Førjulscruise på Rhinen – en reise mellom de tyske julemarkedene

Bli med på førjulscruise på Rhinen! Vi seiler med det elegante 5-stjerners skipet VIVA One, og får oppleve de store julemarkedene i Düsseldorf og Køln. Her kan vi garantere magisk julestemning - vakre julepyntede byer, og tradisjonelle tyske julemarkeder. De mange duftene og smakene av jul vil garantert sette deg i den rette stemning i førjulstiden.
Passer for

Høydepunkter

 • Cruise med førsteklasses skip, VIVA One, hvor alle måltider, drikkevarer og tips er inkludert.
 • Julemarked i gamlebyen i Düsseldorf. I gamlebyen Alstadt, strekker det store julemarkedet seg gjennom gågatene og torgene. Her får du ekte tysk førjulsstemning.
 • Koblenz ligger der Mosel og Rhinen møtes, og er kjent for sin historiske arkitektur. Byen ble hardt rammet av bombing under 2. verdenskrig, og har blitt gjenoppbygget slik at sentrum er en fin blanding av gammelt og nytt. Deutches Ek har en 37 meter høy statue av keiser Wilhelm I, og på den andre siden av elven troner den imponerende Ehrenbreistein-festningen. Det tradisjonsrike julemarkedet ligger spredt utover flere små torg i den gamle bykjernen.
 • Kølnerdomen er en av de største katedralene i Tyskland og et imponerende landemerke. De store julemarkedene i Køln er berømte og tiltrekker seg besøkende fra hele verden i løpet av adventstiden. Markedene ligger på ulike steder i byen og tilbyr alt fra håndverksvarer og julepynt, til tradisjonell mat og drikke. Atmosfæren er magisk med julelys, duften av gløgg og julemusikk.
 • Julemarkedet i Bonn er en magisk opplevelse. Her kan du vandre mellom bodene mens du titter på alle de fantastiske dekorasjonene, håndlagde gaver og julekaker og annet godt. Julemusikk, duften av krydder, brente mandler og varm gløgg skaper en helt unik stemning, glede og forventning før jul.

 

NB! Prisen er per person i delt dobbeltlugar på øvre dekk. Det finnes flere ulike lugartyper som er mulig å reservere mot et tillegg i prisen. Helpensjon om bord fra middag første dagen til frokost siste dag, samt drikkevarer om bord er også inkludert.

Elver er naturbaserte, og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Rederiet forbeholder seg retten til å endre seilingsrute, tider og program. Elvecruise er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. Informasjon om flyselskap og klokkeslett i programmet og bekreftelsen er foreløpige, og endringer kan forekomme. Endelige flytider vil stå i reisedokumentene.

Overnatting

Lugar med dobbeltseng og ett smalt vindu. Foto
Lugar inkludert i prisen

Dobbeltlugar på hoveddekk

Utvendig lugar (17 m²) med smalt vindu høyt på veggen (kan ikke åpnes). Bad med dusj, hårtørrer, TV, safe, minibar, Nespresso-maskin, aircondition og to senger satt sammen til dobbeltseng. Hudpleieprodukter fra Rituals.
Lugar med dobbeltseng og fransk balkong. Foto
Lugar mot tillegg i prisen

Dobbeltlugar på midtre/øvre dekk

Utvendig lugar (17 m²) med store vinduer og fransk balkong. Bad med dusj, hårtørrer, TV, safe, minibar, Nespresso-maskin, aircondition og to senger satt sammen til dobbeltseng. Hudpleieprodukter fra Rituals.

Turen i bilder

Førjulscruise på Rhinen – en reise mellom de tyske julemarkedene

 • Pris per person
  Fra kr 9.990,-
 • Reiselengde
  4 dager
 • Reisedato
  9. desember 2024
 • Avreise fra
  Oslo
Hva er inkludert?
 • Fly Created with Sketch.
  Fly Oslo-Dusseldorf tur/retur
 • Icons/Bagasje ferie Created with Sketch.
  Innsjekket- og håndbagasje
 • boat copy Created with Sketch.
  3 netters elvecruise med utvendig lugar
 • restaurant copy 3 Created with Sketch.
  Helpensjon på cruiset
 • Koffert jobb Created with Sketch.
  Norsktalende reiseleder
 • Gratis avbestilling Created with Sketch.
  Tips til besetning på skipet
 • Koffert jobb Created with Sketch.
  Transport mellom flyplass og skip

Dagsprogram

DAG 1: AVREISE OG ANKOMST DUSSELDORF
Ankomst Dusseldorf
På avreisedagen møter du reiseleder på Oslo Lufthavn. Flyreise til Dusseldorf med ankomst kl. 13.00, og videre transport fra flyplassen til hotellet. Vi sjekker inn på VIVA One og etter alle har funnet seg godt til rette på lugaren, møtes vi i salongen for en velkomstdrink og kapteinen presenterer seg og sitt mannskap.
Tid på egenhånd og middag
Skipet ligger ved kai sentralt i byen, så ta gjerne en spasertur i Altstadt (gamlebyen) før eller etter middag for å få en første smakebit på ekte tysk førjulsstemning. Det store julemarkedet, som egentlig består av fem ulike markeder, strekker seg gjennom gågatene og plassene i den gamle bykjernen. Ved midnatt kaster skipet loss og cruiset begynner. Første etappe går sørover på Rhinen.
DAG 2: KOBLENZ
Avslapping om bord
Etter frokost nyter vi en avslappende formiddag om bord. Sett deg i salongen med en god bok, eller kle godt på deg og ta en tur på toppdekket for å beundre utsikten mot land og livet på elven. Rhinen er en travel vannvei, med både cruiseskip, lektere som frakter varer og små ferger som går i skytteltrafikk mellom byer på hver sin side av elven. Lunsj serveres om bord før vi går i land.
Ankomst Koblenz
Etter lunsj kommer vi til Koblenz, som ligger der Mosel munner ut i Rhinen. Koblenz er en av de tyske byene som ble hardest rammet av bombetokter under 2. verdenskrig. Byen har blitt gjenoppbygget og sentrum består i dag av en blanding av gammelt og nytt.
Julemarkedet i Koblenz
Vi får god tid til å besøke det tradisjonsrike julemarkedet i Koblenz, som ligger spredt utover flere små torg i den gamle bykjernen. Populære ting å kjøpe på julemarkedene er julepynt, julekrybber, nussknacker (håndskårne nøtteknekkere), brente mandler og tradisjonelle julekaker som Christstollen og dekorerte myke pepperkaker (lebkuchen). Glühwein hører med på et julemarked, og den lages gjerne i flere varianter med lokalprodusert vin – både rød og hvit. Eierpunsch (varm eggepunsj) er også populært. I tillegg kan du la deg lokke av nygrillet bratwurst, reibekuchen (frityrstekt rösti med eplemos) og flammkuche (pizza med hvit saus). Det er bare å følge duftene til nærmeste matbod.
Tid på egenhånd
Har du lyst til å oppleve noe annet enn et julemarked, anbefaler vi et besøk til Koblenz Christmas Garden i Ehrenbreitstein-festningen. I førjulstiden er hele uteområdet til festningen forvandlet til en glitrende, magisk julehage med fantastiske lys- og lydinstallasjoner. Det går en taubane tvers over Rhinen og opp til festningen. Du kan kjøpe en kombibillett som inkluderer både taubanen tur-retur og inngangsbillett til julehagen.
Middag og videre seilas
Middag om bord på båten før avreise fra Koblenz rundt kl. 23.00.
DAG 3: BONN OG KØLN
Bonn
I dag våker vi opp i Bonn, Beethovens fødeby og den tidligere hovedstaden i Vest-Tyskland. Gamlebyen i Bonn er vakker og velholdt. Her kan du besøke Beethovens barndomshjem, som nå er museum. Andre severdigheter i gamlebyen omfatter den store romanske domkirken, Bonner Münster, det vakre rådhuset fra 1700-tallet og kurfyrstens slott, som nå huser byens universitet. Julemarkedet i Bonn ligger på Münsterplatz og i gågatene i gamlebyen. Etter frokost kan du dra på oppdagelsesferd i byen på egen hånd eller sammen med reiselederen.
Lunsj og videre seilas fra Bonn
Vi spiser lunsj om bord mens skipet seiler videre.
Køln
Etter bare noen timer ankommer vi Køln. Byen ble grunnlagt av romerne for over 2.000 år siden, og har siden den gang utviklet seg til å bli et viktig handelssentrum. I Altstadt (gamlebyen) ble 90 prosent av bygningsmassen ødelagt under 2. verdenskrig, men byens landemerke, den gotiske Kølnerdomen, unnslapp heldigvis store ødeleggelser. Dette er en av de største katedralene i Europa og har siden 1996 stått på UNESCOs verdensarvliste.
Julemarkeder i Køln
Køln har hele syv julemarkeder. Det mest kjente Weihnachtsmarkt am Dom, ligger på plassen ved siden av Kølnerdomen med den majestetiske katedralen som bakteppe. Midt på plassen er det et stort juletre med lyslenker som strekker seg som en stjerne fra treet og over markedsbodene. Rett ved ligger et annet julemarked, det litt mer rustikke Heinzels Wintermärchen, med rundt 140 julepyntede markedsboder og en kunstisbane. Midt i byens shoppingområde, på den store plassen Neumarkt, finner du Markt der Engel (Englemarkedet). Her er det hengt opp flere hundre lysende stjerner i trærne rundt plassen, som gir følelsen av at man spaserer under en vakker stjernehimmel. Kjøp en glühwein du kan nippe til mens du vandrer fra bod til bod på de ulike markedene og tar innover deg den magiske stemningen. Eller kanskje det frister mer å besøke en av ølhallene i Altstadt, hvor du kan smake på Kölsch, det lokale ølet?
Middag og avreise fra Køln
Middag serveres om bord i skipet. Rundt kl. 23:00 legger VIVA One ut på siste etappe av cruiset.
DAG 4: ANKOMST DUSSELDORF OG HJEMREISE
Ankomst Dusseldorf og utsjekk
I løpet av natten har vi kommet tilbake til Dusseldorf. Etter frokost sjekker vi ut av skipet, og tar farvel med besetningen.
Tid på egenhånd
Vi har hele formiddagen til fri disposisjon før vi må dra til flyplassen. Ta en ny tur til julemarkedet i gamlebyen, eller kanskje en rusletur langs Dusseldorfs fornemme handlegate, Königsallee frister? Gaten, som bare kalles Kö på folkemunne, er kjent for sine luksuriøse butikker. Dusseldorf har i tillegg et hyggelig shoppingdistrikt med gågater, varemagasin og mange forretninger. Kort sagt – det er mange muligheter til å få unna litt juleshopping.
Avreise til flyplassen
Om ettermiddagen blir vi transportert til flyplassen og flyr direkte tilbake til Oslo.