Klart vann og fjelltopper som skyter opp av fjorden. Foto

Cruise langs norskekysten

Finnes det noen bedre måte å oppleve Norge på? Kom tett på den norske verdensarven, mens du lener deg tilbake og nyter komforten av topp morderne cruiseskip.

Seiling langs norskekysten er en fantastisk opplevelse. Du kommer tett på naturen og de norske fjordene, og fra skipet har du førsteklasses utsikt mot kystlandskap, sjøfugler og sjarmerende små tettsteder og landsbyer.

På vinteren kan du oppleve det magiske nordlyset danse over himmelen, og i sommermånedene vil du kjenne på midnattssolen som varmer deg i fjeset – selv lenge etter leggetid.

Bli med cruisebåten hele veien fra Bergen i vest til Kirkenes i nord, eller velg deler av reisen og ønsket retning. Uansett hvilken strekning du velger, er du garantert å få kjenne på naturkrefter, se majestetiske fjell, levende fjorder og et rikt dyreliv.

Opplev høydepunkter som Lofoten, Helgelandskysten, Geirangerfjorden, Saltstraumen, Polarsirkelen og Nordkapp på én og samme tur.

Båtene er innom totalt 34 havner, på reisen fra vest til nord. Velger du en rundreise tur/retur vil mange av havnene du er innom på natten i nordgående retning, besøkes på dagtid når du reiser sørover igjen. Slik får du oppleve ulike havner på nord- og sørgående reise.

Cruise langs norskekysten passer for voksne livsnytere som ønsker å oppleve flere steder på én tur, i et behagelig tempo. Det er også perfekt for unge voksne som er interessert i friluftsliv, og de som er på jakt etter motiver til fotografering – enten det er natur eller dyreliv. Skipene er ikke tilpasset små barn, med fasiliteter som du finner på mange av de internasjonale cruiseskipene.

Rederier som tilbyr cruise langs norskekysten:

Havila Kystruten | Hurtigruten

Kvinne holder opp stor kongekrabbe mens hun smiler bredt. Foto
Anbefalt tur med Havila Kystruten:

Ålesund – Kirkenes – Ålesund

Turen går over 10 dager og er innom 30 havner. Her seiler du blant annet innom Hjørundfjorden og Geirangerfjorden på sommeren, Helgelandskysten, Lofoten og Trondheim.

På turen er det nordlysgaranti på vinteren og midnattssol på sommeren. Velg mellom spennende aktiviteter som fjordfiske, kajakkpadling, RIB og huskytur.

Cruiseskip ligger til sjøs med dansende grønt nordlys over seg. Foto
Anbefalt tur med Havila Kystruten:

Tromsø – Kirkenes

Dette er en «short trip» som går over 3 dager, hvor du får oppleve de nordligste havnene. Her seiler du mot vedens ende, utenfor en kyst så langt nord det er mulig å komme på det europeiske kontinentet.

På turen er det nordlysgaranti på vinteren og midnattssol på sommeren, og du kan velge mellom aktiviteter som sledetur med reinsdyr og besøk på snøhotell.

Ønsker du tilbud på et cruise langs norskekysten? Send oss en forespørsel i skjema nedenfor!

Ønsker tilbud på cruise langs norskekysten

Må fylles ut
Må fylles ut
Må fylles ut
Må fylles ut
Må fylles ut
Må fylles ut
Må fylles ut