Tilbake

Siena – en liten italiensk perle midt i Toscana

På vei til Siena kjører du gjennom det vakre, bølgende landskapet – som egentlig er en opplevelse i seg selv. Så ankommer du Siena, én av Europas vakreste middelalderbyer. Full av historie, tradisjoner og gammel storhet.

Gamle mursteinsbygninger i Siena omringer av frodig natur

Bella Siena i Bella Toscana. Uten tvil en vakker by, som i 1995 ble oppført på UNESCOs liste over verdensarv. Byen opplevde en storhet frem til det katastrofale året 1348, da svartedauden tok mange liv i hele Europa. Senere ble den erobret av Medicis, og mistet mye av sin makt i Toscana. Men Sienas historie begynner nesten 700 år før vår tid, og vi kan fortsatt finne spor av de eldgamle etruskerne som bosatte seg her. Utstillingen om disse finner du i Museo Archeologico Nazionale de Siena.

Det er spesielt to ting som trekker turistene til Siena; Piazza del Comp og katedralen.

Piazza del Comp

Piazza del Comp er best kjent på grunn av det berømte Palio hesteveddeløpet som arrangeres to ganger i året; 2. juli og 16. august. Dette er et ganske spektakulært event, hvor riddere er kledd i ulike farger som representerer ulike «contrade» (distrikter). De sirkler piazzaen tre ganger i løpet av knappe 90 sekunder. Publikum underholdes med ulike stunts, og i flere tilfeller kommer hestene i mål uten sin rytter på ryggen. Løpet ble for første gang organisert i 1283.

Den store plassen Piazza del Comp

Katedralen i Siena

Katedralen i Siena er minst like vakker som den i Firenze, og er bygget i en blanding av gotisk og romansk stil. Legg merke til de fire statuene som står rett foran Piccolomini-kapellet. De ble laget av selveste Michelangelo. Det mangler heller ikke på verdifulle fresker, mosaikker og andre historiske skatter. Ta deg tid til å gå inn og nyt.

Rett ved siden av katedralen kan du også finne Museo dell`Opera og Dåpskapellet. Begge stedene tilbyr kunst i verdensklasse.

Den imponerende hvite katedralen i Siena

Mine beste tips til Siena:

  • Nærmeste flyplass er i Firenze, lei bil og kjør gjennom det fantastiske toskanske landskapet. Når du ankommer Siena, parker bilen på en av de store parkeringsplasser rett utenfor gamlebyen. Jeg anbefaler ikke å kjøre inn i byen, da gatene er meget smale.
  • Dropp hotell og bo på en av de mange idylliske vingårdene rundt Siena. Mange av dem er gamle, romantiske og fortsatt i drift. Vi bodde i Castellina in Chianti, en meget koselig liten by. Vingården heter Villa Casalecchi og er veldig gammel. Rommene våre var i den eldste delen av bygningen, fra ca XVI århundre. Stedet produserer fortsatt vin.
  • Besøk antikvitetsbutikker og finn skatter. Det er også veldig populært å kjøpe mat og ikke minst vin. Se etter Chianti-klassikere som Brunello.
  • Styr unna restauranter på selveste Piazza del Comp. Prisene er gjerne det dobbelte fra resten av byen.

Uansett hvor du rusler i Siena så finner du noe du liker. Smale gater, utallige antikviteter, mat- og vinbutikker. Koselige små tavernaer i smugene. Masse historie, arkitektur og opplevelser. 

Da gjenstår det bare for meg å ønske deg riktig god tur! Bestill fly og hotell her eller send oss en forespørsel!