Tilbake

En ferie for den aktive

Er du en rastløs sjel? Elsker du å trene? Eller vil du bare prøve noe nytt og annerledes? Den aktive ferien er en trend som har kommet for å bli, og det finnes et hav av muligheter. Sykkel, golf, vandring, yoga, surfing eller dykking? Her er våre anbefalinger.

Sykkeltrening på Mallorca
Sykkeltrening på Mallorca

På sykkelryggen

Sykkelferie er en evig klassiker. Her tilbyr vi en lang rekke med destinasjoner, og turer med ulik vanskelighetsgrad.

Ønsker du å sykle i grønne og idylliske omgivelser, og samtidig innta deilige bobler fra noen av verdens beste Champagne-produsenter? Da er en sykkelferie til Champagne i Frankrike tingen.

Du har også utrolig flotte muligheter i Andalucía, der du kan kombinere enestående naturopplevelser med historiske byer som Sevilla, Cordoba og Granada. Her vil tradisjonell Spansk tapas og deilige røde viner stå på menyen.

Ønsker du derimot en sykkelferie med fokus på trening, anbefaler vi Palma på Mallorca. Dette er et svært populært sykkelsted for de som ønsker å trene både før og etter sykkelsesongen her i Norge. Omgivelsene her har stor variasjon, slik at du kan kombinere både asfalt og tøffere fjellstrekninger. Klimaet er også perfekt til sykkeltrening.

Mann ute på golfbanen

Sving golfkølla året rundt

Mange tar med seg golfkøllene på ferie, både for å aktivisere seg men også for å koble av. Mallorca, Tyrkia og Portugal er populære reisemål på vår og høst, mens Gran Canaria, Tenerife og Lanzarote er vinnere om vinteren.

Men hva med å tenke litt utenfor boksen neste gang? Det finnes en rekke spennende og eksotiske reisemål der du kan spille førsteklasses golf. Visste du for eksempel at Sør-Afrika tilbyr utmerkede golfbaner? Det samme gjør Mauritius! Ta med deg hele familien på tur, og kombiner golfen med andre spennende aktiviteter, eksempelvis safari og strand. Det perfekte kompromiss?

Fottur i Jotunheimen, Norge
Fottur i Jotunheimen

Den glade vandrer

Det er ingen hemmelighet at vi nordmenn er over gjennomsnittet glad i å gå på tur. Det er selvfølgelig stor variasjon i hvilke gåturer vi begir oss ut på – fra vinvandringer i Sør-Afrika, til luftige toppturer i egen eller utenlandsk fjellheim.

Har du hørt om Dourodalen i Portugal? Lukk øynene og se for deg en ukes lang fottur i et frodig terrasselandskap, med besøk innom middelalderbyer, kulinariske måltider og vinsmaking. Vi anbefaler en rute som går fra Porto og avslutter i Arouca Geopark og kulturbyen Guimarães. Her kan du i tillegg til å bruke beina, reise med en spektakulær jernbane og seile med en klassisk portvinsbåt.

Eller hva med Tatra? Dette er et fantastisk fjellområde som fortsatt er noe ukjent for oss i nord. Tatra ligger i fjellkjeden Karpatene, og er Europas nest lengste fjellkjede. Vi anbefaler å fly til Krakow, for så å kjøre over grensen til Slovakia og opp i fjellene. Slovakia er en skjult perle som bare venter på å bli oppdaget.

Sannsynligheten er stor for at du har tilgang på flotte turmuligheter også i nærheten av hjemmet ditt. Vi nordmenn er skikkelig heldige, som har fjelltopper og turmål så lett tilgjengelig. «Staycation» er et begrep som har dukket opp i senere tid. Dette er så enkelt som at man tar ferien sin hjemme, eller i eget land. Med et økende fokus på bærekraftige ferieløsninger kan den norske fjellheimen være perfekt. Både Jotunheimen og Romsdalen byr på fjellopplevelser som bokstavelig talt tar pusten fra deg.

Yoga utendørs på en strand
Yoga på stranden

Yogaferie – for kropp og sjel

Pust, strekk og oppnå indre ro. Yoga er en trend som fler og fler får øynene opp for, og her finnes det gode alternativer både for de erfarne og for nybegynnere. Er dette den eneste ferieformen der du kommer hjem fra ferie som en ny og bedre utgave av deg selv? Uansett utgangspunkt, så er dette et feriefokus vi varmt kan anbefale alle.

Mallorca, Gran Canaria og Hellas er alle lett tilgjengelige reisemål der yoga kan stå i fokus. Alternativt kan du våge deg ut på en mer eksotisk variant, eksempelvis til Kapp Verde, India eller Bali.

Det finnes et bredt tilbud av egne dedikerte yogareiser du kan bli med på, eller så kan vi bestille et hotell til deg som tilbyr både yogatimer og annen type trening.

Surfing i krystallblått hav

Over eller under vann?

Både surfing og dykking er populære aktiviteter for badeglade nordmenn. De er begge morsomme, utfordrende og actionfylte.

Surf’s up!
Det finnes massevis av spennende surfesteder rundt om i verden – spørsmålet er bare hvor eksotisk du ønsker å ha det rundt deg. Portugal, Australia, Sri Lanka og Bali er alle velkjente surfedestinasjoner som vi anbefale på det sterkeste.

En destinasjon som er svært lett tilgjengelig for oss nordmenn er Fuerteventura. Her ligger alle forhold til rette, uansett erfaringsnivå. Meld deg på et surfekurs i 1, 3 eller 5 dager, og sug til deg kunnskap fra kvalifiserte, profesjonelle og utdannede instruktører.

Glem heller ikke våre egne flotte strender på Jæren i Rogaland! Strendene er kjent for å ha landets beste surfeforhold, og spesielt om sommeren og høsten er forholdene perfekt for nybegynnere.

Dykker med havskilpadde

Dykk ut i verden
Thailand er den perfekte destinasjonen for å lære å dykke. Her finnes det et hav av dykkekurs, nydelige strender med krystallblankt hav, og spennende nasjonalparker under overflaten.

Reiseperler som Mauritius og Maldivene egner seg også ypperlig til dette formålet, da de begge byr på kritthvite strender og turkise laguner.

Ønsker du å holde deg på det Europeiske kontinent, kan vi varmt anbefale både Kypros og Gran Canaria.

Kunne du tenke deg en aktiv ferie?

Send oss en forespørsel i skjemaet nedenfor, eller ring våre ferieeksperter på 810 00 003.

Fortell oss litt om ditt ferdighetsnivå og hva du ønsker å få ut av reisen, så kommer vi med gode anbefalinger tilpasset deg 😃