Tilbake

Tips til deg som drømmer om Maldivene

Det er ikke billig å reise til Maldivene, men det går an å spare mye på å gjøre god research i forkant av reisen. Når du først bruker mye penger på en reise, så er det viktig at det blir perfekt!

Grønt hav og hvite strender på Maldivene

Sjekk transfer før du bestiller overnatting

Maldivene er et land med 1192 øyer, og ligger ca. 650 km sørvest for Sri Lanka. Landet består av en gruppe atoller, som er én eller flere koralløyer som helt eller delvis omkranser en grunn lagune. Ordet atoll kommer fra dhivehi (et indoarisk språk snakket i Maldivene) atholhu.

Når du skal reise til overnattingsstedet ditt, er det viktig at du vet hvordan du skal komme deg dit og hva det faktisk koster.

Kan bli dyrt med transfer

Mange atoller består kun av ett resort, og det går ikke rutebåter til alle disse privateide resortene. Noen resorter er såpass langt unna hovedflyplassen at det må tas sjøfly i stedet for båt. Det koster gjerne rundt kr 4.500,- tur/retur for én person. Rutefly er billigere, men da må du vente til flyet går, og så lander det på en annen lokal flyplass, som du da må hentes på med båt igjen. Et relativt omfattende prosjekt med andre ord. Du kan tape en hel dag på denne transferreisen, og sannsynligheten er stor for at du allerede er trøtt og sliten etter en lang flytur fra Norge.

Hvis du gjør forarbeidet med å sjekke avstander og priser på transfer, så blir ikke dette et problem. For mange er de små sjøflyene et av høydepunktene på turen, så dette kan varmt anbefales hvis lommeboken strekker til.

Snakk med hotellet før du bestiller

Det er viktig å snakke med hotellet om hvordan du kommer deg dit, fra flyplassen. Hotellene er svært behjelpelige og sender deg en e-post med full forklaring og oversikt over priser. Selv om et hotell kan virke bra og rimelig, så kan prisen doble seg hvis du er avhengig av sjøfly. Dette er veldig viktig å huske på før du bestiller!

Dersom du bestiller både reise og overnatting via oss, slipper du selvsagt å tenke på dette, for da inkluderer vi også transfer i tilbudet til deg.

Sharialoven gjelder på de lokale øyene

Hvis du vil oppleve det ekte Maldivene, så er de lokale øyene midt i blinken. På de lokalbebodde øyene, for eksempel Maafushi, Dangheti, Rasdhoo og Felidhoo, så er prisnivået mye lavere enn på de kunstig oppbygde øyene. Her kan du treffe lokale og få autentiske opplevelser av landet. Disse stedene var stengt for turister før i tiden, men nå er det åpent for alle. Her er det fortsatt lite turister, men det er en unik sjanse til å oppleve det ekte Maldivene.

Men husk at sharialoven gjelder. Det vil si at bikini på stranden og alkohol er ulovlig.

Private resorts er unntatt fra sharialoven

På de private resortene får du kjøpt alkohol og du kan ha på deg bikini. Sharialoven gjelder altså ikke her.

Er du ute etter den eksklusive Maldivene-opplevelsen som alle snakker om, med hvit strand, krystallblått hav og paraplydrinker — da skal du holde deg til de private resortene og ikke bevege deg over på de lokale øyene.

Det kan være mye mygg

Selv om myggen ikke er farlig, så kan du få ubehagelige stikk. De klør, men forsvinner etter en dag. Hvis du er flink til å bruke myggspray (sterk type), så unngår du heldigvis myggen. Det er lett å glemme å spraye seg, så gjør det til en rutine. Myggen er aktiv tidlig på morgenen, ved solnedgang og når det er mørkt. Er du en av de som ofte blir stukket, så ta med deg myggspray fra Norge.

Myggspray, solkrem og andre lignende produkter koster gjerne mye her.

Ta med snacks fra Norge

De private resortene har enten ingen eller lite konkurranse. Det vil si at mat, snacks og drikke kan ha skyhøye priser.

På flyplassen koster en flaske med vann $8, så det er lurt å spørre hotellet på forhånd om det er tilgjengelig gratis vann. På noen øyer frarådes det å drikke vann fra springen, men på de fleste atollene er vannet bra. Flere resorter tilbyr gratis vann, i tillegg til at vannet i springen er rent og trygt.

Det er lurt å ha med sjokolade, kjeks, knekkebrød eller lignende, særlig hvis du ikke har all inclusive på hotellet. Spesielt viktig er det hvis du har med barn og ønsker å spare penger. En vanlig kroneis kan koste så mye som kr 50,-, og en liten tallerken med pommes frittes kan på enkelte steder koste opptil kr 100,-. Hvis du synes dette er kjipe penger, så ta med snacks fra Norge.

OBS! Ta aldri med deg alkohol i kofferten — det er rett og slett ulovlig. Du kan lese mer om praktisk informasjon, sikkerhet og helse på regjeringen sine sider.

Husk solfaktor

Når du kun har strand og vann rundt seg, så er du gjerne eksponert for sollys fra morgen til kveld. Bruk derfor sterk solfaktor og ta regelmessige pauser fra solen. Solstikk kan være svært alvorlig, det kan potensielt ødelegge hele ferien, og det kan være vanskelig å komme seg til lege. Det er heller ikke noe gøy å bli solbrent.

Finn deg en parasoll, et palmetre og bruk solhatt. Vær nøye og hold kontroll på hvor mange timer du oppholder deg i direkte sollys. Har du med deg barn, så kjøp UV-badeklær og solhatt.

Nyt livet!

Maldivene er helt fantastisk. Mange spør om det er verdt å reise dit, og det eneste riktige svaret på dette spørsmålet er JA. Sanden er kreitthvit, vannet er krystallblankt og atmosfæren er paradisisk. Du vil kunne oppleve spennende vannaktiviteter som eksempelvis å svømme med reef-sharks, og servicen på de riktige resortene er upåklagelig. Her kan du bare nyte livet — du er faktisk på en øde øy!

Velger du riktig hotell og planlegger turen godt på forhånd, så kan vi love deg en perfekt ferie og minner for livet.

Skilpadde på Maldivene

Ønsker du hjelp til å gjøre ferien din perfekt?

Våre ferieeksperter er gode på å finne de beste flyene, beste hotellene og de beste opplevelsene til lavest mulig pris — selvfølgelig tilpasset deg og dine behov. Hos oss trenger du ikke løfte en finger, vi fikser alt for deg.

Bestill din drømmereise til Maldivene her!