Calpe – vakre strender, kultur og gourmet på Costa Blanca

Har du hørt om den spanske fiskelandsbyen Calpe, eller Calp som den heter på spansk? Den ligger vakkert til på Costa Blanca, i nærheten av Alicante, og byr på det aller meste. Lange flotte strender, en koselig gamleby, og et godt utvalg av restauranter med gourmetmat. Her kan du kombinere avslappende strandliv med naturopplevelser og kulturelle attraksjoner.
Passer for

Høydepunkter

 • Den vakre byen ved Middelhavet er kjent for sin imponerende Ifach-klippe, som reiser seg majestetisk fra havet. Dette er et ikonisk landemerke for regionen.
 • Byen har vakre strender, som Playa de la Fossa og Playa del Arenal Bol. Disse tiltrekker seg turister fra hele verden.
 • Forelsk deg i den sjarmerende gamlebyen, med sine smale brosteinsgater og pittoreske bygninger.
 • I tillegg til å nyte sol og strand, kan du utforske den fargerike fiskerhavnen, besøke det lokale markedet, eller ta en spasertur langs den vakre strandpromenaden.
 • Byen tilbyr et bredt utvalg av restauranter som serverer deilige lokale spesialiteter, som fersk sjømat og paella.
 • Perfekt reisemål for den som ønsker å kombinere avslapning på stranden med kultur og gastronomiske opplevelser.
 • Med sitt behagelige klima året rundt og sin vakre beliggenhet, er dette en populær destinasjon for både spanske og internasjonale turister.

 

NB! Prisen er basert på avreise fra Oslo på en tilfeldig valgt dag, og rimeligste hotellalternativ i delt dobbeltrom. Vi gjør oppmerksom på at prisene til flyselskapene er dynamiske, og vil variere fra dag til dag, og avhengig av hvilken flyplass du reiser fra. Fortell oss når og hvor du ønsker å reise fra, så setter vi opp et tilbud basert på dine ønsker.

Overnatting

Oppredd seng på hotellrom. Foto
Dobbeltrom + fly: fra kr 10.595,- per pers

Gran Hotel Sol y Mar

4-stjerners hotell med beliggenhet ved Arenal-stranden i sentrum av byen. Dette hotellet er kun for voksne og har svømmebasseng, parkering, romservice (mot betaling), 24-timers resepsjon, WiFi restaurant, bar, spa-behandlinger (mot betaling) og møterom.

Se hotellets nettside for korrekte bilder.
Oppredd seng på hotellrom. Foto
Suite + fly: fra kr 12.330,- per pers

Estimar Calpe Suitopia 3 & three

4-stjerners hotell beliggende i Calpe sentrum. Mange fasiliteter som restaurant, bar, hage, svømmebasseng, lekeplass, miniklubb, spa (ekstra kostnad), boblebad, badstue, trådløs internettilgang, møte-/konferanserom, heis, parkering og 24-timers resepsjon.

Se hotellets nettside for korrekte bilder.

Turen i bilder

Calpe – vakre strender, kultur og gourmet på Costa Blanca

 • Pris per person
  Fra kr 10.595,-
 • Reiselengde
  1 uke
 • Reisedato
  Når du vil
 • Avreise fra
  Oslo
Hva er inkludert?
 • Fly Created with Sketch.
  Oslo-Alicante tur/retur
 • Icons/Bagasje ferie Created with Sketch.
  1 innsjekket bagasje + håndbagasje
 • Hotel Created with Sketch.
  Overnatting i delt dobbeltrom

Interessepunkter

Calpe
Calpe er en vakker by som ligger på kysten av Costa Blanca i Spania. For å komme hit flyr du til Alicante, og det er i underkant av en times kjøring fra flyplassen. Calpe er en meget populær feriedestinasjon, og roligere enn Alicante og Benidorm. Her blir du møtt av sentrumsnære strender, krystallklart vann og et stort utvalg av restauranter og kafeer med lokale spesialiteter og gourmetmat.
Playa de la Fossa
La Fossa - eller Levantestranden, er en av de mest populære strendene i Calpe. Fin langgrunn sandstrand med rolig og klart vann, gjør det fint å svømme her. Med alle sine fasiliteter har den blitt tildelt "Blått flagg". Stranden byr på en lang strandpromenade med mange restauranter, barer og butikker.
Playa del Arenal Bol
Calpes største strand ligger på mottsatt side av klippen. Dette er en fin hvit langgrunn sandstrand med turkist vann. Her finner du en livlig strandpromenade med et godt utvalg av kafeer og restauranter.
Ifach-klippen
Ta en tur opp på Ifach-klippen, som er en 332 meter høy kalkstensklippe. Klippen ligger i en nasjonalpark og dette er hjemstedet til mer enn 300 planter og dyr. For å bestige klippen må du reservere på forhånd. Utsikten på toppen er en av de beste på hele Costa Blanca.