Skip seiler på elven blant bratte vinåkre. Foro

Elvecruise

Med elvecruise har du mulighet til å utforske nye steder, lukter og smaker – hver eneste dag. Enten du vil oppleve storby, kunst, historie, sjarmerende landsbyer eller vakker natur, finner vi et cruise som passer for deg!

Et elvecruise er en fantastisk måte å se Europa på, og er en avslappende reiseform hvor du kan nyte et stadig skiftende landskap, historiske byer, vakker natur og kulturelle severdigheter som store skip ikke har tilgang til. På turen stopper båten i hjertet av forskjellige byer, hvor du kan delta på guidede turer og aktiviteter, smake på lokal mat og besøke vingårder.

Elvecruise passer spesielt godt for den eldre målgruppen, og arrangeres ofte som gruppereiser med reiseleder. Her får du mulighet til å bli kjent med nye mennesker, mens du blir guidet rundt i små, sjarmerende byer. Det er også mulig å skreddersy turen, dersom du heller foretrekker å reise på egen hånd.

Hver elv er unik og hver forteller sin historie – ikke bare om landene den renner gjennom, men også om sluser, kanaler, natur og broer. Noen av de mest populære elvene for elvecruise er Rhinen og Mosel i Tyskland, Donau som renner gjennom flere land i Øst-Europa og Douro i Portugal. Les mer om elvecruise og de ulike elvene i denne bloggen!

Nedenfor finner du noen av våre anbefalte elvecruise akkurat nå.

Julemarked med boder og lys på torg. Foto

Julemarkedcruise på Rhinen

Opplev de store julemarkedene i Düsseldorf og Köln, vakre Koblenz, og Bonn – Beethovens fødeby. De dekorerte byene, de tradisjonelle julemarkedene og de mange smakene av jul vil garantert sette deg i rette stemning i førjulstiden.

Avreise: 9. desember 2024 fra Oslo
Varighet: 4 dager / 3 netter
Skip: VIVA One (5 stjerner)
Pris: fra kr 9.900,- pp. inkl. norsk reiseleder

Vietnamesiske kvinner i båt selger frukt på Mekong. Foto

Elvecruise på Mekong

Bli med på cruise fra Ho Chi Minh City i Vietnam, gjennom Mekongdeltaet til Kambodsja. Underveis blir det besøk i små landsbyer, flytende markeder, vakre templer og Kambodsjas hovedstad Phnom Penh. Vi avslutter reisen med å utforske de fantastiske tempelruinene i Angkor.

Avreise: 13. oktober 2024 fra Oslo
Varighet: 14 dager / 15 netter
Skip: MS Vivaldi (4 stjerner)
Pris: fra kr 43.690,- pp. inkl. norsk reiseleder

Gammel by beliggende langs elvebredden. Foto

Elvecruise på Douro fra Porto

Cruiset starter og ender i Porto, og går gjennom vinmarker og bølgende åsrygger i Dourodalen. Opplev kultur-landskapet oppført på UNESCOs verdensarvliste, og se frem til utflukter til Solar de Mateus, Salamanca og vinsmaking på en vingård. Alle drikkevarer er inkludert om bord!

Avreise: 22. april 2025 fra Oslo
Varighet: 8 dager / 7 netter
Skip: Gil Eanes (4+ stjerner)
Pris: fra kr 26.790,- pp. inkl. norsk reiseleder

Vinranker i bratt terreng nedover mot elv. Foto

Vakre Mosel og Rhinen

Cruiset starter og ender i Koblenz, som ligger der Mosel og Rhinen møtes. Første etappe går på Rhinen, gjennom den UNESCO-vernede Øvre mellomrhindalen, til Rüdesheim. Deretter seiles det tilbake til Koblenz og inn på Mosel med besøk til de små vinbyene Traben-Trarbach, Bernkastel-Kues og Cochem. Det blir også utflukt til Trier.

Avreise: 13. oktober 2024 fra Oslo
Varighet: 8 dager / 7 netter
Skip: MS Leonora (4+ stjerner)
Pris: fra kr 17.790,- pp. inkl. norsk reiseleder og utflukter

Fyrverkeri på himmelen over et opplyst slott. Foto

Nyttårscruise på Donau

Nytt år, nye drømmer og nye eventyr! Opplev det vakre vinterlandskapet langs Donau mens vi seiler fra den ene julepyntede byen til den andre. I løpet av cruiset besøker vi tre hovedsteder, Budapest, Bratislava og Wien, og seiler gjennom fire land. Nyttårsaften feirer vi i Slovakias hovedstad, Bratislava.

Avreise: 27. desember 2024 fra Oslo
Varighet: 8 dager / 7 netter
Skip: VIVA Enjoy (5 stjerner)
Pris: fra kr 20.490,- pp. inkl. norsk reiseleder og helpensjon

Båter og bebyggelse langs en lang elv. Foto

Rundreise og cruise på Nilen

En reise til Egypt byr på et helt spekter av unike inntrykk og opplevelser. Her går vi på historisk grunn, omgitt av storslåtte monumenter fra oldtiden. Rundreisen kombinerer noen dager i Kairo med oldtidsmonumenter i Luxor og Aswan, og elvecruise på Nilen, verdens lengste elv.

Avreise: 6. november 2024 fra Oslo
Varighet: 11 dager / 10 netter
Skip: MS Acamar
Pris: fra kr 38.990,- pp. inkl. norsk reiseleder

By langs elv lyst opp på kveldstid. Foto

Beaujolais Nouveau-cruise

I vindistriktet Beaujolais har man en tradisjon med å lage en lettdrikkelig vin for å feire at innhøstingen er ferdig. Slippdagen, som er den tredje torsdagen i november hvert år, har vært en merkedag i regionen helt siden 1950-tallet, og slik ble den årlige vinfesten Beaujolais Nouveau til. Reiseleder på dette cruiset er vinekspert Annika Groven.

Avreise: 19. november 2024 fra Oslo
Varighet: 5 dager / 4 netter
Skip: Van Gogh (4 stjerner)
Pris: fra kr 16.690,- pp. inkl. reiseleder

Små hyggelige hus langs elv. Foto

Kortcruise på Rhinen

Selv på et kort cruise kan du oppleve mye. Vår reise starter og ender i storbyen Frankfurt, som ligger ved Main – en av de viktigste sideelvene til Rhinen. Derfra seiler vi på Rhinen til Mannheim, Speyer, Strasbourg og Mainz. Se den mektige keiserdomen i Speyer, la deg sjarmere av gamlebyen i Strasbourg og gå i fotsporene til Gutenberg i Mainz.

Avreise: 29. oktober 2024 fra Oslo
Varighet: 5 dager / 4 netter
Skip: Viva Tiara (4 stjerner)
Pris: fra kr 11.390,- pp. inkl. reiseleder og all-inclusive

Send oss en forespørsel i skjema nedenfor, så kommer vi tilbake til deg!

Ønsker mer informasjon om elvecruise

Må fylles ut
Må fylles ut
Må fylles ut
Må fylles ut
Må fylles ut