Tilbake

Lisboa: Bo som en kongelig på to ulike budsjett

Når jeg er ute og reiser er jeg glad i å bo på litt ulike steder – jeg føler at det tilfører reisen min mere dybde. Jeg starter gjerne med å bo litt billig, og så avslutter jeg litt «luksusfellen style». Dette klaffet skikkelig i Lisboa!

Etter å ha vært på roadtrip langs Portugals kyst i 5 dager, var det deilig å parkere bilen og ta inn på hotell. Vi bor to netter på The Independente Hostels & Suites, og én natt på Casa Balthazar. Hotellene ligger kun 5 minutters rusletur fra hverandre, for det er selvfølgelig viktig å tenke på for å gjøre hotellbyttet så smidig som mulig.

Jeg er fortsatt usikker på hvilket av de to hotellene jeg liker best, for de er så utrolige kule på hver sin måte. Selv om det var relativt stor forskjell i pris, følte vi oss som kongelige begge steder.

The Independente Hostels & Suites

Beliggende helt perfekt til ved det populære utkikspunktet Miradouro de São Pedro de Alcântara, ligger The Independente Hostels & Suites. Hotellet ligger i et palass fra 1800-tallet, tidligere eid av Lisboas kongefamilie. Dette setter en spennende, ærverdig og bohemsk ramme rundt oppholdet.

Her finnes det 22 ulike suiter, alle unike i både størrelse og dekor. Møblementet er gjennomført vintage. For suitene er frokost inkludert på takrestauranten Insólito, så du kickstarter hver morgen med en fantastisk utsikt over Lisboa og Castelo São Jorge. Frokosten består av ferske brødvarer, diverse pålegg og oster, egg og bacon, frisk frukt, hjemmebakte kaker etc. Helt fantastisk mat og laget med mye kjærlighet. Om kvelden serveres det middag i samme restaurant.

Prisene for en suite ligger fra kr 800,- og oppover, avhengig av sesong. Her får du ekstremt mye for pengene – kongelige omgivelser og flotte rom, luksuriøs beliggenhet, uhøytidelig og god service, samt nydelig hjemmelaget frokost med utsikt over hele Lisboa.

Vi hadde lest mye om dette hotellet på forhånd, og det blir trukket frem som en unik perle i Lisboa. Jeg stiller meg bak dette, og kan varmt anbefale en suite her, til de som ønsker uhøytidelig luksus.

De har også en hostell-del, med fellesrom og fellesbad til en svært rimelig penge. Her får du de samme flotte bohemske rammene, og tilgang på store ærverdige fellesområder. Alle som bor på hostellet får tilgang på en litt enklere frokost i hotellets andre restaurant, Decadente.

Restaurant Decadente blir av flere magasiner beskrevet som en av byens beste for lunsj og middag. De har fokus på lokale råvarer og mattradisjoner, og serverer ulike gryter og tradisjonelle kjøtt- og fiskeretter. Vi spiste middag her, og vi har aldri smakt mørere kjøtt. Anbefales!

Casa Balthazar

Casa Balthazar ligger sentralt til i den trendy bydelen Chiado, noen få minutters gange fra hovedgaten Rua AugustaDette er et lite og luksuriøst boutique hotell, med rene hvite linjer og fokus på tett- og personlig service av ypperste klasse.

Her finner du store lyse fellesarealer, i tillegg til et deilig svømmebasseng i bakgården. Dette er et familiedrevet hotell som har røtter helt tilbake til 1800-tallet. Den samme familien driver også Confeitaria Nacional, Lisboas eldste konditori. Det står derfor alltid en fersk kake tilgjengelig i fellesstuen, og du får servert nydelige bakeverkt til frokost.

Hotellet tilbyr 17 ulike suiter, der alle er ulike i både størrelse og design. Tre av rommene har egen terrasse med utendørs boblebad. Dette er en luksus jeg vil anbefale på det sterkeste – spesielt hvis du er på tur med kjæresten.

Den virkelig store juvelen ved Casa Balthazar, er utsiken du har fra terrassen på rommet. Du kan sitte i boblebadet og se ut over Lisboa, Castelo São Jorge og torget Rossio. Dette er spesielt koselig etter at solen har gått ned.

Om morgenen får du servert en deilig frokost på rommet, til ønsket tidspunkt. Frokosten er selvfølgelig levert av familiens konditori, Confeitaria Nacional, og kan nytes på terrassen.

Dette er naturlig nok et litt dyrere hotell. En suite med terrasse og boblebad koster rundt kr 3.000,- avhengig av sesong. Gjør du derimot som oss, nemlig å kombinere to hoteller, er dette en luksus du med god samvittighet kan unne deg.

Ja takk begge deler 😃

Frister det med en reise til Portugal og Lisboa?

Ta kontakt med oss, så hjelper vi deg med både planlegging av reisen og selve bestillingen.

Her kan du også lese om mine 5 favoritter i Lisboa!