Kombiner safari og strandliv i Tanzania, Afrika

Er du på jakt etter enestående dyreliv i kombinasjon med noen av verdens vakreste strender? Da kan vi varmt anbefale denne turen til Tanzania! Her får du oppleve det fascinerende dyrelivet i Arusha nasjonalpark, UNESCO-krateret Ngorongoro, og Central Serengeti med den verdensberømte Seronera-dalen. Turen avsluttes med tre dager blant kritthvite paradisstrender på Zanzibar.
Passer for

Høydepunkter

Tanzania er et populært reisemål for turister, hovedsakelig på grunn av sitt rike dyreliv og sine vakre strender. Tanzania ligger i Øst-Afrika, og faktisk utgjør nasjonalparker, viltreservater og andre verneområder over en tredjedel av landarealet. Det finnes 310 ulike pattedyr her, mer enn tusen fuglearter, mer enn hundre slanger og reptilarter, og ikke mindre enn 60.000 ulike insekter. Er det et sted du skal oppleve safari, er det med andre ord her!

I løpet av 10 dager får du oppleve:

 • Arusha Nasjonalpark, kjent for sin utenomjordiske natur og rike dyreliv, med majestetiske Kilimanjaro som bakteppe
 • Lake Manyara Nasjonalpark, med sitt enorme spekter av fugler
 • Ngorongoro Crater, som står oppført på UNESCOs liste over verneverdige steder. Her vil du blant annet se «The Big 5» og en lang rekke andre dyrearter
 • Central Serengeti med den verdensberømte Seronera-dalen
 • Safariopplevelser i verdensklasse med kunnskapsrike lokale guider
 • Tur med varmluftsballong i soloppgang
 • Overnattinger i vakre og unike camper ute i villmarken
 • Hvite paradisstrender og mulighet for et vidt spekter av vannsportaktiviteter på Zanzibar

 

NB! Vi gjør oppmerksom på at prisen er en fra-pris og er per person basert på delt dobbeltrom. Pakken inkluderer ikke flyreisene, men de hjelper vi deg selvfølgelig mer enn gjerne med. Fortell oss hvor i Norge du ønsker å fly fra, så setter vi opp et komplett tilbud til deg. Tips er heller ikke inkludert, og gis lokalt i kontanter.

Overnatting

Bassengområde med solstoler omgitt av grønne planter. Foto

Rivertrees Country Inn

Et sjarmerende vertshus i landlige omgivelser, beliggende ved foten av Mt. Meru og en kort kjøretur fra Arusha Nasjonalpark. Rommene er elegante og vakkert innredet, og restauranten serverer nydelig mat med råvarer fra egen hage. Stedet byr også på svømmebasseng, spa, og en varm og personlig service.
Kvinne står i campen og ser sjiraffer i det fjerne. Foto

Camp Entamanu Ngorongoro

Denne campen ligger utenfor den travle turiststien, omgitt av sovende vulkanske åser og gamle akasietrær. Her bor du i store og stilrene suite-telt laget av varme tekstiler og saueskinn, med utsikt over det ikoniske krateret. Stilen her er like unik som plasseringen - alt nøye håndlaget lokalt til høyeste standard.
Liten gjestehytte i vakkert naturlandskap. Foto

Dunia Camp

Dunia er en rolig og semipermanent leir bestående av åtte romslige suite-telt, hver med egen veranda. Her har du vidstrakt utsikt over den uberørte villmarken og safarislettene. Samtidig som campen er enkel, har den også viet oppmerksomhet til de små og viktige detaljene for et behagelig opphold.
Stort hvitt hotellrom med dobbel himmelseng i midten og terrasse. Foto

Breezes Beach Club & Spa

Breezes Beach Club & Spa ligger ved Bwejuu Beach, og er kjent for sine detaljer og sitt praktfulle Zanzibar-design. Breezes ligger på den sør-østlige delen av Zanzibar-øya med fantastiske strender og krystallklart vann. Hotellet har en utmerket velvære- og spaavdeling.

Turen i bilder

Kombiner safari og strandliv i Tanzania, Afrika

 • Pris per person
  Fra kr 110.200,-
 • Reiselengde
  9 netter
 • Reisedato
  Når du vil
 • Avreise fra
  På forespørsel
Hva er inkludert?
 • Koffert jobb Created with Sketch.
  Alle transfers på stedet
 • Hotel Created with Sketch.
  1 natt på Rivertrees Country Inn
 • Hotel Created with Sketch.
  2 netter på Camp Entamanu Ngorongoro
 • Hotel Created with Sketch.
  3 netter på Dunia Camp
 • Hotel Created with Sketch.
  3 netter på Breezes Beach Club & Spa
 • Koffert jobb Created with Sketch.
  Frokost alle dager
 • restaurant copy 3 Created with Sketch.
  6 stk. lunsjer
 • restaurant copy 3 Created with Sketch.
  9 stk. middager
 • Kamera Created with Sketch.
  Safariprogram som beskrevet
 • Koffert jobb Created with Sketch.
  Kunnskapsrike guider
 • Hjerte Created with Sketch.
  Tur med varmluftsballong

Dagsprogram

DAG 1: ANKOMST
Ved ankomst Kilimanjaro International Airport blir dere møtt og kjørt til Rivertrees Country Inn. Kjøreturen tar ca. 40 minutter.
Innsjekk på Rivertrees Country Inn
Dere sjekker inn på hotellet som ligger i Arusha Nasjonalpark. Her får dere muligheten til å slappe av etter en lang reise, og utforske området rundt om ønskelig. Middag på hotellet er inkludert.
Arusha Nasjonalpark
Arusha Nasjonalpark ligger i nordøstlige Tanzania, med spektakulære Kilimanjaro som bakteppe. Parken er kjent for sin utenomjordiske natur og sitt store utvalg av fotturmuligheter. Området er delt inn i tre deler; Mt. Meru, Ngurdoto-krateret og Momela Lakes. Parken er hjem for et variert plante- og dyreliv.
DAG 2: REISE & SAFARI
Etter frokost og utsjekk kjører dere videre til Ngorongoro, via Lake Manyara Nasjonalpark.
Lake Manyara Nasjonalpark
På turen får dere en safari gjennom Lake Manyara Nasjonalpark. Parken sentrerer seg rundt en stor alkalisk innsjø som tiltrekker seg et rikt fugleliv året rundt, inkludert rosa flamingoer, pelikaner, storker og hegre. På gresslettene og blant akasiatrær kan du også få øye på løve, elefant, sjiraff, bøffel, sebra og gnu. Her får dere servert piknik-lunsj med en kald drink i skyggen, før reisen fortsetter.
Innsjekk på Camp Entamanu Ngorongoro
Ankomst og innsjekk på Camp Entamanu Ngorongoro. Her har dere helpensjon, som betyr at både frokost, lunsj og middag er inkludert begge dager.
DAG 3: SAFARI
Dere kjører til Ngorongoro Crater og nyter dagen her. Kjøreturen tar ikke mer enn ca. 30 minutter.
Ngorongoro Crater
En tidlig start anbefales på det sterkeste, for å kunne nyte krateret og dyrelivet før mange besøkende fra andre leire kommer. Dere vil være sammen med en guide denne dagen, og gå tilbake til egen camp i tide til lunsj. Det er også mulig å dra ut om ettermiddagen og nyte solnedgangen på veien.
Ikke inkludert: Guidet tur langs krateret
Camp Entamanu Ngorongoro tilbyr guidede turer langs kanten av krateret og i det omkringliggende høylandet. Du vil dra ut med guiden din og et medlem av det lokale Maasai-samfunnet og lære alt om medisinplanter, Maasaienes tro, samt spore lokalt dyreliv som har lusket nær leiren. Denne utflukten handler om å ta inn omgivelsene i et lavere tempo og lære å sette pris på de små tingene. Anbefales på det sterkeste, og må evt. bestilles på forhånd.
DAG 4: REISE
Etter frokost fortsetter dere kjøreturen til Central Serengeti og Dunia Camp. Fantastisk dyreliv nytes underveis på turen.
Innsjekk på Dunia Camp
Dere sjekker inn på Dunia Camp, som er et sted med enkel tilgang til naturskjønne Moru Kopjes. Her er det gode muligheter for å se store kattedyr og neshorn. Her har dere helpensjon, som betyr at både frokost, lunsj og middag er inkludert alle tre dager.
Central Serengeti
Central Serengeti ligger i hjertet av Tanzania, og her finner du blant annet den berømte Seronera-dalen som er kjent for sin safari. Landskapet består av endeløse savanner, skogsområder av akasietræt, og et nettverk av elver. Dette er et ideelt habitat for dyr som sjiraff, impala, vannbukk, flodhest, elefant, bøffel, løve, leopard, hyene, sjakal, serval og mye annet.
DAG 5 & 6: LODGEPROGRAM
De neste to dagene skal dere følge Dunia Camp sitt lodgeprogram. Her får dere blant annet oppleve eksklusiv Serengeti-safari med flotte observasjoner av et rikt dyreliv, og kulturelle innslag. Dere kan også se frem til en tur med varmluftsballong i soloppgang.
DAG 7: ZANZIBAR
Etter frokost blir dere kjørt til flystripen, og flyr til Zanzibar. Dere blir møtt på Zanzibar International Airport og kjørt videre til Breezes Beach Club & Spa. Turen hit tar litt over 1 time.
Innsjekk på Breezes Beach Club & Spa
Dere sjekker inn på hotellet og har de neste dagene til fri disposisjon. Her har dere halvpensjon, som betyr at frokost og middag er inkludert alle tre dager.
DAG 8 & 9: STRANDFERIE
Nyt en velfortjent strandferie på Zanzibar, like utenfor den tanzanianske kysten. Se frem til herlige dufter og smaker, og enestående solnedganger. Zanzibar by er flere ganger kåret til et av verdens beste steder å leve, som også gjør dette til et perfekt sted å feriere.
Ikke inkludert: Vannsport
Zanzibar er et mekka for vannsportentusiaster. Her kan du dykke, snorkle, havfiske, padle kajakk, kitesurfe og seile på tradisjonelle dhows. Det er også mulighet til å delta på flere aktiviteter som båtturer, dypvannsfiske med mer. Vi kommer gjerne med flere forslag og arrangerer aktiviteter.  
Ikke inkludert: Mnemba
Ikke gå glipp av sjansen til å koble ordentlig av på den eksklusive private øya, Mnemba. Denne ligger kun 3 kilometer fra hovedøya og er virkelig et vakkert sted uten bekymringer.
Ikke inkludert: Stone Town
Vi anbefaler at du tar deg en tur til øyas gamleby, Stone Town. Denne har en labyrint av trange gater og smug, hvor du finner spennende butikker, små barer, koselige restauranter, livlige basarer, moskeer og utsmykkede arabiske hus.
DAG 10: HJEMREISE
Det er tid for hjemreise. Dere kjøres til flyplassen i god tid før flyavgang.