Lei feriehus i Kroatia i sommer

Drømmer du om sommerferie i Kroatia? Hva med å leie et feriehus eller en leilighet sammen med familien? Eller er det en seilferie langs den kroatiske skjærgården som står øverst på ønskelisten? En ferie i Kroatia vil by på idylliske småbyer, koselige restauranter, krystallklart vann, deilige strender og et herlig klima!

Nedenfor presenterer vi noen boalternativer på den bilfrie øya Lopud, samt fra-priser på seilbåter av ulike størrelser. Går du for et av disse alternativene, vil du garantert skape ferieminner for livet!
Passer for

Høydepunkter

Vi anbefaler øya Lopud:

 • Lopud er en bilfri øy med flotte sandstrender, 50 minutter med rutebåt fra Dubrovnik.
 • En ferie her er synonymt med rolig tempo, lave skuldre og milde sommerkvelder med god mat og drikke.
 • Stort og variert utvalg av restauranter, kaffebarer og butikker, i tillegg til både isbar og bakeri. Her finnes noen av de beste restaurantene i området, og internasjonale kjendiser ankrer opp yachtene sine i bukten for å spise på disse.
 • På kvelden samles ofte barna på isbaren for å leke og spille spill. Det er heller ikke uvanlig med «landskamper» i fotball mot lokale ungdommer på øyas fotballbane.
 • Dra på dagstur til naboøyene eller Dubrovnik. Det finnes også muligheter for å leie båt, kajakk og andre vannsportaktiviteter.
 • Lopud har flott natur og et stort nett av gangstier. Ta turen til Kastio (fortet på øyas høyeste punkt), Ponta (lysthuset på sørspissen) eller den gamle kirken på nordsiden. Alt er innenfor en times gange, på gode stier.

 

Slik kan seilferien se ut:

 • Med sine mange øyer, koselige havner, idylliske fiskerlandsbyer og skjermede bukter er Kroatia et paradis for både seile-entusiasten og den som vil nyte late dager på dekk.
 • Her finnes det mange seilbåter for utleie – de fleste i Split, som er et perfekt utgangspunkt for seilturen.
 • Fra Split når du enkelt kjente øyer som Brac, Hvar og Korcula. Det er heller ikke langt til de mindre øyene Vis, Lastovo og Mljet.
 • Vil du virkelig finne ro og fred er Kornati National Park en fantastisk samling av små og mellomstore øyer, helt vest i havet.
 • Vi deler gjerne tips om koselige havner og trygge ankringsplasser litt vekk fra «lysløypen» som alle normalt tar.
 • For å leie båt opp til 15 meter, kreves internasjonalt båtførerbevis og VHF sertifikat. Ønsker du båt med skipper, for å slippe ansvaret og samtidig dra nytte av skipperens lokalkunnskaper? Det fikser vi!
 • Det er mulig å kombinere 1 uke på seilbåt og 1 uke på land. Her anbefaler vi et flott resortanlegg ved Trogir, en liten kjøretur fra Split.

 

NB! Fra prisen er per person for rimeligste alternativ i én uke. Se fra-priser per hus/båt lenger ned. Sesongen er fra ca. april til oktober. I høysesongen (skoleferien) er det ønskelig med opphold på minimum én uke, ofte lørdag til lørdag. Turistskatt på EUR 2 per person per dag kommer i tillegg. Depositum kan kreves på noen steder. 

Flybilletter er ikke inkludert. Vi setter gjerne opp et pakketilbud til deg, hvor dette også er med i prisen. Fortell oss da hvor i Norge du ønsker å fly fra.

Overnatting

Balkong med sittegruppe og pergola. Foto
6 personer

Stor leilighet på Lopud (Nr 10)

Stor leilighet med flott beliggenhet i en liten blindgate på sørsiden av Lopudbukten, kun 100 meter fra sjøen og stranden. Terrassen utenfor huset har nydelig utsikt over bukten. Det er to soverom med dobbeltseng og en enkeltseng i hvert soverom. Samt sovesofa med oppredning i stuen. Leiligheten har enkel standard.
Priseksempel: 1 uke i juli fra kr 18.600,-.
Balkong med sittegruppe og sjøutsikt. Foto
5 personer

Leilighet i hus på Lopud (Nr 3)

I Lopud har vi en leilighet for tre personer, samt et ekstra rom som tar to personer. Dette er lyse leiligheter med enkel standard. Det er kun 100 meter til nærmeste strand og restaurant. Leilighetene ligger i et hus som inneholder totalt fem leiligheter og ett rom. Fra verandaen har du flott sjøutsikt.
Priseksempel: 1 uke i juli fra kr 25.500,-.
Basseng i frodig hage med sjøutsikt. Foto
4 personer

Villa med basseng på Lopud (Nr 9)

Tradisjonell villa som ligger 300 meter fra Lopud "sentrum". Villaen er over ett plan og innredet i gammeldags og sjarmerende stil. Den har et stort uteområde, og ikke minst et deilig basseng. Utsikten er upåklagelig. Dette er en villa i et av de flotteste bostedene på øya.
Priseksempel: 1 uke i juli fra kr 31.980,-.
Akter på seilbåt. Foto
2-8 personer

38 fots seilbåt fra Split

Seiling langs den kroatiske skjærgården er et paradis for alle som elsker å seile. Dette er en seilbåt på 38 fot med sengeplass til 8 stykker. Her er det tre lugarer, samt to ekstrasenger i salongen. Godt utstyrt båt. Det er mulig å bestille tilleggsutstyr til snorkling, vannski, padlebrett og lignende.
Priseksempel: 1 uke i juli fra kr 55.800,-.
Seilbåt seiler på havet. Foto
6 personer

35 fots seilbåt og leiligheter i Trogir

Én uke seiling og én uke på land. Seilbåten på 35 fot er godt utstyrt, med tre lugarer og sengeplass til 6 personer. Kombiner med 2 leiligheter i et moderne ferieanlegg utenfor Trogir (Seget Vranjica), en halv time fra Split. Leilighetene har ett og to soverom, god standard, og beliggenhet mot havet, kort fra restauranter og matbutikk.
Priseksempel: 2 uker i juli fra kr 91.800,-.
Seilbåt seiler i vinden med mennesker om bord. Foto
8 personer

45 fots seilbåt og leiligheter i Trogir

Én uke seiling og én uke på land. Seilbåten er godt utstyrt, med fire lugarer og sengeplass til 8 personer. Kombiner med 2 leiligheter på resort utenfor Trogir (Seget Vranjica), en halv time fra Split. Leilighetene er på 32 m2, med kombinert oppholdsrom og kjøkken, to soverom (et med dobbeltseng og et med enkeltsenger), to bad, og veranda med vakker utsikt.
Priseksempel: 2 uker i juli fra kr 137.400,-.

Turen i bilder

Lei feriehus i Kroatia i sommer

 • Pris per person
  Fra kr 3.100,-
 • Reiselengde
  1-2 uker
 • Reisedato
  Juni - august
 • Avreise fra
  På forespørsel
Hva er inkludert?
 • Icons/Feriehus Created with Sketch.
  Feriehus

Interessepunkter

Lopud
Bilfri øy hvor det finnes mange ferieboliger for familier og små grupper, både leiligheter og hus. Et paradis for barnefamilier, hvor du trygt kan slippe barna av gårde på egenhånd. Her kan du slappe av i rolig omgivelser, dra på oppdagelsesferd i området rundt, leie båt og bedrive vannsport. Vi kommer gjerne med tips til idylliske severdigheter som turister ellers aldri kommer i nærheten av.
Split
Split er hovedstaden i Dalmatia regionen og er en sjarmerende by med fascinerende historie som strekker seg tilbake til romertiden. Diocletian-palasset, som er oppført på UNESCOs verdensarvliste, er et eksempel på romersk arkitektur og huser en rekke butikker, restauranter og museer. Det er også et fantastisk sted å nyte en kopp kaffe eller et glass lokal vin mens du tar inn den fantastiske atmosfæren. Med sin beliggenhet ved Adriaterhavet er Split også et flott utgangspunkt for å utforske de omkringliggende øyene.
Dubrovnik
Dubrovnik er også kjent som «Perlen ved Adriaterhavet», og har en unik blanding av middelalderarkitektur, vakre strender og spennende historie. Bymurer omkranser den historiske gamlebyen, og en spasertur på disse gir en fantastisk utsikt over byen og havet. For de som ønsker avslapning og sol, tilbyr Dubrovnik en rekke nydelige strender langs Adriaterhavet. Banje-stranden, som ligger like i nærheten av gamlebyen, er spesielt populær. Her kan du nyte krystallklart vann og solfylte dager, mens du tar inn den vakre utsikten over byen.
Trogir
Trogir er en vakker middelhavsby oppført på UNESCOs verdensarvliste. En bro binder Trogir sammen med øya Ciovo, som har mange av de fineste badestrendene i området.
Hvar
Hvar blir sagt å være Kroatias mest solfylte øy, og denne ligger kun en times båttur sør for Split. Øya har et fantastisk klima og frodig natur.
Brac
Øya Brac, kanskje mest kjent for stranden Zlatni Rat, ligger kun en liten times båttur sør for Split og like langt fra naboøya Hvar. Brac har et mildt klima med varme og tørre sommere, frodig natur og er en av de mest solfylte stedene i Europa.
Korcula
Øya Korcula, med den historiske byen med samme navn, er en av de mest populære ferieøyene i Kroatia. Her finner du både gammel historie og flotte sandstrender. Til Korcula kommer du deg enkelt fra både Dubrovnik og Split - enten med bil og ferge eller med katamaran.
Vis
Øya Vis ligger ute i havet, ca 1 time og 30 minutters fergetur fra Split. Her finner du fjell og dype kløfter, men også flotte strender, krystallklart vann og hyggelige byer.
Kornati National Park
Kornati National Park er en unik øygruppe bestående av mer enn 140 øyer og rev, kjent for sin fantastiske natur og krystallklare vann. Kornati er et paradis for båtturer og dykking, og tilbyr sine besøkende en opplevelse av uberørt natur og fredelig avslapning.