Vin og trøffelfestival i verdensberømte Piemonte, Italia

Bli med på vin og trøffelfestival i Piemonte - regnet som et av verdens beste vindistrikter. Med base i Barolo blir det blant annet besøk hos lokale vinprodusenter og den kjente Trøffelfestivalen i Alba. En uforglemmelig dag blir det garantert når du får bli med en trøffeljeger på jakt etter «kjøkkenets diamant». Du vil bli trygt ivaretatt på hele turen av en dyktig reiseleder som også er en erfaren vinspesialist.
Passer for

Høydepunkter

 • Piemonte er kjent for sine gode viner, eksklusive trøfler og er et av Italias beste matdistrikter. Området er rikt på historie, har mange gamle slott, og landskapet består av grønne, bølgende daler med vinranker.
 • Vin fra Barolo er verdenskjent, og med base her blir det besøk på flere vingårder i området med vinsmaking.
 • Vi besøker den kjente, årlige trøffelfestivalen i Alba. Landsbyen er berømt for sine hvite trøfler og er gourmethovestad i Piemonte. Sjeldne og dagsferske trøfler omsettes her for mellom kr 3-5.000,- per hekto.
 • Bli med på trøffeljakt i La Morra. En «trifulao» med hund tar deg med ut i skogen for å oppleve den spennende jakten.
 • Vinmuseet i Barolo ligger i en gammel borg, og er sett på som det mest innovative vinmuseet i Italia. Gjennom interaktive utstillinger kan du lære mer om vinens historie, kultur og tradisjon.
 • På Montanaro destilleri fremstiller de Grappa av druerestene som blir igjen etter vinproduksjonen. Her blir det guidet omvisning og grappa-smaking.
 • Middager på lokale gourmetrestauranter.
 • Bo på koselige Hotel Barolo som blir drevet av 3. generasjon i familien.
 • Reiseledelse av dyktig norsk erfaren vinspesialist.

 

NB! Prisen er per person i delt dobbeltrom. Det er mulig med enkeltrom fra kr 14.990,-. Prisene er basert på valutakurser pr. januar 2024. Det er ikke inkludert tips til guider og bussjåfør, drikkevarer utover det som er nevnt i program, eller reise- og avbestillingsforsikring.

Overnatting

Utsikt mot Barolo fra hotellrommet. Foto
3 stjerner

Hotel Barolo

Koselig familiedrevet hotell beliggende i gangavstand til landsbyen Barolo. Hotellet har restaurant og vinkjeller, og ligger omkranset av sin egen vingård. Utendørs svømmebasseng som er åpen i sesong.

Turen i bilder

Vin og trøffelfestival i verdensberømte Piemonte, Italia

 • Pris per person
  Fra kr 13.790,-
 • Reiselengde
  3 netter
 • Reisedato
  18. oktober 2024
 • Avreise fra
  Oslo
Hva er inkludert?
 • Fly Created with Sketch.
  Fly Oslo - Milano t/r
 • Icons/Bagasje ferie Created with Sketch.
  1 kolli innsjekket bagasje + håndbagasje
 • Hotel Created with Sketch.
  Overnatting i delt dobbeltrom
 • restaurant copy 3 Created with Sketch.
  Frokost, lunsj og middag som beskrevet i program
 • tickets copy Created with Sketch.
  Inngang trøffelfestival
 • Koffert jobb Created with Sketch.
  Vinbesøk i Barolo
 • Koffert jobb Created with Sketch.
  Grappa-smaking
 • Stjerne Created with Sketch.
  Trøffeljakt i La Morra
 • Koffert jobb Created with Sketch.
  Busstransport som beskrevet i program
 • Koffert jobb Created with Sketch.
  Reiseleder

Dagsprogram

DAG 1: BAROLO
Ankomst Milano Lufthavn
Reiseleder møter deg på Oslo Lufthavn tidlig om morgenen. Ved ankomst på flyplassen i Milano er det transport med buss i rundt 2 timer til Barolo-distriktet i Piemonte.
Innsjekk Hotel Barolo
Innsjekking på sjarmerende Hotel Barolo, som ligger ved landsbyen Barolo.
Vinmuseet
Etter at alle har funnet seg til rette på rommet, blir det en spasertur til byens vinmuseum, som ligger i en gammel borg i landsbyen. Dette er det mest innovative vinmuseet i Italia, og her kan du lære mer om vinens historie, kultur og tradisjon gjennom interaktive og interessante utstillinger.
Besøk hos Marchesi di Barolo
Turen fortsetter til vinprodusent Marchesi di Barolo. Den adelige tittelen er båret av familiens mannlige overhode; Falletti, som var markien av Barolo eller «il Marchesi di Barolo». Etter en omvisning, som inkluderer et innblikk i den tradisjonelle produksjonsprosessen, får du smake på to av deres viner.
Middag på Ristorante Brezza
Om kvelden samles alle til en velkomstmiddag i hotellets restaurant, Ristorante Brezza. Restauranten serverer tradisjonelle retter fra regionen. Middagen er inkludert i prisen.
DAG 2: TRØFFEL OG VIN I LA MORRA
Trøffeljakt
Etter frokost på hoteller blir det besøk til La Morra, en vakker liten middelalderby med vingårder og vinranker så langt øyet kan se. Her får du en uforglemmelig dag på et lokalt gårdshus og vingård. En ekte trøffeljeger, «trifulao», med hund tar deg med ut i skogen for å oppleve den spennende trøffeljakten. Trøflene kan bli inntil 500 gram, men er normalt mye mindre. Deres spesielle lukt, intense smak og krevende vekstforhold har gjort trøflene til en svært kostbar råvare, og blir kalt «kjøkkenets diamant» på grunn av sin høye pris.
Besøk på lokal vingård
Etter trøffeljakten blir det besøk på en lokal vingård som har produsert viner av høy kvalitet i fire generasjoner. Her får du en omvisning i vinkjelleren, før du nyter en tradisjonell 3-retters lunsj, med tre glass vin inkludert.
Cappella delle Brunate
På vei tilbake til Barolo stopper du ved Cappella delle Brunate, Barolo-kapellet, som er et fargerikt og moderne innslag i det tradisjonelle landskapet av bølgende åser og vingårder.
Kveld til fri disposisjon
Det er ikke felles middag denne dagen, men reiseledere hjelper deg gjerne med å finne en passende restaurant denne kvelden.
DAG 3: FESTIVAL OG GRAPPA
Trøffelfestival i Alba
Etter frokost på hotellet blir det en halvtime kjøring med buss til Alba for å besøke den årlige trøffelfestivalen. Landsbyen er berømt for sine hvite trøfler og er kjent som Piemontes gourmethovedstad. Her selges de sjeldne og kostbare hvite Alba-trøflene. Under trøffelfestivalen får hele området en lun og kompleks aroma fra de tusenvis av ferske trøflene som omsettes her. Alba sentrum er fullpakket av turister og trøffelkjøpere. Du får mulighet til å rusle rundt på egenhånd, se på folkelivet og spise lunsj. Lunsj er for egen regning, og det er enkelt å finne gode og rimelige lunsjsteder, da byen er full av salgsboder med god drikke, grillmat og annet snadder.
Grappa-smaking i Gallo
Kjøreturen fortsetter til Gallo, for å lære mer om hva de gjør med druerestene som blir igjen etter vinproduksjonen. Det blir besøk på Montanaro destilleriet, hvor du får en guidet omvisning og grappa-smaking. Deretter returnerer du til Barolo.
Middag på Ristorante La Torricella
Om kvelden møtes alle for avskjedsmiddag på Ristorante La Torricella i Monforte - et måltid som også er inkludert i prisen. Gourmetrestauranten ligger oppe i åsen på en gård, som også produserer sin egen vin. Retur til hotellet etter middag.
DAG 4: VINGÅRD OG RETUR
Besøk på G.D. Vajra
Etter frokost sjekker du ut av hoteller, og blir kjørt med buss til vingården G.D. Vajra, en kort kjøretur unna. Vingården er drevet av den gjestfrie familien Vajra. De produserer både røde, hvite og rosé viner. Du får en omvisning i vinkjelleren, med påfølgende vinsmaking.
Castello di Grinzane Cavour
Videre går turen til Grinzane Cavour. På en høyde omgitt av vingårder, dominerer landsbyens vakre UNESCO-vernede slott landskapet. Du besøker slottet og får en fantastisk utsikt over området. Her finnes også Langhe Museum, som blant annet huser originale møbler og kunst fra 1800-tallet.
Transport til Milano Lufthavn
Turen er over, og du transporteres til flyplassen i Milano. Flyreise hjem til Oslo.