Førjulsweekend i Strasbourg med lokalkjent reiseleder

Den franske regionen Alsace på grensen mot Tyskland har mye å by på, ikke bare når det gjelder førsteklasses vin. Bli med på en weekendtur til Strasbourg med Anne-Kristin, vår egen lokalkjente reiseleder. I tillegg til Europarådet og Menneskerettighetsdomstolen er byen kjent for noe helt annet; franskmennene kaller nemlig Strasbourg for «Capitale de Noël» - julehovedstaden! Og i løpet av denne førjulsturen får du oppleve hvorfor.
Passer for

Høydepunkter

Strasbourg byr på unik arkitektur, Alsace-regionens beste matkultur og verdensberømt vin. Det beste av alt; mye er innen gangavstand, og på en weekendtur hit kan du lett utforske gamlebyen, førsteklasses restauranter og få julestemning. Her får du et par funfacts med på veien:
 • Gamlebyen «La Petite France» er et must, med sine særdeles godt bevarte bindingsverkshus med kraftige bjelker, noen mer enn 500 år gamle. Sjarmerende smale smug svinger seg mellom husradene og avløses av kanaler som kan minne om en innenlandsvariant av Venezia.
 • I Alsace finner du mer enn 100 ulike julemarkeder, og det mest kjente ligger ved domkirkeplassen i Strasbourg. Kjøp et krus med rykende varm gløgg, «vin chaud», og utforsk de mer enn 300 ulike bodene med kortreiste produkter og gaveideer.
 • Prøv noen av regionens mange gastronomiske delikatesser, som flammekueche, choucroute og kougelhopf. Siden regionen har skiftet mellom franske og tyske hender flere ganger, er det lokale kjøkkenet preget av kulinariske innslag fra begge land. Det finnes prisbelønte restauranter på nesten hvert gatehjørne i Strasbourg.
 • Europarådet er en av EU’s mest kjente institusjoner, og det er mulig å besøke deler av bygningen på visse dager og tider.
 • Vi tilbyr en frivillig utflukt til Riquewihr, som er en vakker landsby syd for Strasbourg. Her ligger borger og vingårder på rekke og rad, og klimaet her er så fordelaktig at selv storker har reder på mangt et tak. Vi skal på vinsmaking og lære hvorfor hvitvin fra Alsace er så spesiell og en verdenskjent eksportvare.


Flytider med KLM (tilslutning fra andre byer på forespørsel):
29. november: Kjevik – Basel (med flybytte i Amsterdam) kl. 06:00 – 10:40
1. desember: Basel – Kjevik (med flybytte i Amsterdam) kl. 17:25 – 22:00


Kontakt oss f
or mer info:
Anne Helene Flatland på Berg-Hansen Agder, telefon 38 12 21 60
E-post: grupper.agder@berg-hansen.no

Overnatting

Dobbeltseng med hvitt sengetøy, kunstmaleri på veggen. Foto
Pris fra kr 9.990,- per person

Ibis Budget Strasbourg Centre 2*

Et funksjonelt hotell for den prisbevisste, med sentral beliggenhet og kort vei til de fleste severdigheter i gamlebyen. Hotellet byr på en enkel kontinental frokostbuffet, og ved resepsjonen er det en lobby bar. Hotellet serverer ikke andre måltider enn frokost. Enkeltrom på forespørsel.
Dobbelseng med mørk mønstret sengegavl og lyst sengetrekk. Gardiner og lyse vegger. Foto
Pris fra kr 10.990,- per person

Hotel Villa D'Est 4*

Sjarmerende hotell med god atmosfære, kun 10 minutter fra jernbanestasjonen, kort vei til historiske severdigheter og gangavstand til julemarkedet i gamlebyen. Tilbyr roomservice, treningsrom med badstue og mulighet for massasje. Bar og lounge er også tilgjengelig for hotellets gjester.

Turen i bilder

Din reiseleder

Anne-Kristin Øyulvstad Krzyzowski blir med som reiseleder på turen. Hun er født i Karlsruhe, på tysk side av Rhinen noen få kilometer unna Strasbourg og hun kjenner området godt. Sammen med Anne-Kristin har du mulighet til å oppdage steder av Strasbourg du kanskje ikke visste om, og samtidig få et innblikk i lokale særtrekk og regionens historie.

Anne-Kristin leder til daglig Berg-Hansen Meetings & Events i Kristiansand.

Førjulsweekend i Strasbourg med lokalkjent reiseleder

 • Pris per person
  Fra kr 9.990,-
 • Reiselengde
  3 dager
 • Reisedato
  29. november 2024
 • Avreise fra
  Kristiansand
Hva er inkludert?
 • Fly Created with Sketch.
  Fly t/r Kjevik-Amsterdam
 • Fly Created with Sketch.
  Flyskatter
 • Icons/Bagasje ferie Created with Sketch.
  23 kg innsjekket bagasje + 12 kg håndbagasje
 • Kaffe frokost Created with Sketch.
  Enkel servering om bord
 • Koffert jobb Created with Sketch.
  Busstransfer t/r flyplass-hotell
 • Headset Created with Sketch.
  Lokal guide på bussen
 • Hotel Created with Sketch.
  2 netter i delt dobbeltrom
 • Koffert jobb Created with Sketch.
  Frokostbuffet
 • Koffert jobb Created with Sketch.
  Lokalkjent norsktalende reiseleder
 • Stjerne Created with Sketch.
  Vandretur gjennom gamlebyen La Petite France

Interessepunkter

EuroAirport Basel-Mulhouse
Vi starter vår helgeopplevelse med ankomst til EuroAirport Basel-Mulhouse, som i seg selv er et godt symbol på de tette båndene på tvers av grensene her i denne delen av Europa. Her møtes Frankrike, Tyskland og Sveits, og flyplassen strekker seg faktisk over landegrensene.
Kjøreturen til Strasbourg
Underveis på kjøreturen fra flyplassen og nordover mot Strasbourg får vi et inntrykk av landskapet langs Rhinen. Det er kort vei til flott natur og fjellene danner en fin ramme i bakgrunnen på begge sider av grensen. Rhindalen er vakker og vi passerer idylliske små vinlandsbyer avløst av landeveier med storkereder langs veien. Alsace er en allsidig og spennende region som har mye å by på.
Ibis Budget Strasbourg Centre
Sentralt beliggende og enkelt hotell for den prisbevisste. Hotellet tilhører den franske Accor-kjeden.
Hotel Villa d'Est
Dette hotellet har en særegen sjarm og 4-stjerners komfort. Beliggenheten er sentral, med kort vei til fots til de fleste av byens severdigheter.
Gamlebyen i Strasbourg
Den historiske bydelen i Strasbourg befinner seg på øya Grande Ile, Man kommer seg dit over en rekke broer, både for fotgjengere og offentlig trafikk/taxi. Den mest kjente delen av gamlebyen er La Petite France, med kanaler og nydelige bindingsverkshus.
Julemarkedet ved domkirkeplassen
En av de store attraksjonene i adventstiden er Julemarkedet ved domkirkeplassen i hjertet av Strasbourg. Her myldrer det med boder som selger alt fra håndverksprodukter til lokale matdelikatesser.
Europarådet
Et av signaturbyggene i Strasbourg er Europarådet. Med litt planlegging er det muligheter for å besøke denne institusjonen. Her fattes mange av de store avgjørelsene i Europa, og derfor kalles Strasbourg også for Europas hovedstad.
Riquewihr
Vi tilbyr en frivillig utflukt til den billedskjønne landsbyen Riquewihr. Her skal vi utforske den instagramvennlige bykjernen og gjøre stopp hos en vinprodusent der vi får smake på lokal vin. Vi forstår raskt hvorfor elsässisk vin er verdensberømt.