Tilbake

Våre 5 sydenfavoritter i vinter

Bytt ut kalde, mørke vinterdager med sol, bad og varme. Kanskje du vil feire jul og nyttår i eksotiske omgivelser? Eller benytte anledningen til å reise bort når vinter- eller påskeferien ankommer?

Hvert år ser vi kampen om plassene, og det er intet som tyder på at dette vil endre seg. Turene flyr avgårde, og en ny trend er at også november seiler opp som en stor reisemåned.

Vi kan ikke få sagt det mange nok ganger: Bestill tidlig 😊

Dette bør du tenke på når du velger reisemål

Når du skal ut og reise på vinteren, er det aller viktigste at reisemålet du velger for sydenturen har et varmt og stabilt klima i perioden du drar. Du bør også sjekke om reisemålet møter dine forventninger hva gjelder aktivitetstilbud – vi nordmenn blir nemlig mer og mer opptatte av å aktivisere oss på ferie. En tredje og siste ting, er om reisemålet møter dine forventninger hva gjelder hotellstandard. Vi blir mer kresne jo mer vi reiser, og mange av oss ønsker høy standard på hotellene vi bor på.

For å gjøre valg av reisemål bittelitt enklere for deg, har vi satt opp fem av våre sydenfavoritter i vinter. Disse byr alle på varmt og deilig klima i vintermånedene, og har et bredt aktivitets- og hotell tilbud.

1. Kanariøyene

Kanariøyene er og blir en evig feriefavoritt i vintermånedene. Øyene er svært ulike, og tilbudet spenner seg fra pulserende storby til frodig naturlandskap og langstrakte strender. Temperaturen ligger på 20 – 22 grader, og synker ikke lavere enn 17 grader på nattestid. Vannet holder også en fin temperatur på 19 grader.

Dette er et trygt og godt valg i vinter – det eneste du må bestemme deg for, er hvilken øy du skal velge! Her er noen stikkord:

  • Gran Canaria: Den livligste øya, med shopping, restauranter og nattklubber. Den er også svært variert, med tropiske skoger, vulkanlandskap, vakre daler, palmelunder, ørken og sandstrender.
  • Tenerife: Den største og grønneste øya, med et deilig og mildt klima. Dette er den perfekte øya for vandring, sol og strand, samt golf.
  • Lanzarote: Den mest stilrene øya, med pittoresk arkitektur og hyggelige beplantede omgivelser. Nydelige strender og vulkansk månelandskap.
  • Fuerteventura: Den mest isolerte øya, med færrest turister. Kjent som «Europas Hawaii», og er både romantisk og avslappende. De enorme strendene og den sterke vinden tiltrekker seg surfere fra hele verden.

Vi tilbyr feriepakker med direktefly til Kanariøyene – ta kontakt med oss for tilbud.

2. Kapp Verde

Kapp Verde har de siste årene blitt et svært populært reisemål på vinteren. Øyene er spennende og eksotiske, og ligger utenfor den afrikanske vestkysten. Her har du et deilig tropisk klima året rundt, med temperaturer mellom 20 – 25 grader på vinteren. På nattestid synker ikke gradestokken under 20 grader, så du kan fint gå i kortermet hele døgnet. Badetemperaturen er også god hele året, og holder rundt 24 grader i vintermånedene.

På Kapp Verde kan du nyte fantastiske kritthvite strender, rik kultur, vakker natur og en deilig lun stemning. De mest populære øyene er Sal og Boa Vista, og det er også hit flyene fra Norge går. Du kommer deg enkelt rundt på øyene til fots og med sykkel. Det er også vanlig å besøke mer enn én øy når du først har tatt den 9 timer lange flyreisen fra Norge, og alle de ni bebodde øyene har forbindelser med både fly og båt.

Vi tilbyr pakker med direktefly til Kapp Verde – ta kontakt med oss for tilbud.  

3. Thailand

Lengre reiser blir mer og mer populært, og selv om Thailand teknisk sett ligger i øst, gir allikevel Språkrådet oss lov til å inkludert dette fantastiske landet i samlebetegnelsen Syden. Vi nordmenn elsker Thailand på vinteren, og den beste tiden å reise hit er fra november til februar. Da unngår du den trykkende varmen og regntiden. Nyt 30 grader på dagtid, og en nattetemperatur på 25 deilige grader.

I Thailand finner du flotte paradisstrender, spennende og fargerik kultur, frodig natur, glade og vennlige mennesker, for ikke å snakke om nydelig mat. Hopp fra strand til strand, dra på spennende båtutflukter, eller prøv deg på snorkling i et hav skapt for nettopp dette. Dra på familieferie til berømte Phuket, eller på kjærestetur til den vakre skjærgården i Krabi. Hva med å kombinere sydenturen din med et pulserende storbybesøk i Bangkok?

Vi tilbyr feriepakker med direktefly til Thailand – ta kontakt med oss for tilbud.

4. Florida, USA

Florida er en vinner blant barnefamilier, både på grunn av klimaet og de hvite strendene, men også fordi den amerikanske staten er spekket med fornøyelsesparker og spennende attraksjoner. For mange barn (og barnslige voksne) er Disney World den ultimate ferieopplevelsen.

Solskinnsstaten kan lokke med deilige sommerdager på 20-24 grader, og en vanntemperatur på rundt 18 grader. Perioden desember til mars er høysesong, for da er luftfuktigheten lav og temperaturen behagelig. Vi anbefaler deg dog å bo i Miami Beach eller lengre sør, for å være garantert et deilig klima.

En reise til Florida kan også kombineres med cruise i Karibien. Dette er svært populært i vintermånedene, og en utmerket måte å oppleve flere eksotiske reisemål på. Flere av de store cruiseskipene seiler ut fra Florida – les mer om dette på våre cruisesider.

Vi tilbyr både direktefly til Florida, spennende overnattingsmuligheter, samt cruise i Karibien – ta kontakt med oss for tilbud.

5. Madeira

Madeira er kjent som «Atlanterhavets flytende hage». Denne vakre portugisiske øya ligger nordvest for Kanariøyene og byr på høye fjell, dype daler og en fantastisk blomsterprakt året rundt. Temperaturen i vintermånedene er behagelig og stabil, og ligger mellom 17 – 21 garder.

Madeira har ingen sandstrender, men for de badeglade finnes det flotte havsbad. De fleste hoteller ligger i området rundt Funchal, som er øyas sjarmerende hovedstad. Her finner du et godt utvalgt av spennende butikker, i tillegg til et stort mangfold av utmerkede restauranter. Husk å avslutte minst et av måltidene dine med et glass av den berømte Madeira-vinen til dessert.

Den idylliske øya er perfekt dersom du ønsker en aktiv ferie. Du har utallige vandringsmuligheter langs øyas vanningskanaler, såkalte Levadas, som strekker seg langs flere hundrede kilometer. Alternativt kan du bevege deg innover i de flotte fjellområdene midt på øya.

Vi tilbyr feriepakker med direktefly til Madeira – ta kontakt med oss for tilbud.

Kjenner du på reisefeberen? Vi også!

Ta kontakt med oss, så hjelper vi deg med å skreddersy den perfekte ferien i vinter 😊