Hvit sandstrand

Er cruise noe for meg?

Vurderer du cruise, men er usikker på hvor, når og med hvilket skip? Det finnes jo et hav av muligheter! Her svarer vi på noen av de mest stilte spørsmålene om cruise.

Hvem passer cruise for?

Cruise passer for de aller fleste, fra barn og unge til godt voksne. Det viktigste du må tenke på når du skal velge cruise er:

  • Hvem reiser du med? Er det et cruise med familien, kjæresten, eller vennegjengen? Dette har betydning for hvilket cruise som passer best for deg og ditt reisefølge.
  • Er det skipet og dets fasiliteter eller anløpshavnene som er viktigst for deg? Store skip har flest fasiliteter og aktiviteter, mens mindre skip har ofte unike havner på sin reiserute.
  • Hvor ønsker du å cruise? Middelhavet, Karibia, Sør-Amerika, Asia, eller kanskje langs Norges vakre kyst? Mulighetene er uendelige!

Når disse tre punktene er kartlagt er det lettere å navigere til det perfekte cruiset for deg og de du skal på ferie med.

Har størrelse på skipet noe å si?

Ja, det har mye å si. De største skipene passer best for storfamilien eller den aktive vennegjengen. Her er det spekket med aktivitetstilbud for enhver smak, nesten døgnet rundt. Du kan starte med en treningsøkt før frokost, få med deg kino og show, ta en tur i spaavdelingen, delta på ulike sportsaktiviteter – eller nyte sol og sommer ved et av de mange bassengområdene. For de yngste finnes det barne- og ungdomsklubber som er svært populære. Liker du at det skjer mye rundt deg – så går du for et stort cruiseskip.

Mindre skip har ofte et annet fokus. Her er det færre aktivitetstilbud, og gjerne mer på avslapping, luksus, mat, drikke og det gode liv. Dette passer midt i blinken for par eller voksne venner på tur. Vår erfaring er at disse cruisene blir stadig mer populære, og særlig for de som har vært på flere cruise tidligere. En stor fordel med disse skipene er at de kommer til i mindre og unike havner, hvor de store cruiseskipene ikke får plass.

Det finnes selvfølgelig også skip «midt på treet» når det kommer til størrelse og antall passasjerer. Du trenger altså ikke velge de helt største eller de aller minste. I denne kategorien finner du skip og rederier som både passer for storfamilien som ønsker aktiviteter, og for de som ønsker en litt roligere ferie. Våre cruiseeksperter guider deg gjerne til rett cruise!

Middelhavet eller Karibia?

Det er forskjell på cruise i Middelhavet og i Karibia. Seiling i Middelhavet passer godt for førstegangscruisende, og for de som har fokus på opplevelser utenfor båten. Hver havn i Middelhavet innbyr til oppdagelsesferd! Cruise i Karibia passer godt for de som ønsker en avslappende solferie, med mer fokus på skipet og dets fasiliteter. Et cruise i Karibia er også populært som en avslutning for en større ferie eller rundreise i Florida.

Hvor er det mest populært å dra på cruise?

Middelhavet er populært om sommeren og Karibia i vintersesongen. Dette har både sammenheng med været selvfølgelig, samt med seilingsrutene til cruiseselskapene. I vinterhalvåret går de fleste cruiseskipene i Karibia, og når våren kommer drar noen av disse over til Middelhavet for å gjennomføre sommersesongen der. Litt som trekkfuglene, følger årstidene!

Er du førstereisende og lurer på om dette er noe for deg?

Da anbefaler vi at du tester cruise i Middelhavet først. Du får mange opplevelser og minner, og får besøkt mange ulike havner. Alternativt kan du kombinere noen dager på cruise med noen dager i Barcelona eller annet sted før eller etter cruiset. Flere av våre kunder har kombinert cruise med Florida med stor suksess, og tatt turen til Kennedy Space Center eller Disneyworld med hele familien.

Når er det ledig kapasitet?

Det er viktig å være tidlig ute hvis du skal på cruise. Mange bestiller både ett, to og tre år frem i tid.

Karibia ar mest ledig fra september til desember. Da er det orkansesong, men det er oftest ikke noe stort problem – solen er der – og skipene endrer sin reiserute hvis det ser at det er uvær i vente. Middelhavet har mest ledig i april og oktober – det er færre som drar i disse periodene.

Hva er inkludert i prisen?

Du får mye for pengene når du reiser på cruise. Det er som et flytende hotell, hvor du kan kombinere avslapping, leking, underholdning, god mat & drikke, samtidig som du blir fraktet  fra sted til sted.

Våre cruisetilbud inkluderer alltid:

  • Overnatting (lugar)
  • Transport (fra havn til havn)
  • Måltider + juice/vann/kaffe fra automatene
  • Mange aktiviteter og underholdning
  • Skatter/avgifter og tips til de ansatte

Typiske ting som gjerne koster ekstra kan være vann på flaske, kaffe fra kaffebarene, alkohol, spesialrestauranter, roomservice, spa-behandlinger og enkelte aktiviteter.

Når får jeg den beste dealen?

Vi har ofte kampanjer hvor du enten får rabatter eller hvor flyreisen, drikkepakker og wifi er inkludert i prisen. Ta kontakt med våre ferieeksperter, for de har full oversikt over dette.

Blir det slåsskamp ved solstolene og krig om restaurantbordene?

De dagene skipet seiler hele dagen kan det være litt manko på solstoler rett ved bassengene, men går du opp på de andre dekkene finner du alltid plass. Det er ikke kamp om bordene når man skal spise, til middag har du nemlig faste bord og spisetider. Passer ikke disse tiden er det alltid mulig å spise på en av de andre restaurantene eller i cafeen.

Et siste tips fra oss:

Det lønner seg å forhåndsbestille drikkepakker og måltider i spesialrestauranter, da det ofte er rimeligere (og ledig), fremfor å gjøre dette om bord.

Kundesenter

Kontakt oss

Vi har cruiseeksperter som vil hjelpe deg med hele bestillingen, fra A til Å. De vil gi deg gode råd rundt valg av destinasjon, skip, når det er best å reise osv.

Ta kontakt med ditt lokale kontor her!