Tilbake

Opplev de verdenskjente grottene i Carvoeiro

Har du hørt om grottene i Carvoeiro? Dette unike naturfenomenet finner du langs den vakre Algarvekysten i Portugal. De fascinerende grottene har blitt verdenskjente, og er definitivt noe du bør oppleve i løpet av livet.

Carvoeiro – en sjarmerende fiskelandsby

Carvoeiro er en gammel fiskelandsby, som fra gammelt av har sloss mot både pirater og erobrere. I dag møtes du av en moderne turistdestinasjon, som heldigvis har klart å holde på sjarmen tross turistene inntog.

Carvoeiro byr på en rolig og varm atmosfære. De fleste som kommer hit tiltrekkes av de gyldne sandstrendene og det varme klimaet, men det er også en hel del å gjøre for den aktive. Dette gjør den lille byen perfekt for både barnefamilien, vennegjengen og kjæresteparet.

Byen ligger rett på stranden, som er én av områdets aller vakreste. Den er ikke så stor, så vær forberedt på at det kan bli folksomt her i de travleste sommermånedene. Som et alternativ finner du den vakre Praia do Vale de Centeanes et lite stykke unna.

De vakre sandstrendene og det dramatiske klippelandskapet på Algarvekysten tar pusten fra de fleste av oss. Mitt første møte med denne delen av verden var et lykkelig et, og jeg er ikke i tvil om at jeg skal tilbake. Portugal er perfekt å oppleve med leiebil, da avstandene er små og stoppestedene er mange. Sjekk ut bloggen min om Portugals ville kystlandskap, for mer inspirasjon.

Opplev den spektakulære «Algar de Benagil»

Grottene i Carvoeiro har som tidligere nevnt blitt verdenskjente, og du finner ikke lignende naturfenomen andre steder i verden. Det er med andre ord helt obligatorisk å ta en nærmere titt på grottene, når du først er på disse traktene.

Den mest spektakulære grotten heter Algar de Benagil, og den er faktisk så vakker som den ser ut som på bildene. Du finner den ved siden av Praia de Benagil, 8 minutters kjøretur fra vårt anbefalte hotell i Carvoeiro, Tivoli Carvoeiro Algarve Resort.

Den beste måten å oppleve grottene, inkludert Algar de Benagil, er ved å ta en guidet båttur langs kysten. Du kommer nemlig kun inn i Benagil-grotten ved hjelp av sjøveien. Fordi dette er en svært populær aktivitet, anbefaler jeg deg å gjøre dette så tidlig som mulig på morgenen. Da unngår du båt-køen som svært ofte oppstår. Guiden tar deg med inn i flere spennende grotter, men antall avhenger selvfølgelig av hvor lang båttur du bestiller. De fleste båtturene tar rundt 2 timer, og koster et sted mellom 30 – 40 Euro. Et tips er å finne et selskap som tilbyr små båter. Liten båt betyr færre mennesker og mindre venting. Turen bestiller du direkte på Praia de Benagil, eller på nettet.

Et annet alternativ for å oppleve de vakre grottene er å leie kayak og padle på egenhånd, eller å delta på en guidet kayaktur.

Én ting er sikkert; har du ikke opplevd grottene rundt Benagil, så har du ikke vært i Algarve sånn på ordentlig 😉

Aktiviteter i og rundt Carvoeiro

Som nevnt innledningsvis er Carvoeiro en perfekt feriedestinasjon for den aktive.

Her finnes det flotte turopplevelser for den vandreglade, hvor du kan gå på egenhånd eller sammen med guide. Den mest kjente vandreturen er O Percurso dos Sete Vales Suspensos, der du går langs de vakre klippene fra Praia da Centeanes til Praia da Marinha, forbi Algar de Benagil. En annen populær gåtur er Carvoeiro Boardwalk, som tar deg fra sentrum av byen og ut til Algar Seco – en fascinerende steinformasjon ute ved havet. Jeg vil på det sterkeste anbefale disse to turene.

Carvoeiro er også et populært sted for vannsport, så dersom du er glad i dykking eller snorkling finnes det gode muligheter her.

Dersom du spiller golf finner du to flotte 18-hulls golfbaner like i utkanten av byen, Gramacho Golfbane og Vale da Pinta Golfbane. Du har også golf i den historiske nabobyen Silves.

Golf eller ei, så er Silves verdt et besøk. Silves var tidligere hovedstad i Algarve, og har på enestående vis bevart sitt historske uttrykk. Byen er berømt for sitt vel bevarte Mooriske slott, sin vakre arabiske arkitektur og for sine flisebelagte gater. Slottet bør absolutt besøkes, både for sin vakre hage og for panoramautsikt over byen. Et besøk innom byens gamleby er også et must, og dette er som å reise tilbake i tid. Merk deg at byen er bygget på en åskam, så det kan bli slitsomt å gå her med flip-flop sandaler. Ta med andre ord på deg gode sko. Om sommeren arrangeres det en middelalderfestival her, som tiltrekker seg turister fra hele verden. Her finner du også massevis av gode restauranter, som serverer tradisjonell portugisisk mat.

Anbefalte spisesteder

Den lille byen er full av små sjarmerende restauranter, og det dukker stadig opp nye. Sjømat er en sikker vinner her, og du bør absolutt teste ut Portugals nasjonalrett som er store stekte sardiner. Det høres kanskje ikke så fristende ut, men det er veldig godt.

Sjekk ut den flotte restauranten Gum Tree Restaurante & Lounge Bar, som byr på live musikk i nydelige omgivelser. Dette er en liten oase, med flott terrasse, hage, innendørs- og utendørs fasiliteter, bar og basseng. De serverer en variasjon av portugisiske- og internasjonale retter. Prisene er forholdsvis gode og servicen er upåklagelig. Restauranten ligger på Estrada do Farol, kun 7 minutters gange fra Tivoli Carvoeiro Algarve Resort.

Jeg anbefaler deg også en tur innom restauranten Chef’s Kitchen, som har totalrenovert lokalene sine. Restauranten består av hele tre etasjer, med en flott takterrasse på toppen. Menyen skiller seg ut fra de andre spisestedene i området, med retter som Libanesiske kjøttboller, kalv og foie gras, og Wagyu Beef burger. De tilbyr også en barnemeny, så dette er et perfekt valg for barnefamilien.

Er du glad i indisk mat så er Pani Restaurant Carvoeiro det eneste riktige valget. Her spiser du utrolig god mat, mens du ser ut over den vakre stranden. De serverer alle de tradisjonelle rettene som vi alle elsker, i tillegg til noen egne spesialiteter. En enestående takterrasse, vinkjeller, bar og flotte innredede lokaler gjør dette til et godt valg. Prisnivået er sånn midt på treet, så min konklusjon er at du får mye for pengene.

Bo på Tivoli Carvoeiro Algarve Resort

Det finnes flere fine hoteller her, men vi anbefaler deg å teste ut Tivoli Carvoeiro Hotel. Dette er et nyoppusset 5-stjerners hotell, med fenomenal frokost, spa og basseng. Stranden og Atlanterhavet ligger rett utenfor, og hotellet byr på en sjelden utsikt mot klipper, grotte, sjø og fjell.

Hotellet har til sammen 248 rom i ulike romkategorier, og de er alle utstyrt med wifi, Nespresso maskin, badekåpe- og tøfler. Velg et rom med havutsikt, det er vel verdt de ekstra kronene. Skal du på kjærestetur har du også muligheten til å unne deg et rom med utendørs boblebad.

Hotellet er svært barnevennlig og tilbyr mindre basseng for de små. I tillegg er det lekerom med barnepass, uten ekstra kostnad. Lekerommet er perfekt plassert like ved bassenget. Som forelder kan du med andre ord slappe av i solen, mens de minste barna koser seg.

Se det fantastiske hotellet på video

Vil du også oppleve dette utrolig fascinerende stedet?

Sjekk ut vår inspirasjonstur til Carvoeiro, som inkluderer overnatting på Tivoli Carvoeiro Hotel.

Ønsker du å snakke med en av våre ferieeksperter er du velkommen til å sende oss en forespørsel eller ringe på 810 00 003.