Skip seiler på elven blant bratte vinåkre. Foro

Elvecruise

Med elvecruise har du mulighet til å utforske nye steder, lukter og smaker – hver eneste dag. Enten du vil oppleve storby, kunst, historie, sjarmerende landsbyer eller vakker natur, finner vi et cruise som passer for deg!

Et elvecruise er en fantastisk måte å se Europa på, og er en avslappende reiseform hvor du kan nyte et stadig skiftende landskap, historiske byer, vakker natur og kulturelle severdigheter som store skip ikke har tilgang til. På turen stopper båten i hjertet av forskjellige byer, hvor du kan delta på guidede turer og aktiviteter, smake på lokal mat og besøke vingårder.

Elvecruise passer spesielt godt for den eldre målgruppen, og arrangeres ofte som gruppereiser med reiseleder. Her får du mulighet til å bli kjent med nye mennesker, mens du blir guidet rundt i små, sjarmerende byer. Det er også mulig å skreddersy turen, dersom du heller foretrekker å reise på egen hånd.

Hver elv er unik og hver forteller sin historie – ikke bare om landene den renner gjennom, men også om sluser, kanaler, natur og broer. Noen av de mest populære elvene for elvecruise er Rhinen og Mosel i Tyskland, Donau som renner gjennom flere land i Øst-Europa og Douro i Portugal. Les mer om elvecruise og de ulike elvene i denne bloggen!

Nedenfor finner du noen av våre anbefalte elvecruise akkurat nå.

Klassisk hvitt elvecruiseskip står til kai i strålende solskinn. Foto

Sykkelcruise på Rhinen

Sykkelcruiset går gjennom den UNESCO-vernede, Øvre mellomrhindalen. Fra Koblenz sykler vi på gode sykkelveier langs elven, forbi vinmarker og små pittoreske landsbyer, med utsikt til utallige slott og borger fra middelalderen. Her er det korte etapper og rikelig med pauser underveis til å oppleve stedene vi sykler igjennom.

Avreise: 1. juni 2024 fra Oslo
Varighet: 8 dager / 7 netter
Skip: MS Olympia (3+ stjerner)
Annet: Norsk reiseleder

Elvecruisebåt som seiler langs en elv, Foto

Fem land langs Donau

Bli med cruise gjennom fem land; Ungarn, Kroatia, Serbia, Bulgaria og Romania. Ferden går på Donau fra vest til øst, og på turen opplever man hovedstedene Budapest, Beograd og Bucuresti, samt det dramatiske landskapet ved Jernporten, Constanta ved Svartehavet og det UNESCO-vernede naturreservatet i Donaudeltaet.

Avreise: 4. juni 2024 fra Oslo
Varighet: 9 dager / 8 netter
Skip: MS Vivaldi (4 stjerner)
Annet: Norsk reiseleder

Hvitt elvecruiseskip seiler på blikkstille vann. Foto

Fortryllende Provence

Fra de frodige vinmarkene i Rhônedalen til solfylte Provence med pittoreske små byer og minnesmerker fra romertiden – det er lett å tape sitt hjerte til dette vakre hjørnet av Frankrike. Cruiset starer og ender i Frankrikes gourmethovedstad, Lyon, som ligger der elvene Saône og Rhône møtes. Derfra går ferden sørover og helt til Martigues, ved Middelhavet. 

Avreise: 6. juni 2024 fra Oslo
Varighet: 8 dager / 7 netter
Skip: MS Viva Voyage (4+ stjerner)

Et langt elvecruiseskip med blått skrog ligger til havn ved en frodig gressplan. Foto

Elvecruise på Mosel & Rhinen

Cruiset starter og ender i Koblenz, som ligger der Mosel og Rhinen møtes. Første etappe går på Rhinen, gjennom den UNESCO-vernede Øvre mellomrhindalen, til Rüdesheim. Deretter seiles det tilbake til Koblenz og inn på Mosel med besøk til de små vinbyene Traben-Trarbach, Bernkastel-Kues og Cochem. Det blir også utflukt til Trier.

Avreise: 14. juli 2024 fra Oslo
Varighet: 8 dager / 7 netter
Skip: MS Leonora (4+ stjerner)
Annet: Norsk reiseleder

Ønsker du tilbud på et elvecruise? Send oss en forespørsel i skjema nedenfor!

Ønsker tilbud på elvecruise

Må fylles ut
Må fylles ut
Må fylles ut
Må fylles ut
Må fylles ut
Må fylles ut
Må fylles ut
Må fylles ut