Tilbake

Toronto og de spektakulære Niagarafallene

Bli med på tur til en av Canadas mest fargerike, kosmopolitiske og mangfoldige by, og i samme slengen tar vi en tur til de mektige Niagarafallene!

Toronto skyline

Vi reiste til Canada med KLM via Amsterdam og flyturen fra Oslo tok ca. 11 timer.

Fra flyplassen Pearson International leide vi en bil og satte kursen rett til Niagara som ligger 130 kilometer fra Toronto. Følg The Queen Elizabeth Way (QEW). Den beste tiden for å unngå trafikk er mellom kl. 09.00 og 17.00. Vi ankom byen relativt sent på kvelden og fikk se fallene for første gang, badet i fargerike lys. Ganske imponerende!

Niagara betyr «vannets torden» på indiansk og fossefallet lever opp til navnet! Fallene fører faktisk opptil 5.720 kubikkmeter vann per sekund! Niagara består av tre fosser: American Falls, Bridal Veil og Horseshoe. De er ikke de høyeste fallene i verden, men har en utrolig bredde og enorm kraft.

Vi bodde på Marriott Hotel ca. 300 meter fra kanten til fallene. Resepsjonisten var veldig hyggelig og oppgraderte oss til et av rommene med utsikt rett over severdigheten, så selv om vi var veldig slitne etter den lange flyturen klarte vi ikke å la være å sitte lenge ved vinduet.

De spektakulære Niagara fallene

Jeg må dessverre innrømme at jeg ble litt skuffet ved synet av alle hotellene, casinoene og neonlysene på den amerikanske siden. Det gjør opplevelsen litt vel kommersiell, men vi var uansett utrolig spente og gledet oss til å se fallene i dagslys dagen etter. Da vi våknet morgenen etter var det snøvær og tåke, til våre store skuffelse! Vi burde egentlig ikke vært overrasket over dette, for vi reiste jo i desember. Vi kledde på oss og gikk ned helt til kanten. Da var det på ingen måte skuffende lenger. For en prakt, kraft og skjønnhet! En vegg av vann.

Ved Niagarafallene krysset vi grensen til USA med ett mål i sikte; juleshopping på den nærliggende «Fashion Outlets of Niagara Falls». Stedet ligger ca. 30 minutter fra grensen og har utrolig mange populære butikker. Etter mange timer med konstant løping mellom butikkene og bilen satte vi kursen mot Toronto.

Tårnet i Toronto

Vi bodde på Marriott Hotel i sentrum av Toronto, som ligger på verdens lengste gate. Yonge Street strekker seg hele 1.900 kilometer fra Toronto Bay til Rainy River. I gamle tider brukte Huron-indianere denne ruta som en sti. I dag er gaten en severdighet.

En annen berømt severdighet er uten tvil CN Tower. Det er et 554 meter høyt TV-tårn som en gang i tiden var verdens høyeste frittstående bygning. Du kan ta heisen helt til toppen og stå på glassgulvet og se ned – hvis du tør, noe undertegnende ikke gjorde!

Noen tips til deg fra meg:

  • Vil du oppleve byen på en svært enkel måte, benytter du deg av hopp-på-hopp-av bussen. Prisen ligger på rundt NOK 280,- per person.
  • Har du barn med deg? Da kan dere besøke Ontario Science Centre, Toronto Zoo eller Ripley’s Aquarium of Canada.
  • Elsker du shopping? Besøk Toronto Eaton Centre og hvis du er i byen rett før vinter, sjekk prisen på vinterjakkene. Du kan garantert spare noen tusenlapper. Og hvis det regner kan du shoppe på den gedigne underjordiske handlesenteret PATH. 29 kilometer med butikker og spisesteder under bakken!
  • Om du er glad i sport bør du benytte anledningen til å dra på en hockeykamp. Her får du oppleve hockey i verdensklasse!

Ønsker du deg en lignende reise?

Toronto er en av Nord-Amerikas hotteste byer, og kan absolutt anbefales. Her kan du trygt ferdes, og dette er en by hvor du finner absolutt alt!

Reisen bestiller du enkelt på www.berg-hansen.no, eller du kan sende oss en forespørsel!