Sicilia – sol, hav og kulturskatter. Direkte fra Kjevik

Italias største øy sjarmerer folk i alle aldre, med krystallklart vann og småbyer hvor du kan dykke inn i smug og arkitektoniske perler. Her får du en unik sjanse til å fly direkte fra Kjevik, med behagelige flytider som gjør at du får mye ut av 4 dager.

Gå i fotsporene til HBO-suksessen «White Lotus» (sesong 2) og opplev vakre og forførende Taormina, med sin slående vakre utsikt over vulkanen Etna og naturreservatet Isola Bella. Gled deg til et behagelig klima, spennende utflukter, innbydende kaféer, italiensk mote og lokale delikatesser.
Passer for

Høydepunkter

Nå er Sicilia i vinden som aldri før, og vi gjentar fjorårets suksess med fly direkte fra Kjevik til denne herlige øya. Du velger selv om du ønsker å overnatte oppe i selve Taormina eller i strandområdet ved den lille feriebyen Giardini Naxos langs østkysten av Sicilia.

Det er ikke noe problem å fylle tiden. Nyt nærheten til havet i Giardini Naxos. Ta deg en rusletur gjennom gågaten i fasjonable Taormina, mens du tar en cappuccino og beundrer utsikten 200 meter over det azurblå havet. Eller du kan ta deg en tur opp til Castelmola oppe i høyden, med instagramvennlige motiver i fleng. Mamma mia – que bello! Ønsker du å utforske filmlokasjonene til Gudfaren eller White Lotus er det bare å ta for seg av muligheter. Den vininteresserte vil bli positivt overrasket over vinprodusentene som holder til på nordsiden av Etna.

Middelhavets største øy har mye å by på av historie helt tilbake til antikken, og det er imponerende amfiteatre i flere byer. En kabelbane forbinder kysten og strendene ved Mazzarò og Isola Bella med fjellbyen Taormina i høyden. Velkommen til Sicilias svar på Amalfi-kysten.


Gled deg til vår brede utfluktsmeny som det kommer mer info om senere. Noen utfluktsforslag her:

 • Utflukt til Etna Nasjonalpark med firehjuling
 • Båttur langs den fascinerende klippekysten utenfor Isola Bella
 • Tur til landsbyen Savoca i Gudfarens fotspor
 • Vinsmaking og besøk på en lokal vingård


Flytidene blir som følger:
Avreise fra Kjevik torsdag 10. oktober kl.08.00, med ankomst Catania kl. 11.50.
Retur fra Catania søndag 13. oktober kl.18.00, med ankomst Kjevik kl. 21.50.

Vi tar forbehold om at flytidene kan endre seg.


Kontakt oss for mer informasjon:
E-post: ferie.krs@berg-hansen.no
Telefon: 38 12 00 00

Overnatting

Hvit murbygning utenfra, i kveldslys. Foto
Fra kr 12.290,- per person

Hotel Villa Athena, Giardini Naxos

3-stjerners hotell med enkle (tidvis små) rom, hvor alle har en liten balkong som vender ut mot hovedgaten. Sentral beliggenhet ved havnen og sentrum av Giardini Naxos, kun 100 meter fra havet. Du har tilgang til nabohotellets fasiliteter som omfatter restaurant, privat strand, innendørs basseng og badstu. Frokostbuffet serveres på nabohotellet. Enkeltrom på forespørsel.
Pastellfarget bygning med strand og turkist hav i bakgrunnen. Foto
Fra kr 13.890,- per person

Hellenia Yachting Hotel, Giardini Naxos

4-stjerners hotell i gangavstand til Giardini Naxos og med direkte tilgang til stranden. Hotellet har utendørs basseng med solstoler, og det holder en klassisk stil inspirert fra det gamle grekenland. Spa-avdelingen tilbyr behandlinger mot betaling. Flere romkategorier med mulighet til å oppgradere til havutsikt på forespørsel.
Dobbeltseng med hvitt sengetøy, grønnstripet tapet og lyse farger. Foto
Fra kr 14.990,- per person

Il Piccolo Giardino, Taormina

Hotellet er 3-stjerner superior, og ligger midt i Taormina med gangavstand til kabelbanen som tar deg til strendene. Hotellet ble totalrenovert i 2020 og fremstår i dag som fresht og intimt, med flott utsikt over havet og Etna. Hotellets restaurant vender ut mot en hyggelig hage, og fra takterrassen kan du nyte solsengene eller ta en dukkert i bassenget.
Lyst innredet rom med en dobbelseng. To veggmonterte lamper og beige tapet. Foto
Fra kr 13.290,- per person

Hotel Villa Esperia

Dette 4-stjerners hotellet ligger et stenkast fra havet, midt i Mazzarino-bukten i et idyllisk område av stranddelen av Taormina. Hotellet ligger likevel kun 100 meter fra taubanen som bringer deg rett opp til gamlebyen i løpet av 5 minutter (koster ekstra) Hotellet er tidsriktig innredet og her finner du en bar, panorama soldekk med liggestoler rundt et basseng. Det er også treningsrom, restaurant samt kort vei til strand. Vi tilbyr flere ulike romkategorier både med og uten balkong og havutsikt. (2 bilder)
Dobbelseng i brunt sengeteppe, hvite vegger og et vindu med lyseblå gardin i bakgrunnen. Foto
Pris fra kr 12.990,- per person

Hotel Baia Azzura (Mazzaro)

Et intimt 3-stjerners hotell beliggende i Mazzaro-bukten ved foten av Taormina. Her har du nærhet til strendene og det lille tettstedet Mazzaro. Samtidig som du har få meter å gå til taubanen som går opp til gamlebyen i Taormina. Hotellet byr på funksjonelle rom, en frokostrestaurant, bar samt en hyggelig takterrasse med utsikt over havet. Ønsker du en dukkert, er det kort vei ned til stranden i Mazzaro. (2 bilder)

Turen i bilder

Din reiseleder

To erfarne representanter fra Berg-Hansen blir med ombord på flyet og er tilgjengelige under hele oppholdet på Sicilia.

Sicilia – sol, hav og kulturskatter. Direkte fra Kjevik

 • Pris per person
  Fra kr 12.290,-
 • Reiselengde
  4 dager
 • Reisedato
  10. oktober 2024
 • Avreise fra
  Kristiansand
Hva er inkludert?
 • Fly Created with Sketch.
  Direktefly t/r Kjevik
 • Fly Created with Sketch.
  Flyskatter
 • Koffert jobb Created with Sketch.
  1 stk. innsjekket bagasje á 20 kg
 • Koffert jobb Created with Sketch.
  Håndbagasje 5 kg
 • Kaffe frokost Created with Sketch.
  Enkel servering og 1 drikke om bord
 • Hotel Created with Sketch.
  3 netter i delt dobbeltrom på valgt hotell
 • Koffert jobb Created with Sketch.
  3 frokoster
 • Koffert jobb Created with Sketch.
  Representant fra Berg-Hansen

Interessepunkter

Ankomst Catania flyplass
Du blir møtt på flyplassen og etter ankomst vil du bli kjørt med buss til ditt valgte hotell
Fjellbyen Taormina
Fjellbyen Taormina troner majestetisk over Det joniske hav. Her kan du handle og nyte utsikten. Byen forbindes med strendene via en kabelbane, og det går også en sti langs fjellsiden dersom du ønsker å ta beina fatt. Fra Giardini Naxos er det ca 7 km avstand til Taormina (buss eller taxi).
Dagstur til Etna Nasjonalpark
Du får mulighet til å melde deg på en utflukt til Nasjonalparken Etna, hvor du får oppleve det fascinerende området rundt vulkanen. Det blir busstransport til og fra hotellet, og med deg på utflukten har du en lokalguide. Mulighet å velge tur med jeep eller firehjuling.
Båttur langs grottene ved Isola Bella
Vi tilbyr en frivillig båttur langs den spennende klippekysten nedenfor Taormina. Her må vi selvfølgelig ta forbehold om egnet vær.