Tilbake

Langtidsferie for alle aldre

Tenk så deilig å ha en lang ferie å se frem til. Enten du vil bytte bort snø og kulde med sol og varme, du er i foreldrepermisjon og vil ta med familien på reise, eller om du rett og slett bare fortjener en ekstra lang ferie. Det er mange grunner til å reise på langtidsferie. Her gir vi deg noen forslag.

Vinglass ved bassenget_feriehus_langtidsferie_berg-hansen

«Hverdagsliv» i feriehus eller leilighet

Mange er reisevante og liker å ordne seg selv. Du ønsker å leve på vanlig måte, men i et varmere klima enn det er her i Norge midtvinters. Rett og slett reise fra glattis og kuldegrader – til nye opplevelser i stedet. Da er et feriehus eller en leilighet midt i blinken. Her kan du kjøpe herlige råvarer fra den lokale butikken, og lage gode måltider hjemme. Samtidig er det verdt å tenke på at det ofte er gunstige priser, slik at du også kan kose deg med måltider ute når du vil det.

Hvis du tenker at feriehus eller leilighet kan være tingen for deg, så kan vi foreslå reisemål som sør i Spania og Kypros. Her er det god temperatur også vinterstid. Andre alternativer kan være Kroatia, Portugal og Italia, men vær obs på at her kan det være kjøligere. Det er viktig å velge et hus eller leilighet som ligger såpass sentralt at det er åpne butikker og restauranter i nærheten. På mindre steder kan det være en del forretninger som holder stengt utenfor høysesong.

Lopesan Baobab Resort
Foto: Lopesan.com

Det er alltid deilig med hotellferie!

Når du vil ha en «skikkelig» ferie og ønsker å gå til dekket bord, da er hotell alternativet for deg. I vintersesongen er Kanariøyene å anbefale, som Gran Canaria, Lanzarote og Tenerife. Her finnes det mange gode alternativer med de ulike charterselskapene for opphold på inntil 4 uker – men det er mulig å søke om enda lengre opphold. På Kanariøyene er det mange gode luksushoteller for de som ønsker det, som kjedene Riu og Lopesan.

Ønsker du å reise til mer eksotiske steder, er reisemål i Østen, som eksempelvis Thailand og Bali populære valg. Skal du være lenge borte er det greit å vite at du her kan spise og drikke rimelig.

Cruise i Karibien

Ta sjøveien fra reisemål til reisemål

Du har kanskje ikke tenkt på cruise når du tenker på langtidsferie? Det er fullt mulig! Du kan enten velge det som på cruisespråket kalles «back to back» cruise, det vil si at du tar flere cruise sammenhengende. I Karibien seiler ofte skipene på ulike ruter annenhver uke, som gir deg muligheten til å oppleve mange nye steder. Når du reiser på «back to back» cruise, så vil du få samme lugar gjennom hele perioden. Det eneste du må gjøre er å gå av skipet og gå gjennom pass- og tollkontroll, før du går om bord igjen. En topp måte å reise på!

Det finnes også flere lengre cruiseruter, som Sør-Amerika, Panamakanalen, Hawaii med mer. Hvis du virkelig vil slå på stortromma finnes det også «verdenscruise», med 43 destinasjoner i 23 land. Vi snakker da 116 dager med MSC World Cruise/Costa Cruises.

Lurer du om cruise er noe for deg? Her får du våre tips til deg som er førstereis på cruise.

Frokost på terrassen på The Danna Hotel
The Danna Hotel Langkawi, Malaysia

Opplevelser du aldri glemmer

For mange er det å se og oppleve nye steder et must på reisen. Når du har noen ukers ferie, er det mange muligheter for tidenes opplevelsesferie. Tenker du å reise i retningen østover, er det flere land som passer godt for å kombinere 2-3 reisemål på én og samme tur. Thailand, Vietnam og Kambodsja er et eksempel.

Du kan også kombinere flere steder innen sammen land, og da kan vi anbefale Malaysia på det varmeste. Her kan du oppleve fantastisk natur, unik historie og god mat, med deilige dager på stranden. Rett og slett en perfekt ferie for mange!

Vil du heller sette snuten vestover, så er jo USA kjent som «mulighetenes land». Hva med en roadtrip fra Las Vegas, til spektakulære Grand Canyon, før ferden går videre til California? Her er det bare du selv og tiden du har til rådighet som setter begrensninger.

Et annet alternativ kan være Sør-Amerika. Lær deg tango i Buenos Aires, gå på fjelltur og opplev regnskog med fossefall du ikke har sett maken til!

Fikk du lyst til å reise på lang ferie?

Når vi snakker om langtidsferie, så kan det være fra 3, 4 eller 6 uker. Eller kanskje til og med 8 uker. Alt ettersom hva du ønsker.

Våre reiseeksperter setter gjerne sammen ferien som passer akkurat for deg. Send oss en forespørsel. Vi gleder oss til å høre fra deg!

Tips 1: Husk å sjekke hva reiseforsikringen din inkluderer før du reiser. Det kan være egne betingelser for reiser med lang varighet.

Tips 2: Husk også å sjekke om du trenger visum til landet du reiser til. Eksempelvis må du søke om visum for reiser til Thailand som varer over 30 dager.