Tilbake

10 ting å gjøre på din weekendreise i Barcelona

Europa har mange vakre byer som man er nødt til å se i løpet av livet, og Barcelona er definitivt en av disse. Vi gir deg våre 10 beste tips til hva du kan bruke tiden din på i denne fantastiske byen!

Katedralen i Barcelona, Spania

1. La Sagrada Familia

La Sagrada Familia er en stor og meget spesiell basilika, som ble tegnet av Antoni Gaudí. Basilikaen ble påbegynt i 1883, men er fremdeles ikke ferdigbygd. Det er nok ingen overraskelse at bygningen står på UNESCOs liste over verdensarv. Selv om La Sagrada Familia ikke er ferdigbygget, så har den vært den mest besøkte attraksjonen i Barcelona, med god grunn. Dette er en opplevelse som tar pusten fra selv den gretne.

2. Parc Güell

Parc Güell er en park, som ligger i distriktet Gràcia. Parken er tegnet av arkitekten Antoni Gaudí, og ble bygd mellom 1900 og 1914. Den står også på UNESCOs verdensarvliste som en del av «Antoni Gaudís verker». Her kan du gå i nydelige parker og la deg fascinere av vakre og unike bygninger.

Ett av husene i parken var Gaudís eget, og han bodde der i flere år. I dag er parken åpen for fri bruk av byens innbyggere, og er en av Barcelonas fremste turistattraksjoner.

3. Casa Milà

Casa Milà er tegnet av arkitekten Antoni Gaudí. Den heter Mila fordi den ble tegnet spesielt til Roger Segimon i årene 1905 til 1907. I 1984 ble den tatt med på listen over UNESCOs verdensarv.

Bygningen fikk mye kritikk og fikk kallenavnet La Pedrera, som betyr steinbrudd. Bygningen er helt uten rette linjer og skiller seg svært mye ut der den står. I dag er Casa Milà et landemerke i Barcelona.

Adressen er Passeig de Gràcia No. 92 (ved krysset til Carrer de Provença).

4. La Boqueria

Er du glad i olivenoljer, syltetøykrukker, krydder, vin, frukt, godteri og ferske matvarer? Da bør du ta turen til La Boqueria (eller Mercat de Sant Josep). Dette er et stort marked som ligger ved La Rambla. Med et areal på 2 583 m², så er det ikke vanskelig å forstå hvorfor det er et populært sted å kjøpe inn alle typer ferskvarer. Her finner du det meste og markedet er en kjent turistattraksjon.

5. Museu Picasso

Museu Picasso har en av de største samlinger (4.249 verker) av Pablo Picasso og et av de mest besøkte museene i Barcelona. Museet ligger i fem sammenhengende palasser fra Middelalderen i bydelen Barri Gòtic.

Picasso kom til Barcelona i 1894, da faren hans fikk jobb på kunstskole. Det meste av samlingen er fra nettopp denne tidlige perioden. Høydepunktene i samlinga er Første kommunion (1896) og Vitenskap og veldedighet (1897). Museet gir et godt innblikk i Picassos forhold til Barcelona, som startet i barndoms- og ungdomstida, og som varte helt til hans død.

6. Fundacio Joan Miró

Ideen til fondet ble til i 1968 av kunstneren Joan Miró. Miró ønsket å skape en bygning, som skulle oppfordre yngre artister til å eksperimentere med samtidskunst. Bygningen ble tegnet av Josep Lluís Sert og ble utformet med gårdsplasser og terrasser.  Planløsningen er tilrettelagt for de besøkende, slik at det er enkelt å bevege seg gjennom bygningen. Byggingen står på Montjuïc-fjellet og stiftelsen åpnet 10. juni 1975. Samlingen du kan oppleve her oppe består av malerier, tegninger, skulpturer og verk på papir. Her får du en fantastisk oversikt over alle stadier av Mirós liv og karriere. Et stort must for de kunstglade.

7. Casa Batllo

Casa Batllo er en kjent bygning i sentrum av Barcelona, ​​og er en av Antoni Gaudis mesterverk. En ombygning av et tidligere bygget hus, ble omformet i 1904 av Gaudí og har blitt pusset opp flere ganger etter det. Gaudis assistenter Domènec Sugrañes i Gras, Josep Canaleta og Joan Rubió bidro også til renoveringsprosjektet. Det lokale navnet på bygningen er Casa dels ossos, da det har en visceral, skjelett økologisk kvalitet.

Som alt Gaudí designet, er det bare identifiserbart som Modernisme eller Art Nouveau i videste forstand. I første etasje har spesielt uvanlig tracery, uregelmessige ovale vinduer og flytende skulpturert steinarbeid. Det er få rette linjer, og mye av fasaden er dekorert med en fargerik mosaikk laget av knuste keramiske fliser (trencadís). Taket er buet og liknet på baksiden av en drage eller dinosaur.

8. Katedralen i Barcelona

Dette er en nydelig gotisk katedral i bydelen Barri Gòtic. Den ligger midt i Barcelonas yrende shoppingater, som betyr at besøket er lurt å ta i forbindelse med shopping. Katedralen er sete for erkebiskopen av Barcelona og ble bygd mellom 1298 og 1420 over den gamle romanske katedralen. Fasaden kom senere (på 1800-tallet).

9. Plaça Reial

Plaça Reial er en trivelig uteplass med flotte palmer. Den ligger også i bydelen Barri Gòtic, like ved La Rambla. Her finner du mange restauranter og plassen er kjent for sine koselige utesteder. Vil du se ekte flamenco-show, så anbefales det å komme nettopp til Plaça Reial. Los Tarantos holder til her og gir deg en imponerende flamenco-opplevelse. Les mer om Los Tarantos i neste tips.

10. Los Tarantos Flamenco

Los Tarantos Barcelona ble grunnlagt i 1963, som gjør det til et av Barcelonas eldste flamenco-steder. Du finner stedet på Plaça Reial, og showet passer perfekt for de som ønsker å oppleve kvalitets-flamenco til en fornuftig pris. Showet varer i ca 30 minutter. Barcelona på sitt beste, på kort tid.

Høres Barcelona ut som noe for deg?

Med Berg-Hansen får du ekstra fordeler når du reiser. Vi sørger for at turen din går som en drøm og skulle noe uforutsett oppstå, så er vi tilgjengelige 24/7. 

Våre reiseeksperter kjenner Barcelona godt, og er her for å gi deg den absolutt beste opplevelsen. God reise <3