Kultur og shopping i Krakow

Velkommen til byen som regnes som en av Europas vakreste. Hva er det som trekker besøkende til denne polske byen? Krakows historiske sentrum er på UNESCO`s verdensarvliste og dateres tilbake til det syvende århundre. Prisnivået er gunstig for vår lommebok, flyreisen er kort, Polen har god mat og godt øl. Alt man trenger for en fullkommen weekendtur!
Passer for

Høydepunkter

 • Mariakirken – Som de fleste store byer har alle en kirke som skiller seg ut, og Mariakirken i Krakow gjør akkurat dette. Kirken er i gotisk stil i murstein og er lett gjenkjennelig med sine to usymmetriske tårn. Ta deg tid til å besøke innsiden som er vakkert utsmykket, og huser Europas største altertavle i tre. For turister koster det noen zloty i inngangspenger.
 • Polen har historie som monarki, og denne historien kan du få vite mer om på Wawel slott datert tilbake til midten av 1300-tallet. Her er også Wawel katedralen der de polske kongene ble kronet og gravlagt.
 • Saltgruvene har i over 900 år stått for mye av Polens saltproduksjon, men er i dag et populært turistmål (av god grunn).
 • Andre ting som kan være av interesse er den politiske historien med kommunisme, pavehistorie, jødiske historie og ikke minst andre verdenskrig med Auschwitz og Birkenau konsentrasjonsleirer.
 • Du finner flere gode restauranter i byen. Vil du unne deg noe ekstra kan vi anbefale Restaurant Wierzynek, med storslått og ekstravagant interiør som i seg selv er en opplevelse. Kan også nevne Zazie Bistro, en fransk bistro som er Michelin Bib Gourmand 2018. En litt mer moderne restaurant som som passer både til lunsj og middag er Restaurant Karakter.

 

Priseksempelet er for flyreise fra Oslo tur/retur på en tilfeldig valgt helg og overnatting i delt dobbeltrom. Vi gjør oppmerksom på at prisene til flyselskapene er dynamiske, og avhengig av hvilken flyplass du reiser fra. Fortell oss om du har andre ønsker på dato og hvor du ønsker å reise fra i forespørselen, så setter vi opp et tilbud basert på dine ønsker.

Overnatting

Standard rom på Holiday Inn Krakow City Center
Fra kr. 5.700,- per person i dobbeltrom

Holiday Inn Krakow City Centre

Hotellet har innbydende gjesterom med gratis høyhastighets Wifi. Dette er et 4-stjerners hotell som ligger i sentrum av gamle Krakow, 800 meter fra det jødiske kvarter.
Dobbeltrom på Mercure Krakow Stare Miasto
Fra kr. 5.900,- per person i dobbeltrom

Mercure Krakow Stare Miasto

Et 4-stjerners hotell 10 minutts gange fra gamlebyen. Rommene er moderne og store og har trådløst internett. Hotellet har totalt 198 rom og suiter.
Dobbeltrom på Sheraton Grand Krakow
Fra kr. 7.750,- per person i dobbeltrom

Sheraton Grand Krakow Hotell

Dette er et 5-stjerners hotell beliggende i gåavstand til gamlebyen og rett ved Det Kongelige Wawel Slott. Det har 232 nyoppussede rom og suiter, er kjent for sin gode service og hyggelige personale.

Turen i bilder

Kultur og shopping i Krakow

 • Pris per person
  Fra kr 5.700,-
 • Reiselengde
  3 dager
 • Reisedato
  20. september 2024
 • Avreise fra
  På forespørsel
Hva er inkludert?
 • Fly Created with Sketch.
  Fly tur/retur
 • Hotel Created with Sketch.
  Overnatting i to netter
 • Icons/Bagasje ferie Created with Sketch.
  1 innsjekket bagasje + håndbagasje per person

Interessepunkter

Mariakirken
På markedsplassen Rynek Glowny står kirken fra 1300-tallet plassert. Et av kirkens kjennetegn er kirketårnene, med sin usymmetriske høyde og utsmykninger. Legenden sier at tårnene ble bygget av to brødre, hvorpå den ene drepte den andre da han fant ut at han hadde bygget et høyere tårn. Drapsvåpenet henger i Sukiennice, markedshallen på torget. Kirken forøvrig er bygget etter gotisk arkitektur, og har et av Europas vakreste interiør.
Wavel slott
Wawel slott ligger sentralt i Krakow med flott utsikt over Stare Miasto og den nærliggende Wisla-elven. Slottet er ikke bare én bygning, men en samling av katedral, palasser og «vanlige» bygg fra ulike tidsepoker. Wawel-slottet ble først og fremst brukt for et tilholdssted og sikkerhet for polske herskere og elite.
Saltgruvene
Ti kilometer sør-øst for Krakows sentrumskjerne ligger de kjente Saltgruvene i Wieliczka. De besøkende tas med ned langs dype ganger og trappetrinn til de kommer til et vakkert underjordisk museum som fordeler seg på både ganger og åpne kamre. Gruvene strekker seg helt ned til 327 meter under bakken. Hele 125 meter under bakken ligger det et postkontor og suvernirbutikker beregnet for de besøkende.
Holiday Inn Krakow City Center
Mercure Krakow Stare Miasto
Sheraton Grand Krakow