Skip seiler på elven blant bratte vinåkre. Foro

Elvecruise

Med elvecruise har du mulighet til å utforske nye steder, lukter og smaker – hver eneste dag. Enten du vil oppleve storby, kunst, historie, sjarmerende landsbyer eller vakker natur, finner vi et cruise som passer for deg!

Et elvecruise er en fantastisk måte å se Europa på, og er en avslappende reiseform hvor du kan nyte et stadig skiftende landskap, historiske byer, vakker natur og kulturelle severdigheter som store skip ikke har tilgang til. På turen stopper båten i hjertet av forskjellige byer, hvor du kan delta på guidede turer og aktiviteter, smake på lokal mat og besøke vingårder.

Elvecruise passer spesielt godt for den eldre målgruppen, og arrangeres ofte som gruppereiser med reiseleder. Her får du mulighet til å bli kjent med nye mennesker, mens du blir guidet rundt i små, sjarmerende byer. Det er også mulig å skreddersy turen, dersom du heller foretrekker å reise på egen hånd.

Hver elv er unik og hver forteller sin historie – ikke bare om landene den renner gjennom, men også om sluser, kanaler, natur og broer. Noen av de mest populære elvene for elvecruise er Rhinen og Mosel i Tyskland, Donau som renner gjennom flere land i Øst-Europa og Douro i Portugal. Les mer om elvecruise og de ulike elvene i denne bloggen!

Nedenfor finner du fire av våre anbefalte elvecruise akkurat nå.

Klassisk hvitt elvecruiseskip står til kai i strålende solskinn. Foto

Sykkelcruise på Rhinen

Sykkelcruiset går gjennom den UNESCO-vernede, naturskjønne Øvre mellomrhindalen. Fra Koblenz sykler vi på gode sykkelveier langs elven, forbi vinmarker og små pittoreske landsbyer, med utsikt til utallige slott og borger fra middelalderen. Her er det korte etapper og rikelig med pauser underveis til å oppleve stedene vi sykler igjennom.

Avreise: 7. oktober 2023 fra Oslo
Varighet: 8 dager / 7 netter
Skip: MS Olympia (3+ stjerner)

Hvitt elvecruiseskip seiler på blikkstille vann. Foto

Fortryllende Provence

Fra de frodige vinmarkene i Rhônedalen til solfylte Provence med pittoreske små byer og minnesmerker fra romertiden – det er lett å tape sitt hjerte til dette vakre hjørnet av Frankrike. Cruiset starer og ender i Frankrikes gourmethovedstad, Lyon, som ligger der elvene Saône og Rhône møtes. Derfra går ferden sørover og helt til Martigues, ved Middelhavet. 

Avreise: 12. august 2023 fra Oslo
Varighet: 8 dager / 7 netter
Skip: MS Viva Voyage (4+ stjerner)

Et langt elvecruiseskip med blått skrog ligger til havn ved en frodig gressplan. Foto

Elvecruise på Mosel & Saar

Mosel og Saar bukter seg gjennom den vakreste delen av de tyske delstatene Rheinland-Pfalz og Saarland. Frodige dalsider, vinmarker og sjarmerende små byer danner rammen rundt. Cruiset starter og ender i Koblenz, som ligger der Mosel munner ut i Rhinen. Derfra seiler vi til Bernkastel-Kues, Saarburg, Merzig og Traben-Trarbach. Det blir utflukt til Luxembourg, og Trier – kjent for sine romerske ruiner.

Avreise: 10. september 2023 fra Oslo
Varighet: 8 dager / 7 netter
Skip: MS Leonora (4+ stjerner)

Langt hvitt elvecruiseskip står til havn. Foto

Klassiske Donau

Bli med oss og seil på Strauss’ «Schönen, blauen Donau», dronningen av Europas elver. Underveis besøker vi Wien, Bratislava og Budapest – tre av de elegante hovedstedene som ligger langs den mektige elven. I tillegg får du oppleve vakre kulturlandskap og historiske byer som Melk, Dürnstein og Esztergom.

Avreise: 7. juni og 30. august 2023 fra Oslo
Varighet: 8 dager / 7 netter
Skip: MS Douce France (4+ stjerner)

Ønsker du tilbud på et elvecruise? Send oss en forespørsel i skjema nedenfor!

Ønsker tilbud på elvecruise

Må fylles ut
Må fylles ut
Må fylles ut
Må fylles ut
Må fylles ut
Må fylles ut
Må fylles ut
Må fylles ut