye. Når du først er her, bør du derfor unne deg et 5-stjerners hotell sentralt i byen.

Vi kan anbefale 5-sjerners hotellet Kempinski Corvinus, som ligger kort vei fra parlamentet, St.Stephen’s Basilica og rett ved siden av shoppinggatene rundt Deák Ferenc Square. Hotellet har blant annet utsikt mot Budapest Eye og St.Stephen’s Basilica. Det er et nydelig hotell med spa, treningssenter og meget god frokost.

Ta med venner eller kollegene til Budapest

Vil du ta med kollegene dine til Budapest, så kontakt Meetings & Event i Berg-Hansen. Vi skreddersyr turen etter dine ønsker.