Tilbake

Verdens beste skikjøring – mine 3 favoritter

Har du lyst til å dra på skiferie? Det har nemlig jeg – hver eneste dag. Skikjøring er det beste jeg vet. Følelsen av å kjøre ned en fjellside med puddersnø som virvler rundt bena – det er en av de tingene her i verden som gjør meg mest lykkelig! I denne bloggen skriver Linda Karlsson om sin personlige fasit på verdens tre beste skidestinasjoner i Japan, Sveits og Italia!

Skikjøring i Engelberg

1. Niseko / Kiroro, Japan

Få steder i verden får så mye snø om vinteren som Hokkaido i Japan. Her er det normalt med et snøfall på 13 meter per sesong. Sporene du etterlater deg når du kjører gjennom den glisne skogen, forsvinner før du får snudd deg. Da snakker vi pudder-paradis! En skitur her er en total opplevelse av uforglemmelig puddersnø, kultur og tradisjoner, fnisende lokalbefolkning, og ikke minst, meget god mat. Min anbefaling er å bo autentisk i området rundt Niseko og leie en bil. (Red.anm. I Japan er det venstrekjøring og for å kjøre leiebil må du ha et internasjonalt førerkort). Takket være de mange australierne som er her, er Niseko en by med flere restauranter, barer, butikker og her kan du kommunisere på engelsk.

Med bil kan du ta deg fra Niseko til flere små og mellomstore skisteder som Kiroro og Moiwa. Et tips er å gå topptur i det nedlagte skisenteret Chisenupuri. Når skidagen er over anbefaler jeg et besøk til en utendørs onsen (varme kilder). Dette er den japanske formen for afterski. Jeg lover deg at det ikke finnes en mer avslappende måte å avslutte skidagen på. Japanerne er et stille og høflig folk med mange spesielle skikker. På onsen merker du at alle japanernes baderitualer er de samme og servitøren på restauranten kommer etter deg med de 100 yen som du la igjen som tips.
 

Kjekt å vite:

Fly til Sapporo, transfer 2 timer med buss eller leiebil
Bo: Niseko, Japan – Lei deg gjerne inn på en autentisk japansk lodge
Spis: Sushi, Ramen, Yakitori og Okonomiyaki
Ski: Pudder i Kiroro, Niseko og Moiwa, samt i det nedlagte skisenteret Chisenupuri
Afterski: Goshiki onsen (utendørs varm kilde)

Skikjøring i Japan

2. Engelberg, Sveits

Hvis du setter fingeren på midten av det sveitsiske kartet kommer du til å lande på Engelberg. Denne skidestinasjonen er min favoritt takket være fallhøyden, den enorme mengden snøfall og lett tilgang til offpiste-områder som er i verdensklasse. Skianlegget ligger på to sider av dalen – solsiden Brunni og nordsiden Titlis. Alpebyen er liten, fjellene er store og du må sjelden stå i lange heiskøer.

Hvis du vil prøve noe annet enn Engelberg, er mitt tips å ta seg til en av de «hemmelige» heisene i Engelberg-dalen som tilhører en eller annen sveitsisk bonde. Kjøkkenet i Sveits består av en rekke retter som inneholder ost. Jeg pleier å ha en regel som sier at jo mer jeg står på ski på dagen, desto mer ost kan jeg spise på kvelden!


Kjekt å vite:

Reise: Fly til Zürich, transfer 1,5 timer med tog eller leiebil
Bo: Skilodge, Engelberg
Spise: Ostfondue og raclette på Alpenclub
Ski: Titlis og Brunni
Afterski: Skilodge sin terrasse eller noen øl på hotell Hoheneck

Skikjøring i Engelberg, Sveits

3. Monterosa, Italia

I Italias offpiste-paradis finnes det et fåtall bakker per heis og skiområdet er fylt med en stor mengde offpiste-muligheter. Monterosa består av et sammenhengende skisystem som går mellom Alagna, Gressoney og Champoluc i vest. Dette området er min favoritt på grunn av den genuine naturen, den fantastiske utsikten, de solfylte dagene og ikke minst den italienske lunsjen!

I tillegg kryr det av toppturmuligheter i nærheten av heissystemet. En skiferie i Italia er virkelig den ultimate blandingen av fantastisk snø og god mat. Min anbefaling er å stå på ski fra den ene enden av heissystemet til den andre – fra Champoluc til Alagna. Dette bruker du en hel dag på, men du finner nok tid til en lunsjpause med pasta og espresso!


Kjekt å vite

Reise: Fly til Milano, transfer 2 timer med leiebil
Bo: Champoluc, Italia
Spise: Pizza, pasta, pizza og pasta
Ski: Italiensk offpiste i Alagna, Gressoney og Champoluc. Fra toppen av 3000 meter over havet ned til Alagna løper en av de lengste nedfartene i skisystemet med en slående utsikt.
Afterski: Solfylt terrasse oppe i skisystemet i Champoluc med utsikt over Matterhorn og de fantastiske alpene.

Skikjøring i Japan

Når Linda ikke reiser verden rundt for å stå på ski, jobber hun på Meetings & Events hos Berg-Hansen.

Har du lyst på noen skitips fra henne? Send e-post til grupper@berg-hansen.no