Tilbake

Velg norgesferien som passer deg

«Alle» snakker om årets norgesferie! Norge er et fantastisk ferieland, og pandemien har gjort at mange nordmenn har blitt enda bedre kjent med eget land. Nå står snart sommerferien for tur, og det er på tide å begynne planleggingen. Her får du 5 tips som kanskje gjør det litt lettere å velge.

RIB-tur og havørnsafari i Lofoten

Lofoten i et nøtteskall

Lofoten er kjent for fantastiske fjell, dype fjorder, godt fiske og idylliske fiskevær. Vi tilbyr deg en 3-dagers tur som vil gi det beste Lofoten har å tilby, her med Svolvær som base – også kjent som Norges kuleste småby. En sjarmerende liten by omkranset av flott natur, et pulserende liv langs kaikanten og aktiviteter som passer de fleste.

Her er noen av tingene du får oppleve:

 • Lofotfiske på Lofothavet; Fisketuren inkluderer havfiske med juksahjul og/eller havfiskestang og kaffe om bord. Turen varer i ca. 3 timer og dere får alt av utstyr dere trenger (utenom klær og lue som dere tar med selv etter eget behov).
 • RIB-tur og havørnsafari;  Det er en fantastisk naturopplevelse som byr på Lofoten fra havsiden, via historiske steder, oppleve Trollfjorden og havørnenes mange territorier. Erfarne sjåførene stopper og forteller underveis, og de vet hvor ørnene bor!
 • Svolvær byr på et yrende byliv både på dag og kveldstid; og det finnes flere kjøpesentre og butikker rundt torget i sentrum. Vi har lagt inn tid under oppholdet til å «gjøre» Svolvær på egenhånd.
 • Det er mange flotte turområder i nærheten, som det også er mulig å gjennomføre på egenhånd, for de som liker fotturer.
 • Vi foreslår at du spiser lunsjen Dag 3 før avreise på Bacalao.

Les mer og bestill her

Sjøsanden strand i Mandal

Mandal – Norges sydligste by

Mandal er en vakker by hvor man kan nyte late sommerdager og skjærgårdsidyll. Byen ligger i utløpet av Mandalselva og har en rik historie med laks og tømmer. Deler av byen bærer enda preg av historiske tider med flotte, gamle, hvite sørlandshus langs trange gater. I Mandal finnes det over 14 ulike strender og hemmelige perler.

Her er noen av tingene du kan oppleve:

 • Sjøsanden er Norges lengste strand og en utrolig fin gratis aktivitet.
 • En flott båttur fra hotellet for å oppleve Ryvingen fyr.
 • Opplev sommermarkedet på Torvet  hvor du kan få kjøpt frukt, grønnsaker, klær, kunst og blomster.
 • Gågada finner du mange ulike kjedebutikker og nisjebutikker. Vi anbefaler en tur innom Olivias Hus hvor du finner ledende merkevarer innen interiør, møbler, klær og sko. De har også en smakfull disk full av kaffe, te og hjemmelaget sjokolade.
 • Den sørlandske skjærgården utenfor Mandal er verdt å oppleve. En fisketur med familien eller en romantisk båttur mellom øyene i solnedgangen skaper varige minner om sørlandsidyllen.
 • Restaurant Anker tilbyr ekte opplevelser med rene, kortreiste råvarer og med røtter i Mandals naturlige matfat – nemlig havet.

Les mer og bestill her

Hval dukker ned i havet

Rå natur og gode matopplevelser på Svalbard

Svalbard er det mest eksotiske Norge har å by på! Vi har laget en spennende tur som inneholder rå naturopplevelser og kulinariske høydepunkter. Denne pakketuren er perfekt for både familien, vennegruppen eller kjæresteparet.

Perioden fra 17. mai og 30. september kalles Polarsommer. Med midnattssolen går dag og natt i ett, det er ingen forskjell i lyset som forteller deg hvilken tid på døgnet det er. Opplev polarsommeren med båt eller til fots, eller begge deler!

Svalbard et rikholdig tilbud av bynære aktiviteter og opplevelser å delta på. Vi anbefaler også både gruvebesøk, bryggeribesøk på et ekte arktisk bryggeri og at du tar turen på museer og gallerier.

Få mer inspirasjon til Svalbard her.

Utendørs sittegruppe med utsikt over jorder og fjell
Foto: Historiske Hoteller

Øyer i Gudbrandsdalen – perfekt for en aktiv familieferie

Hva er vel bedre enn å skape gode ferieminner sammen i vårt vakre land. Bo på det hyggelige og familiedrevne Nermo Hotell der alt ligger til rette for en fartsfylt og morsom ferie for hele familien. Her får du nærhet til kjente og ukjente opplevelser, kombinert med fantastisk og kortreist mat.

Her er noe av det du kan oppleve:

 • Utendørs svømmebasseng og Gudbrandsdalens største terrasse med utsikt over dalen.
 • Kortreist mat med ekte «fjellsmak». På sommeren grilles- og røykes det mye mat på en gigantisk  pelletsgrill som gir helt unike aromatiske smaker. I tillegg finnes det lokale bær- og grønnsaksprodusenter som gir måltidet det lille ekstra.
 • Hotellet har egen 9 hulls golfbane og 18 hulls minigolf bane, med ekte gress
 • Hunderfossen Eventyrpark, Lilleputthammer og Hafjell Bikepark ligger i umiddelbar nærhet.
 • Kun 10 minutter med bil til Lillehammer, Maihaugen og den olympiske hoppbakken.
 • På fjellet, kun en kort biltur unna, finnes det enorme tur- og sykkelmuligheter.

Les mer og bestill her

Røros hyttklokka
Foto: Lian

Unike opplevelser på historiske Røros

Tre hundre år med bergverksdrift skapte et mangfold av kulturminner spredt over et stort område.
Verdensarven Røros Bergstad og Circumferensen kom på UNESCOs liste over verdens kultur- og naturarv i 2010, som en utvidelse av verdensarven Røros Bergstad fra 1980. Nå har du muligheten til å ta del i Røroshistorien. Bo på et historisk rom, og spise en bedre middag med lokale råvarer og drikke, som Røros er så godt kjent for.

Noen høydepunkter fra Røros:

 • Historie – Rørosmuseet har flere besøkssteder som er åpne for publikum: Smelthytta, Olavsgruva, Doktortjønna, Røros kirke og bergstadvandring (omvisning med guide i Røros sentrum).
 • Handel – Et overraskende stort utvalg av sjarmerende butikker og interessante kunsthåndverksutsalg, flere gårdsutsalg og noen kjøpesenter finnes i Rørosregionen. I tillegg er det mange kunstbutikker og gallerier her.
 • Lokalmat og gårdsutsalg – Den lave temperaturen og det karrige landskapet i regionen resulterer i lokale matvareprodukter rike på smak. Gjennom arbeidet med bærekraftig reiseliv og med fokus på lokal mat og mathistorie, har man utarbeidet lokalmatsafarier og utdannet lokalmatguider. Det er flere produsenter i regionen som har utsalg man kan besøke.
 • Natur – Regionen vår kan by på et vidt spekter av natur og utendørs opplevelse, og rommer to nasjonalparker.
  Landskapet er utrolig variert, og du kan oppleve fjell, vidde, varierte skoger, rennende elver og stille vann. Her finnes noe for alle, enten du ønsker en ukestur i fjellet eller en liten spasertur i skogen.
 • Nasjonalparker – De mektigste nasjonalparkene som er å finne i Rørosregionen er Forollhogna og Femundsmarka – et eldorado for naturelskere året rundt.

Les mer og bestill her