Det arktiske eventyret – en kystreise med Havila

Bli med Havila på en unik kystreise fra Kirkenes til Trondheim! Denne spesiallagede pakken tar deg med på en 6 dagers eventyrlig reise fra det arktiske nord til historiske Trondheim. Reisen er spekket med fantastiske naturopplevelser, aktiviteter og utflukter. Om bord får du servert førsteklasses mat, der kokkene håndplukker de beste råvarene fra lokale, norske produsenter. Flyreise fra Oslo, utflukter, lugar med vindu og overnatting er inkludert i prisen.
Passer for

Høydepunkter

 • 5 dagers kystreise fra Kirkenes til Trondheim i stor utvendig superior-lugar
 • Havila har moderne nye kystruteskip hvor det er lagt vekt på store behagelige lugarer med et nordisk og stilrent interiør
 • Alle måltider inkludert
 • Du får unike arktiske opplevelser med kongekrabbefiske og smaking av fangsten, møte med snøhotellets 180 huskyer og besøk i Andersgrotta m.m.
 • Én overnatting i Kirkenes, enten i en Gamma-hytte eller på Kirkenes Snøhotell
 • Opplev majestetiske Trollfjorden og Lofoten
 • Stort utvalg av frivillige utflukter mot tillegg i prisen
 • Førsteklasses mat basert på råvarer fra lokale produsenter

 

NB! Prisen er per person i delt lugar, med morgenfly fra Oslo-Kirkenes og 1 natt overnatting i Kirkenes. Overnatting i Oslo før flyreise, utflukter utover det som er nevnt eller hjemreise fra Trondheim er ikke inkludert i prisen.

Overnatting

Lugar med dobbeltseng, vindu, sofa og bord. Foto

Lugar Seaview Superior

Romslig 15m2 utvendig lugar med utsikt. Velg mellom dobbeltseng, adskilte senger eller enkeltseng. I lugaren er det også sofa eller sovesofa, skrivebord, kjøleskap, hårføner, te og kaffe, flere USB-uttak og gratis wifi.

Turen i bilder

Det arktiske eventyret – en kystreise med Havila

 • Pris per person
  Fra kr 20.725,-
 • Reiselengde
  6 dager
 • Reisedato
  Juni - september
 • Avreise fra
  Oslo
Hva er inkludert?
 • Fly Created with Sketch.
  Fly Oslo-Kirkenes
 • Icons/Bagasje ferie Created with Sketch.
  1 innsjekket bagasje + håndbagasje
 • Hotel Created with Sketch.
  1 overnatting i Kirkenes
 • boat copy Created with Sketch.
  5 dagers cruise
 • boat copy Created with Sketch.
  Utvendig lugar (Seaview Superior)
 • restaurant copy 3 Created with Sketch.
  Helpensjon a la carte
 • Kaffe frokost Created with Sketch.
  Kaffe, te, juice og melk til frokost
 • Kamera Created with Sketch.
  Møt Snøhotellets 180 huskyer
 • Kamera Created with Sketch.
  Kongekrabbefiske og smaking av fangst
 • Kamera Created with Sketch.
  Besøk den russiske grensen og Andersgrotta

Dagsprogram

Dag 1: Oslo-Kirkenes
Avreise fra Oslo Gardermoen med morgenflyet til Kirkenes. Ved ankomst blir du hentet og transportert til Snøhotellet, 20 minutter utenfor Kirkenes. Etter innsjekking i komfortable og lukseriøse hytter serveres en god lunsj. Om du ønsker å overnatte i selve Snøhotellet, vil dette blir ordnet ved ankomst. Etter lunsj blir det utflukt med kongekrabbefiske, etterfulgt av et festmåltid bestående av dagens fangst. Retur til hotellet og egenhånd til å utforske leiren. Du kan besøke huskyene i hundegården, ta badstue, gå en kveldstur eller prøve fiskelykken. 3 retters middag blir servert i restauranten.
Dag 2: Utflukter og avreise fra Kirkenes
Etter en god frokost sjekker du ut av hotellet. Avreise for neste utflukt, som er besøk til den russiske grensen. På vei tilbake blir det et stopp i Kirkenes og omvisning i Andersgrotta. Dette er Kirkenes' største bombeshelter og ble bygget i 1941. Ved Kirkenes havn avsluttes utflukten og du sjekker inn på Havila's splitter nye kystskip. Etter du har funnet deg tilrette i din komfortable lugar venter det lunsj og en smak av det unike matskonseptet om bord. Resten av dagen kan du utforske skupet og den vakre arktiske naturen som skipet passerer gjennom de store panoramavinduene. Det er også mulighet for en treningsøkt i det velutstyrte trengingsrommet, en tur i jacuzzien eller bastuen. På kvelden kan du nyte en deilig middag i Havrand etterfulgt av en god natts søvn.
Dag 3: Nordkapp og Tromsø
Skipet seiler sørover og tidlig på morgenen er det mulighet for få bli med på utflukten "Frokost ved Nordkapp". Denne utflukten er ikke inkkludert og kan bestilles før turen starter, eller når du går om bord i Kirkenes. Det er også mulighet for å besøke Norges nordligste by, Hammerfest. Rett før midnatt ankommer skipet Tromsø, "Nordens Paris". Her har du sjansen til å oppleve en unik midnattskonsert i katedralen.
Dag 4: Seiling fra Harstad til Vesterålen og Lofoten
Dagen starter i Harstad, og fortsetter gjennom Risøyrenna og ned mot Vesterålen. Denne dagen vil du oppleve noe av den vakreste naturen Norge kan by på. Skipet legger til kai i Stokmarknes, her anbefales et besøk til Hurtigrutemuseet. Vi seiler rolig gjennom Raftsundet mot den magiske Trollfjorden. En uforglemmelig opplevelse kan loves når skipet seiler stille og rolig på batterikraft gjennom denne majestetiske naturen. Skipet ankommer Svolvær, selve hjertet av Lofoten. En RIB-safari anbefales for å se ørnen på nært hold.
Dag 5: Svolvær, Polarsirkelen og Helgelandskysten
Tidlig om morgenen krysser vi Polarsirkelen, før Helgelandskysten med De syv søstre og øylandskapet åpenbarer seg. Vi kan anbefale en utflukt til Torghatten eller et innblikk i det norske lakseeventyret under denne delen av reisen. På den siste kvelden anbefales det også å prøve Hildring, som er Havilas "Fine Dining"-restaurant, hvor du får et unikt gourmetmåltid satt sammen av de beste norske ingredienser.
Dag 6: Trondheim
Etter den siste natten våkner du opp i historiske Trondheim. Skipet ankommer kl. 06.30, men skipet blir liggende til kai frem til kl. 09.30, så det er god tid til å spise frokost før du går i land. Returen tilbake til Oslo er ikke inkludert i prisen, men her kan du både ta fly eller tog. Kanskje du vil bli noen dager til i Trondheim før ferien avsluttes?