Tilbake

5 storbyer vi anbefaler deg å oppleve

Storbyturer går aldri av moten – spørsmålet er bare hvilken by du skal velge? Her gir vi deg 5 av våre storbyfavoritter i Europa, som vi anbefaler deg å oppleve minst én gang i løpet av livet.

Edinburgh

Dette er en by med mye historie, inkludert norsk historie. Vi kan for eksempel nevne kongepingvinen Nils Olav, som er maskoten til Hans Majestet Kongens Garde. Pingvinen tituleres brigader sir Nils Olav, og er å finner i dyreparken i Edinburgh.

Er du glad i nasjonaldrikken skotsk whisky? Her finner du flere steder med et rikt utvalg. På The Balmoral er det egen whiskybar med over 500 malt-blends. Bestill deg gjerne en smaking med hotellets egen whiskyambassadør.

Vil du unne deg noe ekstra så kan vi anbefale en deilig afternoon tea i storslåtte omgivelser på The Dome.

Edinburghs største attraksjon er vanskelig å ikke se, på toppen av Castle Rock er Edinburgh Castle. Kronjuveler, kongelige og krigshistorie er noe av det du kan berike deg med her. Vel verdt turen.

Ønsker du å grave litt dypere? Da anbefaler vi deg å utforske Edinburghs underjordiske og mørke historie. Edinburgh kammer har gjennom tidene blitt brukt til mye, blant annet illegale whisky destillerier, tavernaer, husly for hjemløse og det sies at det skal spøke der. Kjør på med en guidet spøkelsestur, for den ultimate opplevelsen.

Krakow

Velkommen til byen som regnes som en av Europas vakreste. Krakows historiske sentrum er på UNESCO`s verdensarvliste og dateres tilbake til det syvende århundre.

Hva er det som trekker besøkende til denne polske byen? Prisnivået er gunstig for vår lommebok, flyreisen er kort. Polen har god mat og godt øl. Det er et godt utgangspunkt! Her kan du nyte byen med shopping og mat, eller kombinere dette med utflukter som gir inntrykk for livet.

En utflukt som vil gjøre stort inntrykk er et besøk ved Auschwitz og Birkenau konsentrasjonsleirer.

Til inspirasjon: Vår reiseblogg om Krakow.

Madrid

Midt i landet, et stykke unna solkysten og Barcelona finner du hovedstaden i Spania. Madrid er en drøm av en by for deg som vil ha god tapas, god shopping og storbyliv.

Om du bare skal kose deg med mat og drikke er det nok av tilbud her. Hva med en tur innom Market of San Miguel? Mathallen åpnet i 1916 og er byens tempel med mat fra hele Spania.

Vi kan også anbefale en tur til Palacio Real, Det kongelige slott. Slottet ble sist brukt som hjem for de kongelige i 1931. I dag bor de kongelige i Palacio de la Zarzuela i utkanten av Madrid. Billetter til Palacio Real kan du kjøpe på stedet og du kan velge turer med eller uten guide.

Vi kan også anbefale å besøke Prado museet. Med en samling fra store kunstnere som Velázquez, Goya, Raphael, Rubens og Bosch. Eller Spanias nasjonale kunstmuseum, Reina Sofia med arbeid fra noen av Spanias fineste kunstnere fra det 20. århundre, inkludert Pablo Picasso og Salvador Dali.

Til inspirasjon: Vår reiseblogg om Madrid!

Lisboa

Portvin, Bacalao og storby! Det er bare noe av det Portugal og Lisboa kan tilby.

Byen er opphav til musikkstilen fado. Dette er sentimental musikk som ofte handler om ulykkelig kjærlighet. Men det gjør ikke byen trist! Byen begeistrer med flott arkitektur og deilig mat og vin. Er du glad i en livlig kveld ute, så er Bairro Alto noe for deg! På dagtid er denne delen ganske så rolig, men på kveldstid er det et livlig område med flere restauranter og barer. Her blir det gatefest! Et besøk innom det berømte middelalderslottet Sao Jorge er også verdt tiden din.

Til inspirasjon: 5 grunner til at jeg digger Lisboa!

Wien

Storslått by og vakker arkitektur, velkommen til Wien! Byen er kjent for sine mange kjente navn, som Mozart, Beethoven, Freud og Klimt for å nevne noen. Du kan besøke dedikerte museer tilegnet disse kjente personlighetene. Midt i byen ligger det gotiske landemerke Stefansdomen – et must å se når du er i byen. Du bør også besøke det fantastiske Belvedere Palasset, som minner litt om slottet i Versailles med park formet på fransk vis.

Det er et utallig muligheter for klassiske konserter i Wien. Er du interessert i klassisk musikk eller vil oppleve dette en gang, så er dette byen for deg. På Schönbrunn slott holdes det klassisk konsert med både Mozart og Strauss, og du kan nyte konserten i storslåtte omgivelser. Vi kan sjekke ledige billetter på forespørsel.

Til inspirasjon: Vår reiseblogg til Wien.

Drømmer du om å reise til én av disse byene?

Ta kontakt med oss, så skreddersyr vi den perfekte storbyturen for deg!