Edinburgh – shopping, mat og historie i hjertet av Skottland

Skottlands hovedstad, Edinburgh, er en by full av historie og sjarm. Det imponerende slottet på toppen av Castle Rock ruver over byen, og i den gamle bydelen er det brosteinsbelagte gater, hyggelige kafeer, restauranter og puber. Her finnes noe for alle - fra shopping, matopplevelser, kultur og historie til verdenskjent whisky. Byen har imponerende historisk arkitektur og grønne parker, og med korte avstander, vennlig lokalbefolkning og mye å oppleve er dette den perfekte storbyturen.
Passer for

Høydepunkter

 • Edinburgh Castle ligger på toppen av Castle Rock, og er en historisk festning med rik historie og flott utsikt over byen. En må-se-attraksjon!
 • Arthur’s Seat er en eldgammel vulkan i hjertet av Edinburgh, hvor du kan ta turen opp og få en imponerende panoramautsikt over byen. Landemerket er et populært sted for turgåere og naturentusiaster som gir et rolig avbrekk fra de travle gatene nedenfor.
 • Besøk den populære og ikoniske kafeen The Elefant House, som er kjent for å være stedet hvor forfatter J.K. Rowling satt og skrev deler av Harry Potter bøkene. Med sin sjarmerende atmosfære og utsikt over Edinburghs tak, tiltrekker den både lokalbefolkning og turister. En skikkelig godbit for alle Harry Potter fans.
 • En av verdens beste kunstsamlinger finner du i National Gallery of Scotland.
 • Er du eventyrlysten og modig kan du utforske Edinburghs skumle fortid. The Ghost Bus Tours tilbyr en spennende og skummel opplevelse i sine renoverte 2-etasjes spøkelsesbusser. Her er guidene trente skuespillere, og de tar deg med på en ekte teaterforestilling mens du får se byens attraksjoner.
 • For golfinteresserte finnes Braids Hill Golf Course med flott utsikt over byen.
 • Skottland er verdenskjent for sin whisky, og på Scotch Whisky Experience kan du lære mye nytt gjennom interaktive utstillinger og omvisning på destilleriet. Det er mulig å bli med en whisky-ekspert på omvisning på flere av de mest berømte destilleriene i byen, eller det finnes barer hvor du kan smake på de ulike typene. Sjekk ut Amber Bar, Devil’s Advocate, Scotch på Balmoral Hotel og The Bow Bar.
 • Byen har en imponere matkultur – fra tradisjonell skotsk mat til et moderne kjøkken og Michelin-restauranter. Utforsk lokale puber for en autentisk opplevelse eller besøk et matmarked. Eat Walk Edinburgh Food Tour tar deg med på en fantastisk reise innen matopplevelser, som du mest sannsynlig ikke finner på egenhånd.

 

NB! Prisen er basert på avreise fra Oslo på en tilfeldig valgt dag, og rimeligste hotellalternativ i delt dobbeltrom. Inngangsbilletter til Scotch Whisky Experience (50 min. Silver Tour) er inkludert om ønskelig. Vi gjør oppmerksom på at prisene er dynamiske, og vil variere fra dag til dag. Pris på flybilletter vil også være og avhengig av hvilken flyplass du reiser fra. Fortell oss når og hvor du ønsker å reise fra, så setter vi opp et tilbud basert på dine ønsker.

Overnatting

Gammel bygning med klokketårn. Foto
5-stjerner

The Balmoral

Elegant og ikonisk luksushotell i hjertet av byen. Med sin storslåtte viktorianske arkitektur og et imponerende klokketårn, er hotellet et kjent landemerke. The Balmoral tilbyr elegante rom og suiter, førsteklasses spisemuligheter, inkludert en Michelin-stjerne restaurant, samt luksuriøse spa- og velværefasiliteter.
Oppredd dobbeltseng på hotellrom. Foto
4-stjerner

The Raeburn

Utsøkt boutique-hotell, opprinnelig bygget til en georgiansk familie i 1832. Med kun 10 rom, bar, spisestue, bibliotek og utendørs terrasser, er dette hotellet helt unikt i området. Her bor du sentralt i byen, kun et par minutters gange fra Den kongelige botaniske hage og Princes Street Gardens.

Turen i bilder

Edinburgh – shopping, mat og historie i hjertet av Skottland

 • Pris per person
  Fra kr 11.500,-
 • Reiselengde
  4 dager
 • Reisedato
  Når du vil
 • Avreise fra
  Oslo
Hva er inkludert?
 • Fly Created with Sketch.
  Fly Oslo-Edinburgh tur/retur
 • Hotel Created with Sketch.
  Overnatting 3 netter i dobbeltrom
 • Icons/Bagasje ferie Created with Sketch.
  1 innsjekket bagasje + håndbagasje
 • tickets copy Created with Sketch.
  Scotch Whisky Experience - Silver Tour

Interessepunkter

Edinburgh Castle
Slottet er et av Skottlands mest kjente landemerker. Historien strekker seg tilbake over tusen år, og det har vært vitne til mange kongelige begivenheter, intriger og konflikter. Besøkende kan utforske de ulike bygningene, blant annet St. Margaret's Chapel som er byens eldste bygning. De skotske kronjuvelene er også utstilt her, og slottet er vertskap for Edinburgh Military Tattoo.
Princes Street
Dette er en av byens mest kjente handlegater, hvor du finner alt fra kjedebutikker til luksuriøse varehus og små spesialbutikker. Gaten ligger midt i sentrum og tilbyr vakker utsikt mot Edinburgh Castle og er omgitt av flotte parker og hager.
Arthur's Seat
Arthur's Seat er en høyde i Holyrood Park, som ligger rett ved siden av det historiske sentrum. Høyden er en utdødd vulkan, og tilbyr fantastisk panoramautsikt over byen og det omkringliggende landskapet. Toppen av Arthur's Seat er et populært mål for turgåere for å nyte den spektakulære utsikten.
The Elephant House
The Elephant House er en populær kafé og restaurant som har fått kallenavnet "the birthplace of Harry Potter". Dette skyldes at forfatteren J.K. Rowling ofte besøkte kafeen mens hun skrev de tidlige bøkene i Harry Potter-serien. Stedet er kjent for sin avslappede atmosfære, velsmakende mat og drikke, samt for den inspirerende utsikten over slottet og gamlebyen.
National Gallery of Scotland
Her finnes en imponerende samling av kunstverk fra europeiske mestermalere fra renessansen til det 19. århundre. Besøkende kan utforske et variert utvalg av malerier, skulpturer og kunstverk fra ulike perioder og stiler. National Gallery of Scotland er kjent for å være en av de fremste kunstinstitusjonene i Skottland og tiltrekker seg både kunstinteresserte og turister fra hele verden.
Braids Hill Golf Course
Populær 18-hulls golfbane som tilbyr noe for alle golfere uansett ferdigheter. Den har en spektakulær utsikt mot slottet, Arthur's Seat og byen, og banen gir en morsom utfordring da den er anlagt over naturlige landskap og vegetasjon.
Johnnie Walker Princes Street
Dette er stedet for whiskyelskere, men også for alle som vil prøve noe nytt. Her kan du få omvisningsturer, smaksprøver og cocktailer laget av eksperter. I tillegg finnes en butikk med stort utvalg. Nyt lokal mat og drikke i toppetasjen med fantastisk utsikt over byen.
The Royal Mile
The Royal Mile er en historisk og ikonisk gate i hjertet av Edinburgh's gamleby. Den strekker seg fra Edinburgh Castle til Palace of Holyroodhouse. Langs den livlige gaten finner du flere historiske severdigheter, inkludert St. Giles Cathedral, Scotch Whisky Experience, samt et utvalg av butikker, restauranter og puber. The Royal Mile er også kjent for sine mange festivaler og arrangementer, som den årlige Edinburgh Festival Fringe. En spasertur langs denne middelalderske gaten gir et fascinerende glimt av byens rike historie og kultur.
Scotch Whisky Experience
Scotch Whisky Experience i Edinburgh er en interaktiv besøksopplevelse som tar deg med på en reise gjennom historien, produksjonen og smakene av skotsk whisky. Her får du muligheten til å lære om whiskyens historie og betydning for skotsk kultur, samt å utforske ulike typer skotsk whisky gjennom smaksprøver og sensoriske opplevelser. Høydepunktet er en omvisning på det imponerende destilleriet og muligheten til å smake på noen av landets fineste whiskymerker.