Tilbake

Tommel opp for ny pakkereiselov!

1. juli 2018 trer den nye pakkereiseloven i kraft. En av de viktigste endringene er at loven nå stiller større krav til reiseaktørene og dermed sikrer dine rettigheter som reisende ytterligere. Vi i Berg-Hansen sier tommel opp og heier på det nye lovforslaget!

Kort fortalt skal den nye loven sikre dine forbrukerrettigheter uavhengig om du kjøper en pakke gjennom en reisearrangør, eller selv setter sammen en reise.

Hva er nytt?

Den viktigste lovendringen er at tilbydere av reisetjenester heretter plikter å opplyse deg om hva du har kjøpt og hvilke rettigheter du har. Det betyr at når du kjøper en reise skal du få beskjed om du har kjøpt en pakkereise eller en sammensatt reise.

En «pakkereise» er når du kjøper to eller flere reiseelementer samtidig. En «sammensatt reise» betyr at du eksempelvis kan kjøpe fly fra nettsiden til et flyselskap eller reisebyrå, og deretter innen 24 timer kjøpe hotell fra samme sted eller samarbeidspartner.

Den nye pakkereiseloven innebærer at du ved kjøp av en sammensatt reise vil ha flere rettigheter enn tidligere. Ved kjøp av en pakkereise vil de samme rettighetene som før være gjeldene.

Trygghet blir stadig viktigere

Dette synes jeg er kjempebra! Forutsigbarhet og trygghet blir stadig mer viktig. Ikke minst ser vi dette når sommerferien står for tur. Hvert år opplever vi å bli nedringt av kunder som er blitt lurt av useriøse aktører og ikke vet hvor de skal henvende seg. De kommer til oss fordi de trenger råd om hvordan de kan «redde» ferien.

Som reiseaktør har vi et særskilt ansvar for våre kunder, og med et solid lovverk i ryggen vil hele reisebransjen strammes opp fordi det settes krav til alle tilbydere i et uoversiktlig marked.

Vi i Berg-Hansen heier på pakkereiseloven og alt av tiltak som sikrer forbrukerne en trygg og forutsigbar reise!