Opplev Afrika: Cape Town og vinlandet Franschhoek

Kombiner den vakre storbyen Cape Town med nydelige smaksopplevelser i vindistriktet Franschhoek! Denne pakken er et eksempel på hva du kan oppleve i løpet av kun 4 netter. Uten tidsforskjell er nemlig Sør-Afrika perfekt, også for kortere turer! Det er selvfølgelig mulig å forlenge oppholder og legge til en safariopplevelse, flere dager i Cape Town, eller besøk til flere av vinområdene. Mulighetene er mange og vi skreddersyr etter dine ønsker og behov!
Passer for

Høydepunkter

Cape Town er en av verdens mest populære feriebyer, og noen sier den er verdens vakreste. Med Table Mountain i bakgrunnen, grønne Signal Hill og Lions Head i horisonten, og med sitt flotte havneområde i front, er det ikke vanskelig å forstå at dette blir kalt Sør-Afrikas moderby. Oppholdet i Cape Town kan fylles med en lang rekke spennende utflukter og aktiviteter (ikke inkludert):

 • Kapp Det Gode Håp, Chapmans Peak og Simon’s Town for å se de spesielle Kapp-pingvinene.
 • Ta gondolen, gå, eller klatre opp til det verdenskjente fjellplatået Table Mountain.
 • Walk to Freedom tour: Opplev den multikulturelle siden av Cape Town og bli kjent med lokale innbyggere og den rike kulturen som blomstrer i de lokale townshipene. Besøk «District Six» som under apartheidregimet ble sett på som et såkalt «hvitt område». Bydelen var i sin tid virkelig multikulturell, men under apartheid ble innbyggerne tvunget vekk, mer eller mindre over natten, og plassert i townships langt utenfor byen. Alle husene med innbo de ikke klarte bære med seg ble knust av bulldosere.
 • Museum: The Slave Lodge, District Six Museum og South African National Gallery er å anbefale. Eller Zeitz Museum of Contemporary Art Africa, som er et fantastisk galleri for afrikansk samtidskunst.
 • Strender: Camps Bay eller Clifton Beach er begge nydelige sandstrender og verdt et besøk.
 • Bo-Kaap er et spennende område i sentrum av byen, med brosteinsgater og berømte fargerike hus. Verdt et besøk!
 • Kirstenbosch Gardens – en av de få botaniske hagene som er på UNESCOs verneliste.
 • Ta en båttur ut til den kjente fangeøya; Robben Island, hvor Nelson Mandela sonet mesteparten av sin tid i fengsel.

Rundt Cape Town ligger vindistriktene, og i nesten 400 år har man laget vin her. Navn som Stellenbosch, Paarl og Franschhoek er kjente for de fleste vinkjennere. I denne pakken har vi lagt opp til to dager i Franschhoek.

Franschhoek er en liten landsby i vindistriktet øst for Cape Town, kjent for sine utmerkede restauranter, viner, vakre fjell og gjestfrihet. Sentrum er intimt med restauranter over alt, pannekake-kafeer, boutiquer og kunstgalleri. Landskapet mellom de mektige fjellene er frodig og vakkert, med grønne enger, vinmarker og åser. Mellom 1688 og 1690 ble området gitt til 200 franske hugenotter som hadde flyktet fra forfølgelse i Frankrike. Disse flyktningene begynte vinproduksjon.

I og rundt Franschhoek finnes det vinkjellere både over og under jorden, og det er her du virkelig kan boltre seg med gourmet måltider!

 

NB! Vi gjør oppmerksom på at prisen i denne pakken er fra-pris, og er per person i delt dobbeltrom. Flyreisen er ikke inkludert, men vi kan selvfølgelig sette opp et tilbud til deg på hele pakken inkludert flyreise.

Overnatting

Vakker utsikt fra balkongen på Commodore Hotel

Commodore Hotel

Commodore Hotell er et 4-stjerners hotell ved Waterfront. Her finner du et stort utvalg restauranter, butikker og andre flotte attraksjoner. På ettermiddagen kan vi anbefale middag på en av de gode sjømatrestaurantene som ligger som perler på en snor langs havneområdet. Hotellet har svømmebasseng, restaurant, bar, spa, gym og sauna.
Utsikt fra balkong på La Fontaine Guest House i Franschhoek

La Fontaine Boutique Hotel

Dette koselige 4-stjerners hotellet i Franschhoek er vakkert innredet med farger og et luksuriøst design. La Fontaine har 17 romslige suiter i ulike romkategorier, i tillegg til to svømmebasseng perfekte for varme dager. Boutiquehotellet ligger i kort avstand fra hovedgaten i Franschhoek hvor du finner mange restauranter, butikker og gallerier.

Turen i bilder

Opplev Afrika: Cape Town og vinlandet Franschhoek

 • Pris per person
  Fra kr 7.200,-
 • Reiselengde
  4 netter
 • Reisedato
  Når du vil
 • Avreise fra
  På forespørsel
Hva er inkludert?
 • Koffert jobb Created with Sketch.
  Transfer til Commodore Hotel
 • Koffert jobb Created with Sketch.
  Transfer til Franschhoek
 • Koffert jobb Created with Sketch.
  Transfer til Cape Town Int. Flyplass
 • Hotel Created with Sketch.
  4 netter i delt dobbeltrom
 • Koffert jobb Created with Sketch.
  Frokost
 • Koffert jobb Created with Sketch.
  Wine Tram
 • Kart pin 2 Created with Sketch.
  Parkavgifter

Dagsprogram

DAG 1: ANKOMST CAPE TOWN
Ved ankomst Cape Town Int flyplass blir dere møtt og kjørt til hotellet. Turen fra flyplassen til hotellet tar ca. 30 minutter
Innsjekk på Commodore Hotel
Ved ankomst i Cape Town sjekker dere inn på hotellet og har ettermiddagen til fri disposisjon.
DAG 2: OPPLEV CAPE TOWN
Om ønskelig kan vi skreddersy et dagsprogram i Cape Town, basert på dine ønsker. Alle utflukter kan bestilles med engelskspråklig guide. Noen eksempler på utflukter finner du nedenfor.
Table Mountain
Ta gondolen, gå, eller klatre opp til det verdenskjente fjellplatået. Nyt fantastisk utsikt over byen, kanskje kombinert med den vakre solnedgangen?
Walk to Freedom
Opplev den multikulturelle siden av Cape Town og bli kjent med lokale innbyggere og den rike kulturen som blomstrer i de lokale townshipene. Vi legger opp til et besøker innom «District Six».
Bo-Kaap
Bo-Kaap er et spennende område i sentrum av byen med brosteinsgater og berømte fargerike hus. Verdt et besøk!
DAG 3: FRANSCHHOEK
Etter frokost og utsjekk blir dere hentet på hotellet i Cape Town og kjørt til Franschhoek.
Innsjekk på La Fontaine Boutique Hotel
Ved ankomst i Franschhoek sjekker dere inn på hotellet og har dagen til fri disposisjon.
DAG 4: OPPLEV FRANSCHHOEK
Wine Tram
Franschhoek Wine Tram er en av de beste måtene å oppleve Franschhoek-dalen på. Nydelige vingårder, spektakulært landskap, gjestfrihet, måltider i verdensklasse, gode viner og 300 års historie. Her blir dere kjørt rundt og har muligheten til å hoppe av på ulike vingårder, i tillegg til andre spennende stoppesteder. Jernbanen ble bygget i 1904 som et alternativ for gårdbrukere og deres okser som fraktet produkter til markedet. Innsjekk på billettkontoret 10 minutter før avgang. Om dere vil reservere bord på en av restaurantene på turen hjelper vi gjerne til med det i forkant..
DAG 5: HJEMREISE
Etter frokost blir dere hentet og kjørt til flyplassen i Cape Town. Turen hit tar ca. 1 time.