Tilbake

Vi reiser i TV-verdens fotspor

Rekk opp hånden den som har hørt om Lord of the Rings, Game of Thrones eller The Walking Dead! Jeg er garantert ikke den eneste som er blodfan. Så, hvor kult hadde det ikke vært å besøke Frodo sitt hjem i Hobbiton, prøvesitte Jerntronen, eller møte en «ekte» zombie?

Og selvfølgelig er alt dette fullt mulig. Har du også lyst til å reise i TV-verdens fotspor? Her får du våre beste tips til hvor du bør dra for å gjenoppleve storfilmen Lord of the Rings, serievinneren Game of Thrones, samt kjempesuksessen The Walking Dead.

Lord of the Rings – fra Hobbiton til Misty Mountains

Mange av oss satt måpende da vi så Lord of the Rings (Ringenes Herre) for første gang, tilbake i 2001. Denne fantasi-triologien tok verden med storm, og er fremdeles en av de mest sette- og anerkjente triologier noen gang laget.

New Zealands fantastiske landskap ble et perfekt bakteppe for filmene, og det samme landskapet ble et naturlig valg når den etterfølgende triologien The Hobbit kom i 2012. Over 150 ulike lokasjoner rundt om på New Zealand ble brukt i filmene, for å male et storslått bilde av Tolkiens helt eget univers – «Middle Earth».

Hvis du er fan av Lord of the Rings og/eller The Hobbit, bør et besøk til «Hobbiton» i Matamata stå høyt på listen din. Den idylliske hobbitlandsbyen gir deg den ultimate Middle Earth-opplevelsen. Her får du en guidet tur blant de 44 hobbithusene som utgjør «The Shire», et besøk innom «The Mill» og et måltid på det berømte «Green Dragon Inn». Alt dette omringet av de vakre og idylliske blomsterengene vi så godt husker fra filmene.

Queenstown er lokasjon for noen av de mest spektakulære settene i filmene, deriblant «Isengard» og «Lothlorien». Området er kjent for sine majestetiske fjelltopper, turkisblå vann, og store gyldne enger. Her finnes det massevis av tilbud hva gjelder guidede turer og opplevelser, men vår anbefaling er en guidet helikoptertur over Queenstown og Fiordland. Dette er garantert en tur du vil bære med deg i lang tid.

Er du glad i vandring? Da anbefaler vi deg en tur i Bilbo og dvergenes fotspor, på deres ferd gjennom «Misty Mountains». Pakk med deg gode sko og kom tett på de majestetiske fjellene i Wanaka.

Klar for New Zealand? Ta kontakt med oss, så hjelper vi deg med bestilling av både fly, hotell og leiebil.

Game of Thrones – innenfor eller utenfor muren?

Denne legendariske TV-serien tar deg med inn i en fantasiverden full av intriger, forræderi, edelhet, ære, erobringer og triumf. Vi følger blant annet den edle Stark-slekten, den intrigefylte Lannister-slekten og drageprinsessen Daenerys, i en kamp om plassen på den mektige Jerntronen i kongeriket «Westeros».

Den første sesongen antas å være den dyreste som noen gang er laget, og serien er én av de mest sette i verden. For oss nordmenn er den tilgjengelig via delingstjenesten HBO Nordic.

Selv om serien er ferdig utspilt, kan du fremdeles få dosen din av både Westeros og områdene bortenfor muren. Serien har benyttet flere av verdens kriker og kroker til innspillingen, men våre favoritter er Nord-Irland, Kroatia og Island.

De fleste scenene innendørs er spilt inn i Nord-Irland, og landets vakre landskap ble lokasjon for blant annet «Winterfell», «Castle Black», «Iron Islands», «Kingsroad» og «Three-Eyed Raven’s hule». Kystveien Causeway inneholder flere av disse lokasjonene, og er absolutt å anbefale.

I løpet av våren 2020 vil flere av seriens fantastiske kulisser bli tilgjengelig for publikum via det flunkende nye Game of Thrones Studio Tour, lokalisert i Linen Mill Studio i Banbridge. Kulissene blir en del av en 110.000 kvadratmeter stor turistattraksjon, der du i tillegg vil finne originale kostymer og rekvisitter fra hele seriens univers. YEY!

Serien har transformert Nord-Irland til en av verdens ledende turistdestinasjoner for serieelskere, og med det nye studioet forventes det at antall Game of Thrones-turister vil øke betraktelig. Vi gleder oss!

Den hvite og vakre byen Dubrovnik i Kroatia, ble en naturlig kulisse for «King’s Landing», som er hovedstaden i Westeros og Jerntronens hjem. Gå opp på byens imponerende middelaldermur og se ut over bukten der «Battle of Blackwater» tok sted. En liten båttur unna, til Lokrum Island, finner du lokasjonen der den imponerende byen «Qarth» fikk sitt bakteppe.

Heiet du på de som kom fra andre siden av muren? Da er Island det riktige valget for deg. Her kan du følge i «The White Walkers» forspor over den UNESCO-listede nasjonalparken Thingvellir, samt oppleve stedet der et av seriens mest brutale slag ble til – ved Thjorsárdalur. Du kan besøke en rekonstruksjon av en vikingfarm som var settingen for et «Wildlings»-angrep, og en grotte ved navn Grjótagjá der kjærlighetsscenen mellom Jon Snow og Ygritte fant sted. På Island tilbys det alt fra dagsutflukter, til mer omfattende omvisningsrunder på seks- eller åtte dager.

Klar for Nord-Irland, Kroatia eller Island? Eller alle tre? Ta kontakt med oss, så hjelper vi deg med bestilling av både fly, hotell og leiebil.

The Walking Dead – fra søvnig sørstatsby til massiv turistattraksjon

For den som ikke vet, så er dette en amerikansk TV-serie der menneskeheten trues av blodtørstige zombier. Ved første øyekast er det blod og zombielyder du legger merke til, men tar du deg tid til å se noen episoder så oppdager du spennende rollefigurer med unike historier, som alle jobber for å overleve både apokalypsen og hverandre. Serien handler altså like mye om mennesket – på godt og vondt.

Serien er en av de største seriesuksessene i amerikansk TV-historie, og eksploderte i popularitet også her i Norge etter at den ble tilgjengelig via delingstjenesten HBO Nordic.

Hittil har flere hundre tusen mennesker besøkt den amerikanske staten Georgia, der alle episodene av den populære serien spilles inn. Den lille (og tidligere svært så søvnige) sørstatsbyen Senoia er spesielt populær. Her finner du de menneskeskapte samfunnene «Woodbury» (sesong 3 og 4) og «Alexandria» (sesong 5, 6 og 7).

Obligatorisk er en Walking Dead-omvisning i byen og området rundt. Omvisningene inneholder både klipp fra serien, spennende lokasjoner som Jackson Street Bridge (for den ikoniske Atlanta-skyline), Caldwell Tanks i Newnan, og skuret der Rick og The Governor møtes i «Haralson». Guidene som holder omvisningene har alle jobbet på settet, så de har massevis av spennende historier på lager.

Ta deg også tid til å spise et tradisjonelt sørstatsmåltid på Nic & Norman’s, som er en restaurant eid av seriens produsent Greg Nicotero og skuespillerfavoritten Norman Reedus (Daryl Dixon). Skal du kjøpe med deg suvenirer hjem så er The Woodburry Shoppe stedet å dra.

Tips: Få maks ut av oppholdet ditt ved å kombinere reisen til Senoia med et besøk innom Walker Stalker Con i Atlanta. Dette er en årlig Walking Dead-kongress med 60.000 besøkende fans. Årets kongress avholdes 29.-31. oktober, og her får du muligheten til å møte stjernene fra serien, i tillegg til likesinnede Zombiefans.

Klar for Georgia? Ta kontakt med oss, så hjelper vi deg med bestilling av både fly, hotell og leiebil.