Tilbake

Erstatt utenlandsturen med disse norske perlene i sommer

Sommeren kommer raskere enn vi aner, og flere av oss har begynt planleggingen av årets sommerferie. For de aller fleste, så blir det norgesferie i år også. Norge er kåret til et av verdens fineste ferieland, så det legger absolutt ingen demper på stemningen!

For selv om mange hadde håpet og drømt om en tur til utlandet, er vi utrolig heldige som bor i et så langstrakt, variert og vakkert land. Tilbudene er mange og gode – her får du noen eksempler på hvordan du kan erstatte utenlandsdrømmen din med norske reiselivsperler.

Interrail fra sør til nord

En togreise igjennom Europa, Den transsibirske jernbane eller Orientekspressen står høyt opp på drømmelisten til reiseglade nordmenn. Men jammen har vi mange utrolig flotte togstrekninger her til lands også. Hva med å pakke sekken, og dra på interrail-ferie fra sør til nord i Norge?

For inspirasjon, les vår kåring av landets 5 flotteste togstrekninger.

Eksotiske opplevelser

Skulle du egentlig på oppdagelsesferd i et av klodens eksotiske hjørner? Ta turen opp til vår egen eksotiske perle, Svalbard. Her får du kjenne på rå natur og et hav av deilige smaker. Svalbard er det mest eksotiske Norge har å by på, og vi kan garantere en uforglemmelig reise!

Les mer om Svalbard her, for inspirasjon.

Intimt og nært

Var det små Italienske landsbyer med trange gater og sjarmerende kaféer som stod øverst på ønskelisten? I år anbefaler vi heller et besøk til den lille og varme bergstaden Røros, som er en del av UNESCOs verdensarvliste. Bo på et historisk rom, og spis lokalprodusert mat og drikke av høyeste kvalitet.

Klikk her for mer informasjon om unike opplevelser i Røros.

Aktiv ferie

Hadde du håpet på en aktiv ferie blant høye fjell i Sveits eller Frankrike? Vel, er det noe vi har her i Norge, så er det vakre fjellområder. Hva med å utforske de majestetiske Sunnmørsalpene istedenfor? Med utgangspunkt i Sagafjord Hotell, kan du ha en aktiv ferie både til fjells og på fjorden. Ålesund, Geiranger, Runde, Loen, og den vakre Hjørundfjorden er også lett tilgjengelig herfra. På dette stedet vinner du garantert konkurransen om de flotteste feriebildene!

Denne turen har gått ut på dato, men send oss gjerne en forespørsel!

Storbyferie

Hadde du gledet deg til shopping, kunstmuseer og gastronomiske høydepunkter i en Europeisk hovedstad? Rett blikket ditt mot Oslo, for du trenger faktisk ikke reise lenger for å oppleve alt dette. Oslo er en fantastisk storby å feriere i på sommeren.

Les mer om verdens beste hovedstad, Oslo, her.

Luksusliv om bord en privat yacht

Var planen å reise til den Franske Riviera og tilbringe late dager om bord en yacht? Frykt ikke. I en av Norges flotteste fjorder, Lysefjorden, kan du oppleve en eksklusiv og uforglemmelig tur om bord egen yatch med kaptein. Senk skuldrene, kjenn på luksusen og nyt den fantastiske utsikten.

Denne turen har gått ut på dato, men send oss gjerne en forespørsel!

Med historie i sentrum

Brenner du for historiske steder, og hadde ønsket å tilbringe sommerferien i en historisk by i Europa? Utsett Europa-turen og vend snuten mot Rjukan istedenfor. Rjukan står på UNESCOs verdensarvliste, og er kjent for historien om tungtvannet, og den majestetiske Gaustatoppen

Klikk her for mer informasjon om spennende opplevelser på Rjukan.

Ta med familien til «Syden»

For mange er sydenturen hver sommer en fast tradisjon. Vi nordmenn elsker solrike dager ved stranden. Vi er derfor heldige som kan dra sydover i eget land – kanskje du i år skal dra til vår aller sydligste by, Mandal? Bo på Mandal Hotel, der du hver morgen våkner opp til vakker utsikt og bølgeskvulp. Mandals vakreste strand, Sjøsanden, ligger kun 5 minutters rusletur fra hotellet.

Les mer om Norges sydligste by og hotell her.