Tilbake

Vinterferien 2022 – drar vi til utlandet eller blir vi i Norge?

Vinterferien er en ferie som i stor grad er forbeholdt småbarnsfamilier, og som tradisjonelt sett har vært en populær anledning til å reise utenlands. Det er fremdeles koronapandemi, så hvilken innvirkning har denne på årets vinterferie?

Jeg har snakket med flere av våre feriekontorer rundt om i landet, for å høre hva status er for vinterferiesalget i år.

Fra venstre: Tone Ekornesvåg, Marion Rochmann, Ragnhild Frey og Hilde Karlsen

Tradisjonelt sett så er dette en populær uke for småbarnsfamilier å dra til utlandet på, og eksotiske reisemål som cruise i Karibia, Kanariøyene og Kapp Verde har vært gjengangere blant våre kunder. Det vi ser nå, er at barnefamiliene ikke bestiller vinterferie som de pleier. Tilbakemeldingen vi får fra våre kunder, er at dette i stor grad handler om smittevernregler, karantenebestemmelser, og at de yngste barna ikke er vaksinert.

De som sitter på gjerdet og avventer situasjonen nå, sier at de gjerne skulle reist til utlandet, men at de avventer på grunn av all usikkerheten rundt korona. Smitte på reisemålet, at man må i karantene ved ankomst, frykten for å måtte organisere og betale for ekstra overnatting, nye flybilletter, og ekstra feriedager. Alt dette gjør at det føles for usikkert for mange å reise til utlandet nå i vinterferien, forteller ferierådgiver på Jessheim-kontoret, Ragnhild Frey.

Våre anbefalinger for vinterferien

For de som ønsker å ta seg en utenlandstur i vinterferien, så er det selvfølgelig fullt mulig å gjøre det. Men det er viktig at man følger med på innreisereglene dit man skal, og at man har alt av papirarbeid klart i forkant av reisen. Her kan du ta i bruk CIBT sin innreiseguide, som forteller deg hva som gjelder for deg dit du skal. Det er også viktig å dobbeltsjekke reiseforsikringen, og sørge for at den er gyldig.

Skal jeg komme med en anbefaling til småbarnsfamilien som ønsker sol og varme i vinterferien, så må det bli chartertur til Kanariøyene, enten Grand Canaria eller Tenerife. Jeg vil også benytte anledningen til å anbefale vår egen eksotiske perle, nemlig Svalbard. Dette er et spennende og trygt reisemål som er proppfull av morsomme aktiviteter for hele familien, forteller Ragnhild.

Reisemål med direktefly er nøkkelen i vinterferien, og charterfly er veldig enkelt og greit for barnefamilier. En spennende nyhet i vinterferien er at Qatar Airways har satt opp direktefly fra Oslo til Maldivene, sammen med vår gode samarbeidspartner Blixen Tours. De gjorde det samme i høstferien og denne flyvningen ble helt utsolgt, forteller ferierådgiver i Tønsberg, Tone Ekornesvåg.

Maldivene i vinterferien?

Reiser fremover

Selv om mange sitter på gjerdet nå i vinter, så skjer det noe når vi nærmer oss våren og sommeren. Her tikker det inn bestillinger på utenlandsreiser til mange av de populære reisemålene, som Mallorca, Hellas, Gran Canaria, USA, og cruisevarianter i Middelhavet og Karibia, for å nevne noe.

Nå tror jeg ting kommer til å endre seg mye i løpet av noen uker/én måneds tid. Vi ser at flere land som det tidligere har vært vanskelig å komme inn i, letter på innreisekravene. Mitt budskap er å ikke vente for lenge med bestillingen av sommerferien, for med færre fly i luften (både rutefly og charterfly), vil prisene stige enda mer når reiselivet begynner å rulle igjen for fult. Vi må nok regne med at reising vil koste mer fremover, enn det gjorde før pandemien, forteller salgsleder i Arendal, Hilde Karlsen.

– Her i nord selger vi nå en god del charter til både sommerferien og høsten. Charterselskapene tilbyr gode endrings- og avbestillingsløsninger, slik at kundene enkelt kan endre reisen sin til en senere dato, uten å tape penger på det. Det er en fin trygghet å ha med seg inn i bestillingen. Det dukker stadig opp flere direktetilbud mot sommeren, og de ferskeste er Evenes – Rhodos og Bodø – Mallorca, forteller ferierådgiver på Tromsø-kontoret, Marion Rochmann.

Chartertur til Kanariøyene er alltid et sikkert valg i vinterferien

Kontakt oss

Ønsker du et tilbud på en feriereise, enten det er i vinterferien eller senere i år? Ta kontakt med våre dyktige ferierådgivere, så hjelper vi deg med hele prosessen – fra A til Å.