Mat & vintur i Sør-Afrika med Osteperler

Bli med Jan Peter Aursnes på en rundreise i Sør-Afrika med tema mat & vin. Jan Peter er et kjent navn blant ostekjennere og blant Norges fremste eksperter i faget. Gled deg til å stifte nærmere bekjentskap med Cape Town, kåret til en av verdens vakreste byer. Turen går videre til den eksotiske lille byen Hermanus, kjent for sine fantastiske vandrestier, strender og hav. Du avrunder ditt velsmakende opphold med en retreat i vinmekkaet Boschendal.
Passer for

Høydepunkter

Osteperler inviterer til en uforglemmelig tur med mye spennende innhold. Her er det begrenset antall plasser, og førsteperson-til-mølla som gjelder!

 • Bli med til vinområdene Constantia, Elgin, Hemel en Aarde, Franschhoek, Stanford, Stellenbosch og Swartland. Turen passer for deg som er interessert i ost & vin og gode opplevelser. Duft og smak, visuelle inntrykk og ikke minst velvære og hygge. Reiseleder Jan Peter Aursnes er opptatt av at du skal få med deg både det sanselige og sjelelige underveis i både mat og drikke, og alle 7 vingårder er håndplukket av ham.
 • Unike møter med lokale produsenter og lynkurs i sør-afrikansk vin i regi av Cape Wine Academy.
 • Spektakulære naturopplevelser med Chapmans Peak Drive, Walker Bay og verdenskjente Fernkloof naturreservat med imponerende planter som kun finnes her.
 • Vandreturer i fjellene innenfor Hermanus og fra Kapp det gode håp ut til selve Kappunktet.
 • Besøk i Klippgat-grottene i De Kelders, der arkeologer har funnet noen av de tidligste restene etter Homo sapiens.
 • Omvisning på Robben Island av en tidligere politisk fange som også har bodd i Kristiansand.
 • Oppdag de hyggelige kunstgalleriene og nisjebutikkene i sjarmerende Hermanus.
 • Ikke minst er de herlige hotellene på denne rundturen verdt reisen i seg selv. Her kan du finne roen og nyte egentiden mellom utfluktene, i bassenget eller på en behagelig solstol.

Klikk her for å se en filmsnutt fra Creation Wines, et av stedene som besøkes i løpet av turen og som nylig er blitt kåret til DEN BESTE vingården i Afrika og 4. beste i verden.

 

Kontakt oss for mer informasjon:
Berg-Hansen Agder v/prosjektleder Anne Catrine
Tlf: 38 12 21 63
E-post: acvo@berg-hansen.no

Overnatting

Hotellrom med 2 senger, hvitt sengeteppe og sorte puter. Stripete tapet. Foto
4 NETTER

The Portswood Hotel

4-stjerners hotell beliggende i Waterfront-distriktet, med velutstyrte hotellrom og en innholdsrik frokost. Her er det kort avstand til V&A Shopping Mall og sentrum av Cape Town. Alle rom har aircondition og kaffe/te fasiliteter.
Hotellrom i duse farger med parkett på gulvet. havutsikt. Foto
4 NETTER

Windsor Hotel Hermanus

Sjarmerende 3-stjerners hotell beliggende over klippene i Hermanus, med panoramautsikt over havet. Kort vei til sentrum og strendene. Alle rom er moderne innredet med wifi. Her får du et oppgradert rom med vakker havutsikt.
Soverom med grønn tapet og utsikt over fjell. Foto
3 NETTER

Boschendal Retreat Cottages

Bo i bungalow på et vingods i Winelands-området i Stellenbosch - mellom gamle eiketrær og storslått natur. Start dagen med en svømmetur i bassenget, og på kvelden samles man i sittegrupper rundt leirbålet og nyter stillheten.

Turen i bilder

Din reiseleder

Nærbilde av mann med briller og blå genser. Foto

Jan Peter Aursnes, Osteperler

Jan Peter Aursnes blir med på hele turen. Han er utdannet siviløkonom, og har i tillegg utdannelse i norsk tradisjonsysting fra Sogn Jord- og Hagebruksskule. Han har for det meste jobbet i nærings- og nytelsesmiddelindustrien i Norge – med alt fra øl og kaffe til dypfryst mat. Han er medlem og training partner av Academy of Cheese i Storbritannia, og holder også andre ostekurs og smakinger. I tillegg er han veldig opptatt av mat, vin og kultur. Han dømmer gjerne under NM i ost og World Cheese Awards, blant annet i Bergen og Trondheim. Han er videre fagansvarlig for oster i Store norske leksikon og skriver om ost her og der samt på sine egne nettsider, osteperler.no.

Aursnes har skrevet to bøker, Unlock Your Future – The Key to a Fulfilling Life og Mine osteperler. Han guider fra tid til annen turer, mest om ost, blant annet under Cheese 2019 og Cheese 2023 i Piemonte, Italia. I mars 2024 skal han guide en tur til Käsefestival i italienske Süd-Tirol.

Jan Peter er hektet på ost av rå melk, siden det gjerne både har mer smak og tar vare på de naturlige stoffene som er i melken fra naturens side. Dette elsker han å fortelle om, og har som mål at flest mulig skal bli litt «osteklokere». Han er også opptatt av lokale mattradisjoner og ikke minst hvor maten kommer fra.

Mat & vintur i Sør-Afrika med Osteperler

 • Pris per person
  Fra kr 41.695,-
 • Reiselengde
  14 dager
 • Reisedato
  9. november 2024
 • Avreise fra
  Oslo
Hva er inkludert?
 • Fly Created with Sketch.
  Qatar Airways Oslo-Cape Town t/r
 • Icons/Bagasje ferie Created with Sketch.
  2 kolli innsjekket bagasje á 23 kg + 7 kg håndbagasje
 • Hotel Created with Sketch.
  4 netter på The PortsWood Hotel
 • Hotel Created with Sketch.
  4 netter på Windsor Hotel, Hermanus
 • Hotel Created with Sketch.
  3 netter på Boschendal Retreat Cottages
 • Kaffe frokost Created with Sketch.
  11 frokoster
 • Koffert jobb Created with Sketch.
  8 lunsjer
 • restaurant copy 3 Created with Sketch.
  8 middager
 • Koffert jobb Created with Sketch.
  7 vinbesøk inkl. smaking av ost og vin
 • boat copy Created with Sketch.
  Privat tur og omvisning på Robben Island
 • tickets copy Created with Sketch.
  Boulders Beach og Kapp det gode håp
 • tickets copy Created with Sketch.
  Kabelbane t/r Table Mountain
 • Koffert jobb Created with Sketch.
  Lokalguide alle dager
 • Koffert jobb Created with Sketch.
  Spesialist på mat og vin
 • Koffert jobb Created with Sketch.
  2 guidede fotturer med utdannet fjellguide
 • Koffert jobb Created with Sketch.
  All transport i hht. program

Interessepunkter

Dag 1: Avreise fra Oslo
Avreise fra Oslo Lufthavn. Flyreisen med Qatar Airways går over natten.
Dag 2: Ankomst Cape Town
Innsjekk på The Portswood Hotel. Introduksjon av Christine Lundy, fransk vin- og matekspert, bosatt i Cape Town. De første 4 nettene tilbringes i Cape Town - den vakre byen ved Sør-Afrikas spiss. Table Mountain ruver i bakgrunnen og gruppen utforsker Victoria & Albert Waterfront, byens svar på Aker Brygge.
Dag 3: Constantia-dalen
I Constantia-dalen blir det en skreddersydd opplevelse og møte med vinmaker på Constantia Glen. Vi kjører også den spektakulære Chapmans Peak Drive, besøker en township, og skal på konsert med Masi Violin Outreach.
Dag 4: Robben Island
Vi reiser til Robben Island og får omvisning av en tidligere politisk fange, som også har bodd i Kristiansand. Det blir også et besøk opp til ikoniske Table Mountain, og her tar vi i bruk kabelbanen.
Dag 5: Boulders Beach og Kapp det gode håp
Denne dagen skal vi besøke de verdensberømte kappingvinene på Boulders Beach. Det blir også en frivillig fottur fra Kapp det gode håp til Kappunktet med lokalguiden Pernille. På kvelden blir det kokkedemonstrasjon med 4-retters måltid på The Kelp Shack.
Dag 6: Hermanus
Neste stopp på reisen blir den sjarmerende småbyen Hermanus ved kysten, hvor vi sjekker inn på Windsor Hotel Hermanus. Her kan du se frem til hvite strender og en flott utsikt over havet. Fernkloof Naturreservat ligger et stenkast unna kysten. Denne dagen vil vi også besøke vinprodusenten Elgin Vintners.
Dag 7: Klipgat grottene og vinsmaking
Vi besøker Klipgat grottene. I De Kelders har arkeologer funnet noen av de tidligste restene etter Homo sapiens. Det blir også besøk på vingårder og osteprodusenter i Stanford og Bot River.
Dag 8: Hemel en Aarde
Besøk på utvalgte vingårder, møte med vinmakere i Hemel en Aarde. Gled deg til lunsj og vinsmaking på Creation, som nettopp ble kåret til den beste vingården i Afrika og 4. beste i verden i 2023!
Dag 9: Fernkloof Naturreservat
Vi legger opp til en frivillig fjelltur i Fernkloof naturreservat med Pernille. Det blir deretter tid til å slappe av på egenhånd, samt besøk til noen av byens attraksjoner. Kanskje du vil ta deg en tur til Grotto Beach?
Dag 10: Boschendal
Vingodset Boschendal i Franschhoek-distriktet blir siste stopp på vår rundtur, hvor vi skal utforske det vakre området og smake på edle dråper. Det blir Cap Classique Masterclass i Franschhoek med "Mr & Mrs Bubbles". Vi sjekker inn på Boschendal Retreat Cottages.
Dag 11: Stellenbosch
Omvisning i Stellenbosch, og lynkurs i sørafrikansk vin i regi av Cape Wine Academy.
Dag 12: Vinsmakinger i Swartland
Denne dagen besøker vi ulike produsenter i vindistriktet Swartland. Lunsj og prøvesmaking hos AA Badenhorst.
Dag 13: Hjemreise
Busstransport fra hotellet i Boschendal til den internasjonale lufthavnen i Cape Town. Fly hjem til Norge med Qatar Airways.
Dag 14: Ankomst Oslo
Turen er over, takk for denne gang!